Има ли смисъл гледането на зрелищни филми на комп?
Моля те проверявай си забавните английски изречения за липсващи думи, преди да ги пускаш
Иначе аз просто ти отговарям. Изглежда за ТЕБ е безкрайно важно да продължаваш да намилаш с надеждата някой друг на планетата, освен Христина, да се окаже със същото мнение. Иначе преди това коментирах вкусовете ти изобщо, не конкретно последните два хубави филма, които не си схванал в процеса на коментиране 

And you can't dance with a devil on your back...
- herairness
- Jaghut Tyrant
Както някой спомена по-рано, положението с кината във Варна изобщо не предразполага към гледане на филми там
А и си остава финансовият въпрос. За това си спомням с носталгия за Благоевградския Синемакс, където имаше всеки ден промоции и предпремиерни филми (благодарение на АУБГ) и цените бяха за дневни прожекции на нов филм 3 лв, стар 1.50 до 2, вечерните м/у 4 и 5 (зависи колко е нов филма), а за по-старичките 3 или 4
Освен това самото кино вътре си беше направено стилно, нещо като Арената, макар и само с една зала. Е как да не ходя да гледам по 2,3 филма на ден, а се е случвало и по 5, 6 даже 

- tigermaster
- Elder God
Основно предимство на гледането на каквито и да е филми на компютъра е възможността за коментиране на висок глас - нещо, което всъщност обожавам да правя. Е, не е само това, естествено, а и все пак човек трябва да не е в ред, за да твърди, че е същото. Е, има и други фактори, при които натежава гледането на компютъра. Парите и времето са ясни, няма смисъл да ги коментираме. Има и други. Например, че доста от филмите, които гледам, тук не излизат(разни азиатски филми и други подобни). Хиляди пъти съм го споменавал, мисля. Или излизат с огромно закъснение, поради което наличието на DVD-rip или нещо подобно си казва думата. Защото "3:10 to Yuma", примерно, щях да го видя на кино, ако не бях гледал DVD-rip-а няколко пъти, преди филмът да излезе легално тук. И т.н.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- Gunslinger
- Warmage
И все пак има смисъл!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
Умри, копеле!AlDim wrote: А има и още една доста сериозна причина да се кефя на гледането на комп. Мога да дразня Христина като паузирам филма на всеки 30 секунди, за да си правя селско кино, без да изпускам нищо от самия филм.

Вчера на Айрън Мен-а точно това си мислех - че е адски гот, че не се налага да търпя малоумните ти включвания за хумор, цинизъм и сарказъм тип 5-годишно лоботомирано детенце на всеки 30 секунди. Гледането на филми с теб е един малък ад и аз ще почна да изключвам клавиатурата и мишката вече, пък да те видя кво ще правиш тогава.
Иначе по темата, както е зададена. Да, смисъл има, ако филмът вече не е наличен по кината или нямам пари за него в момента. И без това рядко бих седнала да гледам нещо, което е само ефекти. А и не съм капризна нито към качествата на картината, нито към тея на звука, не виждам значителна разлика между HD и LD картина, нито между аналогов и цифров звук (в тоя ред на мисли още едно нещо, което превръща гледането на филм с Александър в ад - първите 40 минути от нещото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минават в настройки на монитор и плейър, ма то и това се оправя с изскубването на клавиатурата), все още си спомням доста добре времената с монохромните монитори и телевизорите София и намирам повечето налични днес рипове за достатъчно задоволителни дори на малък монитор у дома. Даже у дома си е все пак у дома - комфорт, който в киното липсва.
- BaYa
- Forsaken
Хапсолютно съгласна с Амелиа. С една мааалка уговорка: екранът да е нееещо минимално поносимо. Щото готин филм със събтитри става садистично мъчение на екран под 17 цола.Amelia wrote:Умри, копеле!AlDim wrote: А има и още една доста сериозна причина да се кефя на гледането на комп. Мога да дразня Христина като паузирам филма на всеки 30 секунди, за да си правя селско кино, без да изпускам нищо от самия филм.![]()
Вчера на Айрън Мен-а точно това си мислех - че е адски гот, че не се налага да търпя малоумните ти включвания за хумор, цинизъм и сарказъм тип 5-годишно лоботомирано детенце на всеки 30 секунди. Гледането на филми с теб е един малък ад и аз ще почна да изключвам клавиатурата и мишката вече, пък да те видя кво ще правиш тогава.
Иначе по темата, както е зададена. Да, смисъл има, ако филмът вече не е наличен по кината или нямам пари за него в момента. И без това рядко бих седнала да гледам нещо, което е само ефекти. А и не съм капризна нито към качествата на картината, нито към тея на звука, не виждам значителна разлика между HD и LD картина, нито между аналогов и цифров звук (в тоя ред на мисли още едно нещо, което превръща гледането на филм с Александър в ад - първите 40 минути от нещото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минават в настройки на монитор и плейър, ма то и това се оправя с изскубването на клавиатурата), все още си спомням доста добре времената с монохромните монитори и телевизорите София и намирам повечето налични днес рипове за достатъчно задоволителни дори на малък монитор у дома. Даже у дома си е все пак у дома - комфорт, който в киното липсва.

