Режисьорско кино

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Sep 08, 2008 12:48 pm

ВТФ, айде стига с тия изказвания, че ставате много дразнещи и двамата. Ако някой харесва Бергман, веднага е сноб, така ли? Аман.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 08, 2008 12:56 pm

Ми не знам, ако казваш. Аз го харесвам. Сноб ли съм?
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Sep 08, 2008 12:59 pm

Финчър е точно за този топик, най-вече защото той не играе по чужди свирки, а прави каквото си иска, вкл. размахва средни пръсти срещу Парамаунт, когато са му дали 150 милиона.

Единствените претенции, които се забелязват във филмографията му са тези за перфекционизъм, но са покрити, че и отгоре. Останалото е сляпото залитане на фенчетата и разни изпълнения "омг, 7 и Клуба как ми преобърнаха ценностната система", обаче това не променя факта - Финчър е пич и дори тъпите му филми (Паник стая) са яки и отличаващи се.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 08, 2008 1:05 pm

Еми ей с това последното не съм съгласен. Паник стая беше толкова посредствен и стандартен, че по никакъв начин не мога да го определя за отличаващ се с каквото и да е. Виж, това за претенциите, че са повече на фенчета, може и да си прав...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Sep 08, 2008 1:10 pm

Паник стая технически е толкова иновативен и напред с материала, че можеше да е в пъти по-стандартен и пак да бъде с класи над всичко трилърско за времето си (че и сега). Финчър просто е разпускал с него - всеки голям режисьор ги има тези моменти.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Sep 08, 2008 1:23 pm

Роланде стига с тоя посредствен хейт, стегни се, знам че можеш повече :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 08, 2008 1:35 pm

Silver wrote:Паник стая технически е толкова иновативен и напред с материала, че можеше да е в пъти по-стандартен и пак да бъде с класи над всичко трилърско за времето си (че и сега). Финчър просто е разпускал с него - всеки голям режисьор ги има тези моменти.
Ей тоя тип анализи визирам, като говоря за самовъзвеличаващата обсесия. "Аз, един вид, гледам на филмите само в контекста на цялостно творчество, анализирам внимателно и чак тогава си вадя изводи. Това често увеличава размера на члена ми." Нищо лошо де, в крайна сметка. Но не прави филма по-добър, а иновативен и нестандартен - хептен.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Sep 08, 2008 1:37 pm

Btw, Хората с Кубрик също винаги са ми били крайно интересни - досега не съм срещнал нито един фен на Кубрик, който да има ясна и сериозна идея защо го харесва.
Бтв, и аз го имам това усещане за феновете на Кубрик. Досега не ми се е случвало някой от тях да обясни като хората защо го харесва.
Точно ако заобясняваме с подробности какво харесваме на Кубрик ще прозвучи като снобеене. Да кажем, че филмите му имат няколко отличителни черти, които аз поне не съм срещал другаде. Абсолютната им студенина примерно - начинът, по който с колкото и емоции да ги изпълва, никога не опитва да въздейства чрез тях на зрителя. Навикът му да обръща на 180 градуса идеите на книгите, които филмира. Как визията, а не диалогът е на преден план. Такива неща.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Mon Sep 08, 2008 1:40 pm

досега не съм срещнал нито един фен на Кубрик, който да има ясна и сериозна идея защо го харесва.
Защото прави КИНО, а не просто филми :wink: Прегледай му отново филмите, and think about it.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Sep 08, 2008 1:40 pm

Ролик, е аз пък ще визирам, че така - разглеждайки нещата в контекст - намирам повече неща за харесване, при това съвсем обосновано, така че съм по на сметка от тебе. :)

Паник стая е очевидно иновативен и нестандартен технически. Да, можеше да не е толкова неиновативен и стандартен нетехнически, но пак държи ниво над средното. Ако държиш да спорим по тоя въпрос, ще трябва да минем на конкретни примери, а при положение, че в Паник стая камерата минава през дръжка на чайник, нямаш особени шансове. :) Виж, по втория параграф имаш, ама аз там не споря - средна хубост като средна хубост.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 08, 2008 1:50 pm

Е киното се движи от такива неща като минаването по дръжката на чайник... Затуй за да си сноб, трябва да харесваш режисьори отпреди 30 години...

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Mon Sep 08, 2008 1:53 pm

Roland wrote:Е киното се движи от такива неща като минаването по дръжката на чайник... Затуй за да си сноб, трябва да харесваш режисьори отпреди 30 години...
втф?
грифит, мурнау и ланг. тех труе цинема.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Mon Sep 08, 2008 2:02 pm

Roland wrote:Е киното се движи от такива неща като минаването по дръжката на чайник... Затуй за да си сноб, трябва да харесваш режисьори отпреди 30 години...
Не е нужно, виж Вим Вендерс продължава твори.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Sep 08, 2008 2:23 pm

БТВ, камера, която минава през отвори в мебели и други обекти, има още в Гражданинът Кейн. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 08, 2008 2:27 pm

inkheart wrote:
Не е нужно, виж Вим Вендерс продължава твори.
Еми може, ма него не мога да го понасям, така че не ми върши работа...