Има ли смисъл гледането на зрелищни филми на комп?

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 05, 2008 2:41 pm

Well, you KEEP talking about it, so you obviously have it neatly tucked in your thoughts at all times.
Last edited by AlDim on Mon May 05, 2008 2:44 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 05, 2008 2:44 pm

Моля те проверявай си забавните английски изречения за липсващи думи, преди да ги пускаш :) Иначе аз просто ти отговарям. Изглежда за ТЕБ е безкрайно важно да продължаваш да намилаш с надеждата някой друг на планетата, освен Христина, да се окаже със същото мнение. Иначе преди това коментирах вкусовете ти изобщо, не конкретно последните два хубави филма, които не си схванал в процеса на коментиране :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 05, 2008 2:47 pm

Искрено съжалявам, че мненията ни за дълбоко дълбоките пуканкоядни филми не съвпадат. :lol:

А тайпото си го оправих, просто ти ме изпревари със спамърския си устрем. :P

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 05, 2008 2:48 pm

Стига спам.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon May 05, 2008 3:12 pm

Както някой спомена по-рано, положението с кината във Варна изобщо не предразполага към гледане на филми там :( А и си остава финансовият въпрос. За това си спомням с носталгия за Благоевградския Синемакс, където имаше всеки ден промоции и предпремиерни филми (благодарение на АУБГ) и цените бяха за дневни прожекции на нов филм 3 лв, стар 1.50 до 2, вечерните м/у 4 и 5 (зависи колко е нов филма), а за по-старичките 3 или 4 :) Освен това самото кино вътре си беше направено стилно, нещо като Арената, макар и само с една зала. Е как да не ходя да гледам по 2,3 филма на ден, а се е случвало и по 5, 6 даже :mrgreen:
Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon May 05, 2008 4:08 pm

Основно предимство на гледането на каквито и да е филми на компютъра е възможността за коментиране на висок глас - нещо, което всъщност обожавам да правя. Е, не е само това, естествено, а и все пак човек трябва да не е в ред, за да твърди, че е същото. Е, има и други фактори, при които натежава гледането на компютъра. Парите и времето са ясни, няма смисъл да ги коментираме. Има и други. Например, че доста от филмите, които гледам, тук не излизат(разни азиатски филми и други подобни). Хиляди пъти съм го споменавал, мисля. Или излизат с огромно закъснение, поради което наличието на DVD-rip или нещо подобно си казва думата. Защото "3:10 to Yuma", примерно, щях да го видя на кино, ако не бях гледал DVD-rip-а няколко пъти, преди филмът да излезе легално тук. И т.н.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed May 07, 2008 7:23 pm

И все пак има смисъл!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu May 08, 2008 9:57 am

AlDim wrote: А има и още една доста сериозна причина да се кефя на гледането на комп. Мога да дразня Христина като паузирам филма на всеки 30 секунди, за да си правя селско кино, без да изпускам нищо от самия филм.
Умри, копеле! :x
Вчера на Айрън Мен-а точно това си мислех - че е адски гот, че не се налага да търпя малоумните ти включвания за хумор, цинизъм и сарказъм тип 5-годишно лоботомирано детенце на всеки 30 секунди. Гледането на филми с теб е един малък ад и аз ще почна да изключвам клавиатурата и мишката вече, пък да те видя кво ще правиш тогава.

Иначе по темата, както е зададена. Да, смисъл има, ако филмът вече не е наличен по кината или нямам пари за него в момента. И без това рядко бих седнала да гледам нещо, което е само ефекти. А и не съм капризна нито към качествата на картината, нито към тея на звука, не виждам значителна разлика между HD и LD картина, нито между аналогов и цифров звук (в тоя ред на мисли още едно нещо, което превръща гледането на филм с Александър в ад - първите 40 минути от нещото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минават в настройки на монитор и плейър, ма то и това се оправя с изскубването на клавиатурата), все още си спомням доста добре времената с монохромните монитори и телевизорите София и намирам повечето налични днес рипове за достатъчно задоволителни дори на малък монитор у дома. Даже у дома си е все пак у дома - комфорт, който в киното липсва.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu May 08, 2008 7:13 pm

Amelia wrote:
AlDim wrote: А има и още една доста сериозна причина да се кефя на гледането на комп. Мога да дразня Христина като паузирам филма на всеки 30 секунди, за да си правя селско кино, без да изпускам нищо от самия филм.
Умри, копеле! :x
Вчера на Айрън Мен-а точно това си мислех - че е адски гот, че не се налага да търпя малоумните ти включвания за хумор, цинизъм и сарказъм тип 5-годишно лоботомирано детенце на всеки 30 секунди. Гледането на филми с теб е един малък ад и аз ще почна да изключвам клавиатурата и мишката вече, пък да те видя кво ще правиш тогава.

