Март '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Apr 01, 2008 3:17 am

shayhiri wrote:Аз тука си тематизирах профила даже, вас никви ви нема. :?
Филма е много дълъг и накрая ми стана скучен иначе двете сцени с ДДЛ и оня малкия поп (дето имаше някъв близнак дет се появи само веднъж и изчезна)дето крещяха бяха яки!
Ей ти на радвай!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 01, 2008 8:50 am

На сценария казах кво му е, Валка. Или поне кво отначало не ми хареса. Сега ще съм по-подробен:

Първо, наистина няма външен конфликт. Трейлърът загатва безмилостно жестока опозиция м/у ойлмена и местното къмюнити, предвождано от пастора. Такава няма. Изобщо. Даниъл, общо взето, им прави само добро, удържайки на думата си. Има само дълбока лична неприязън м/у двамата споменати, репрезентиращa противопоставянето м/у дивия капитализъм и религията в надпреварата им в паразитиране в/ху хората. Но тъй като и двамата са еднакво отвратителни, аналогично на идеите, които олицетворяват, конфликтът става до голяма степен безсмислен, поне от наративна гледна точка. Точно затова финалната сцена, която би трябвало да е най-силната в целия филм, се проваля пред толкова хора, завличайки и филма със себе си. Защото нямаш герой, чиято съдба да те интересува. (Аз лично от първия до последния кадър симпатизирах точно на Даниъл, но баш тва е доказателство колко сюжетно прее*ан е филмът. :mrgreen: ) Имаш само двама жалки идиота - единият от които маргинал - като въпросът е кой ше падне по-ниско. Тва НЕ Е история. Тва е просто керъктър стъди - но като такова филмът е гениален.

Давам възможност да изтъкнете силните страни на сценария по таа линиа - и ако не ви се занимава, ше го направа аз в следващия пост. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 01, 2008 10:44 am

DELgado wrote:Изгледах го преди малко и супер много ми хареса. Страхотна актьорска игра на ДДЛ. Нямаше начин да не му дадат Оскар при това изпълнение. 8-) Самата история също ми беше доста интересна. Не разбирам какво толкова му е на сценария че да не ви харесва? Единственото което ме подразни е актьора, който играеше отчето. Въпреки че до ДДЛ,който и да беше щеше да бледнее. :mrgreen:
Ако трябва да кажа кой от "Ще се лее кръв" и "Няма място за старите кучета" е по-добрия филм или ми харесва повече, не знам дали ще мога да отговоря. Два страхотни филма просто.
Какво не ми хареса - изключително МУДЕН филм, в който буквално се случват около 3-4 неща за над двучасовата му продължителност. Никакви персонажи не се развиват и остават всичките такива, каквито сме ги видяли в първата им сцена...Въобще типичен актьорски филм. Слаб или средно качество като филм, умопомрачителен като актьорска игра на главния протагонист...(само дето тук въпросната е просто гениална).

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 01, 2008 12:12 pm

Финалната сцена Шайхири беше доста силна и наситена с емоции. И това че нямаш положителен герой (или такъв, на когото да симпатизираш) въобще не прави филма по-малко хубав. :shock: Просто не приемам довод от вида "нещо е показано или загатнато в трейлъра а не е точно така във филма. излъгаха ме гадовете. ВЪРНЕТЕ МИ ПАРИТЕ". Не можеш ли просто да се абстрахираш от трейлъра и да се насладиш на филма като такъв? И ако ли пък не можеш по-добре спри да гледаш трейлъри. Най-малкото няма да се чустваш излъген/преебан/възмутен после. :wink:
Доколкото това че филма е муден - еми за мен не беше. Въобще не усетиш кога изминаха двата часа и половина.
Никой не казва нищо за музиката. Беше много добре и на място сложена. А в сцената когато изпомпаха първия нефт, който се запали беше велика просто.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 01, 2008 12:40 pm

DELgado wrote:Финалната сцена Шайхири беше доста силна и наситена с емоции. И това че нямаш положителен герой (или такъв, на когото да симпатизираш) въобще не прави филма по-малко хубав. :shock: Просто не приемам довод от вида "нещо е показано или загатнато в трейлъра а не е точно така във филма. излъгаха ме гадовете. ВЪРНЕТЕ МИ ПАРИТЕ". Не можеш ли просто да се абстрахираш от трейлъра и да се насладиш на филма като такъв?
Очевидно мога, след като му дадох максималната оценка. Тва не ми пречи да виждам и изтъквам двата му, всичко на всичко, проблема (поне спрямо общата публика): подвеждащ трейлър и липса на сюжет.
DELgado wrote:Доколкото това че филма е муден - еми за мен не беше. Въобще не усетиш кога изминаха двата часа и половина.
Точно както ти казах, преди да го гледаш. :wink: Но тва се дължи на изпепеляващия интензитет на актьорската игра и прелестта на кинематографията във всеки кадър. Иначе, както каза Никола, почти нищо не се случва. Имаме просто няколко от опорните точки в живота на Даниъл Плейнвю - с малко, което да ги свързва в кохерентно цяло.
DELgado wrote:Никой не казва нищо за музиката. Беше много добре и на място сложена. А в сцената когато изпомпаха първия нефт, който се запали беше велика просто.
Както и останалия филм - гениално луда и доста дразнеща на места. Определено много ме впечатли още на първо гледане, основна част е от филма, но не бих желал да попадам на друга подобна занапред.

