Terminator Salvation *There be Spoilers*

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 05, 2009 9:41 pm

А не допускаш ли, че при ниски приходи на Т4 продуцентите може да сменят режисьора и сценаристите и да си пробват късмета с нов екип?

По-назад Дзверо намекна нещо за участие под някаква форма на Джеймс Камерън в Т5, ама чакам подробности. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Jun 05, 2009 9:52 pm

Сценаристите и режисьорът, както и Бейл, имат договор с двете студия, които държат правата на франчайза и го разпространяват за 3 части. Те могат технически да добавят към сценарния екип, но за да махнат тези двамцата, дето са начело на разработването, ще трябва да им платят, а в Холивуд малко са тези, които желаят да плащат за такива неща. По-скоро може с години да не пипнат следваща част, но като наблюдавам на МакДжи егото, не вярвам да остави работите така.

Камерън беше казал в инетрвю преди премиерата на филма, че той лично е свършил с работата си над това for good. Но, предполагам, под негово "участие" се има предвид фактът, че той също намекна, че може би след време би му се занимавало с концептуално развитие на трийтмънта на Т5.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 05, 2009 9:55 pm

Т.е. да бара сценария? Това не е никак лоша мисъл :)
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Jun 05, 2009 10:01 pm

Т.е. да даде вкратце идея кое как ше се развива и где каква сцена да се тури. Евентуално, може и да супервайзва самия процес на писане, но може и да не го направи. Както знаем, веднъж приключил с даден проект, той Е приключил.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 05, 2009 10:08 pm

А, ше си говорим пак като 2014 направи Titanic: The Rising :mrgreen:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 2:38 am

Приличен филм. Не блести с кой знае какво, но става за гледане. Имаше няколко неадекватни момента, но като цяло ми допадна. Със сигурност следващия има потенциал да бъде в пъти по-добър от този.

Лиспваше каквото и да е отчаяние в съпротивата. Те като цяло изглеждаха доста по-внушителни от Скайнет в този филм. А точно атмосферата изпълнена с отчаяние и неизбежност прави първите 2 филма толкова силни.

Всепак може и да е нормално за годината, в която се развива филма. Сега след като е започнато производството на Т-800, които са почти неубиваеми, определено ще настъпи ера на смърт, страх и отчаяние. И понеже вече ще е безсмислено да влизат head on в битка с почти неубиваемите машини, то те ще започнат да се крият и да търсят друг начин.

За филма оценка 7/10, като Т1 го оценявам на 8/10.

Проблема за мен във всички Терминатор филми и основна причина те да не могат да получат 9-10 е самата идея за тези роботи/киборги. Просто са нереални. Да знам, че е фантастика, но лично на мен през цялото време ме товари. Как няколко тонна машина се качва на мотор и мотора се движи, скача от 10 метра пада и не прави огромна дупка в земята, как изобщо няколко тонна машина във формата на човек може да се движи, как разполага със такава сила нарушавайки законите на физиката(та дори и захранвани с ядрена енергия), какви са тия нереално неразрушими сплави и т.н. мога да продължа още много. Просто такива неща ме дразнят страшно много. Смятам, че киборгите във много други вселени(вселени в пъти по-нереалистични от тази) са много по-реални, believable и enjoyable. Докато тук през цялото време, през което се опитваха да убият тоя Т-800 се дразних и исках да го изшия с нещо в металната кратуна, вместо да се радвам на боя(както беше и в Т1). Виж Маркус е яко нещо... Но уви повече такива сигурно няма да видим.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 06, 2009 9:29 am

Бе отчаянието хубаво, ма е малко нелепо, предвид, че показват некви тунелни плъхове, а същевременно Рийс в първия филм обяснява, че току що едва ли не са ебали мамата на Скайнет :roll:

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sat Jun 06, 2009 10:51 am

Ъм, Amikae, ще ми напомниш ли къде се споменава, че терминаторът тежи няколко тона, че това нещо ми се губи? :?
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив

Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 11:22 am

Е сега не мога да ти кажа къде, но в 1 или 2. Набило ми се е в главата.

Между другото още едно безумие:
Spoiler: show
Терминатора е залят с лава целия, става и нищо му няма. Човек би помислил, че не всичко по него е от тая невероятно здрава сплав. Очите им. Стрелят ги се в главата... Явно и те са здраво бронирани. My ass. :mrgreen:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 06, 2009 1:20 pm

Чак пък неубивами - терминатора в първа част гонеше беззащитно момче и майка му.
Ако беше се изправил срещу войници които знаят че е терминатор и имат подходящо въоръжение щяха да му пръснат трътката още като го видят.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 1:33 pm

Подходящо въоръжение тип? Сигурно някоя огромна много тежка картечница с огромен калибър може и да го разкъса, но това нещо лавата не го спря. :shock: По принцип съм чел, че женската Terminatrix може да убие Т-800, ако го уцели точно в гърдите с онази тяхна енергийна атака.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jun 06, 2009 1:50 pm

RRSunknown wrote:Чак пък неубивами - терминатора в първа част гонеше беззащитно момче и майка му.
Само майка му. И Кайл Рийс...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 06, 2009 1:55 pm

tigermaster wrote:
RRSunknown wrote:Чак пък неубивами - терминатора в първа част гонеше беззащитно момче и майка му.
Само майка му. И Кайл Рийс...
да вярно- бъркам първа и втора част.

Лава не съм видял в нито един от филмите. Не знам на кое викаш лава? Лава е разтопена скална маса а такава не видях. Имаше разтопен метал което е нещо съвсем друго.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 2:41 pm

Просто гледай Salvation. Заслужава си ходенето до киното, а и хем ще видиш какво имам предвид.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 06, 2009 2:46 pm

Апропо, да, и там става дума за разтопен метал :) Лавата обикновено се ползва повече във вулкани, отколкото във фабрики ;)