Иначе по темата, както е зададена. Да, смисъл има, ако филмът вече не е наличен по кината или нямам пари за него в момента. И без това рядко бих седнала да гледам нещо, което е само ефекти. А и не съм капризна нито към качествата на картината, нито към тея на звука, не виждам значителна разлика между HD и LD картина, нито между аналогов и цифров звук (в тоя ред на мисли още едно нещо, което превръща гледането на филм с Александър в ад - първите 40 минути от нещото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минават в настройки на монитор и плейър, ма то и това се оправя с изскубването на клавиатурата), все още си спомням доста добре времената с монохромните монитори и телевизорите София и намирам повечето налични днес рипове за достатъчно задоволителни дори на малък монитор у дома. Даже у дома си е все пак у дома - комфорт, който в киното липсва.
Хапсолютно съгласна с Амелиа. С една мааалка уговорка: екранът да е нееещо минимално поносимо. Щото готин филм със събтитри става садистично мъчение на екран под 17 цола.
:idea:
И, Амелио, викам да запознаем АлДим и Хави. :wink: С изключение на 40-те минути игра с настройките, да гледаш филма с тях е доста сходно преживяване!! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Thu May 08, 2008 8:18 pm

кинтамицин за кино не ми се дава и като изключим това,че задника ми е стиснат като европейските фондове,причините са онези добре образовани,ентелегентни и възпитани граждани,с които ми се налага да споделям преживяванията на големия екран.
от ляво -тъп и готин рупа пуканки с отворена уста,от дясно - бачу киру люпи семки и плюе на седалката пред него,зад теб е най-големият фен на николай колев,който не спира да отразява случващото се на екрана за всички драги слушатели,а пред теб е някое хлапе,инжектирано с ударна доза кофеин венозно.

ебал съм ти и киното.

едит - ууу,забравих да спомена за останалите в салона,всеки от който се е оборудвал с най-якия тилифон с хромоклинични мелодии на 130 децибела и объркал киносалона за бутка за междуградски разговори в селска поща.

мамицата им на такива пенерчета,ще взема най-накрая да си купя аз един заглушител на радио сигнали да ви видя как ще си бърборят по телефона на неудачни за целтта места.
:evil:
Last edited by neEd'Le on Thu May 08, 2008 8:46 pm, edited 1 time in total.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 08, 2008 8:27 pm

neEd'Le wrote:от ляво -тъп и готин рупа пуканки с отворена уста,от дясно - бачу киру люпи семки и плюе на седалката пред него,зад теб е най-големият фен на николай колев,който не спира да отразява случващото се на екрана за всички драги слушатели,а пред теб е някое хлапе,инжектирано с ударна доза кофеин венозно.
Това съм аз. :oops: Иначе ги рупам със затворена уста.
Ама не мога да гледам филм като Айрън Мен например без кола и пуканки и без да изкоментирам (чат-пат, не през цялото време, че отпивам кола и ям пуканки все пак :mrgreen: ) някой и друг момент като (бивш) щур фен на Марвълските комикси.
Да мълча два часа в компания за мен е непосилно. :lol: Еле пък при подходящ за коментиране филм. :twisted:

А да се мълчи на филми като произволен епизод от Стар Уорс или (скоро :spite: ) Индиана Джоунс е абсурдно за всеки уважаващ себе си фен. Не съм кинокритик, който ще съзерцава мълчаливо екрана два часа.

Иначе какъв е смисълът да се гледа филм в компания?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 08, 2008 8:35 pm

За да се коментира после на кръчмата, ЕСТЕСТВЕНО :roll:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 08, 2008 8:39 pm

Roland wrote:За да се коментира после на кръчмата, ЕСТЕСТВЕНО :roll:
Очаквах подобен отговор. :wink:
Тогава спокойно мога да гледам някой филм сам (че да не преча на другите от ШД компанията), пък после можем да си го обсъждаме като се виждаме по друг повод. :)

Просто не мога да гледам филм без кола и пуканки, а ако ще се мълчи през цялото време, все тая сам ли съм или не. :idea:

Ще ме изтраете на Инди 4 и после няма повече. :)

(Сложих смайлита да не става недоразумение заради темперамента ми :mrgreen: )
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 08, 2008 8:43 pm

Ми мен колата и пуканките не ми пречат, игнорирам ги. Пречи ми говоренето. И за мен самият факт, че до мен стои някой близък приятел, променя възприятията ми. Дет се вика, подскачаме заедно, смеем се заедно и прочее розови понита, дъгички и зайчета. Но едно е на рандъм събиране да обсъждаш нещо, гледано преди седмица или дори вчера, съвсем друго е преди 10 минути да си излязъл от салона и още да те държи. Както и всички около теб.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu May 08, 2008 10:40 pm

И аз успявам да игнорирам колата и пуканките, освен ако не е на тежка драма. Но коментарите ми бъркат в здравето. Мааму, за кво съм отишла на долби съраунд супер ултра нам какъв си звук, ако през цялото време половината ми звуци са обсъждането на филма отзад и истеричния смях на очевидно гъделичкащи се тийнове отпред? С удоволствие мога да коментирам боклучави филми, но ако филмът е добър предпочитам да ме хване атмосферата му, а не другарчето. Между другото това не означава, че ако ми кажеш две-три реплики шепнешком няма да ми е дори приятно, но системното коментиране, особено полугласно (или високо, но това още не съм го виждала) е неуважение към всички около теб.

Ицо, никой не те гони общото гледане, но за мира искам да предложа просто феновете на тихото гледане и на коментарите да седнат поразделено.

Между другото, това е една от причините да се колебая за предпремиерата на Индиана Джоунс - залата ще е пълна и няма начин да не се окажа между две коментаторски школи с моя късмет...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either