И, Амелио, викам да запознаем АлДим и Хави.

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
кинтамицин за кино не ми се дава и като изключим това,че задника ми е стиснат като европейските фондове,причините са онези добре образовани,ентелегентни и възпитани граждани,с които ми се налага да споделям преживяванията на големия екран.
от ляво -тъп и готин рупа пуканки с отворена уста,от дясно - бачу киру люпи семки и плюе на седалката пред него,зад теб е най-големият фен на николай колев,който не спира да отразява случващото се на екрана за всички драги слушатели,а пред теб е някое хлапе,инжектирано с ударна доза кофеин венозно.
ебал съм ти и киното.
едит - ууу,забравих да спомена за останалите в салона,всеки от който се е оборудвал с най-якия тилифон с хромоклинични мелодии на 130 децибела и объркал киносалона за бутка за междуградски разговори в селска поща.
мамицата им на такива пенерчета,ще взема най-накрая да си купя аз един заглушител на радио сигнали да ви видя как ще си бърборят по телефона на неудачни за целтта места.

от ляво -тъп и готин рупа пуканки с отворена уста,от дясно - бачу киру люпи семки и плюе на седалката пред него,зад теб е най-големият фен на николай колев,който не спира да отразява случващото се на екрана за всички драги слушатели,а пред теб е някое хлапе,инжектирано с ударна доза кофеин венозно.
ебал съм ти и киното.
едит - ууу,забравих да спомена за останалите в салона,всеки от който се е оборудвал с най-якия тилифон с хромоклинични мелодии на 130 децибела и объркал киносалона за бутка за междуградски разговори в селска поща.
мамицата им на такива пенерчета,ще взема най-накрая да си купя аз един заглушител на радио сигнали да ви видя как ще си бърборят по телефона на неудачни за целтта места.

Last edited by neEd'Le on Thu May 08, 2008 8:46 pm, edited 1 time in total.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
Това съм аз.neEd'Le wrote:от ляво -тъп и готин рупа пуканки с отворена уста,от дясно - бачу киру люпи семки и плюе на седалката пред него,зад теб е най-големият фен на николай колев,който не спира да отразява случващото се на екрана за всички драги слушатели,а пред теб е някое хлапе,инжектирано с ударна доза кофеин венозно.

Ама не мога да гледам филм като Айрън Мен например без кола и пуканки и без да изкоментирам (чат-пат, не през цялото време, че отпивам кола и ям пуканки все пак

Да мълча два часа в компания за мен е непосилно.

А да се мълчи на филми като произволен епизод от Стар Уорс или (скоро

Иначе какъв е смисълът да се гледа филм в компания?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Очаквах подобен отговор.Roland wrote:За да се коментира после на кръчмата, ЕСТЕСТВЕНО

Тогава спокойно мога да гледам някой филм сам (че да не преча на другите от ШД компанията), пък после можем да си го обсъждаме като се виждаме по друг повод.

Просто не мога да гледам филм без кола и пуканки, а ако ще се мълчи през цялото време, все тая сам ли съм или не.

Ще ме изтраете на Инди 4 и после няма повече.

(Сложих смайлита да не става недоразумение заради темперамента ми

The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Ми мен колата и пуканките не ми пречат, игнорирам ги. Пречи ми говоренето. И за мен самият факт, че до мен стои някой близък приятел, променя възприятията ми. Дет се вика, подскачаме заедно, смеем се заедно и прочее розови понита, дъгички и зайчета. Но едно е на рандъм събиране да обсъждаш нещо, гледано преди седмица или дори вчера, съвсем друго е преди 10 минути да си излязъл от салона и още да те държи. Както и всички около теб.
And you can't dance with a devil on your back...
И аз успявам да игнорирам колата и пуканките, освен ако не е на тежка драма. Но коментарите ми бъркат в здравето. Мааму, за кво съм отишла на долби съраунд супер ултра нам какъв си звук, ако през цялото време половината ми звуци са обсъждането на филма отзад и истеричния смях на очевидно гъделичкащи се тийнове отпред? С удоволствие мога да коментирам боклучави филми, но ако филмът е добър предпочитам да ме хване атмосферата му, а не другарчето. Между другото това не означава, че ако ми кажеш две-три реплики шепнешком няма да ми е дори приятно, но системното коментиране, особено полугласно (или високо, но това още не съм го виждала) е неуважение към всички около теб.
Ицо, никой не те гони общото гледане, но за мира искам да предложа просто феновете на тихото гледане и на коментарите да седнат поразделено.
Между другото, това е една от причините да се колебая за предпремиерата на Индиана Джоунс - залата ще е пълна и няма начин да не се окажа между две коментаторски школи с моя късмет...
Ицо, никой не те гони общото гледане, но за мира искам да предложа просто феновете на тихото гледане и на коментарите да седнат поразделено.
Между другото, това е една от причините да се колебая за предпремиерата на Индиана Джоунс - залата ще е пълна и няма начин да не се окажа между две коментаторски школи с моя късмет...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either