П.П.: Никола каза, че не вижда никакво развитие в образите. Валка, ти кво мислиш по въпроса?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 01, 2008 1:06 pm

Еми според мен в основата на филма е вазхода и падението (колкото и изтъркано да звучи) на героя на ДДЛ. И не го приемам като липса на сюжет. Все пак проследяваме основни събития в живота на главния герой и филмът може да се възпремем като "биографичен". А развитие в образа на Даниъл Плейнвю имаше. Особено във връзка с детето.
Spoiler: show
Имаше моменти когато беше много загрижен за него и го възприемаше едва ли не като негово собствено дете. Въпреки всичко което му каза накрая на филма.
Само да отбележа и че
Spoiler: show
много силен момент за мен беше разговора с "брат му". Когато му обясняваше, че не понася хората по принцип и иска да изкара достатъчно пари за да се махне от тях. Да не говорим за маската, която трябваше да си слага при всяка публична изява.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 02, 2008 4:43 pm

Сега ше я зачекнем пак темата, само да кажа, че:

Банковият обир забива бодро 8/10, което разбира се е абсолютният максимум за но-нейм брит-хайст. И означава, че всичко във филма е "на десет". :thumbsup: И на първо място най-важното, сценарият.

Отдавна не бях гледал нещо с качествен сюжет, та много му се прирадвах. Както и на Джейсън Стейтъм, който трябва да спре да се кисне във всевъзможни бози и да играе тва, което може най-добре: британски лоу-кий мошеник със златно сърце, остър ум и бързи юмруци. Целият останал каст също не пада по-долу. По едно машала и за визията и режисурата, но както стана въпрос, сценарият (героите) прави филма.

Ако ви се гледа шантавата, но работеща комбинация "фийл-гуд грити съспенс", вкарвайте смело на кино. И без тва скоро не е имало нещо свястно. Ако не толкоз - поне на компа. Няма нищо, което да предполага задължителен голям екран, просто много добър филм.

Не е в стила на Гай Ричи - но е в собствен такъв, и то на ниво.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Apr 02, 2008 5:32 pm

Веднъж да съм на едно мнение с Алекс по отношение на филм :) Е, оценки не раздавам, та там не знам, но филмът много ми хареса в на практика всички отношения. Да, в сценария имаше на няколко места забавни съвпадения и неща, които се случват в *точния* момент, защото иначе историята няма да продължи, но... но... но след всички съвпадения и неща, които са ми се случвали в точния момент в последните десетина години, това изобщо не ми се вижда прекалено или дори странно, особено пък за художествено произведение :)

А как ме изненада суекът, който изведнъж заговори с американски акцент насред всичките британци... това си беше поредният свеж момент във филма, поне за мен :) А свежи моменти има много - филмът е пълен със забавни ситуации, забавни реплики, забавни отговори, и изобщо всякакви прояви на невъзпитан британски хумор. Хубавото в цялата история е, че хуморът в този филм е на по-"възпитано" ниво, отколкото в "Две димящи дула" и "Гепи", така че този филм ще хареса на още повече хора :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Apr 02, 2008 6:42 pm

Определено звучи много интересно. Ако не бяха тези две мнения едва ли бих го погледнал филма де. Супер неизвестен ми беше. 8-)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 07, 2008 10:44 am

Petition to Stop Uwe Boll 04-07-2008 (10:00:32)
FEARnet got the chance to speak to director Uwe Boll, during a Manhattan screening of "Postal," asking him if he is aware that an online petition has been going around to stop him from making movies. The petition currently has 18,000 signatures.

"Yeah, I know that," said Boll. "18,000 is not enough to convince me." When asked how many would it take, he replied: "One million. Now we have a new goal."

Boll has previously directed "House of the Dead," "Alone in the Dark," "BloodRayne" and "In the Name of the King." If you are tired of seeing films like that, click on the link below to sign the petition. Or you can just not watch his movies.

Click here to sign the petition
http://www.petitiononline.com/RRH53888/petition.html

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 07, 2008 11:00 am

29145 Signatures Total

С моя глас. :mrgreen:

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Apr 07, 2008 5:15 pm

42946 :D напредваме :wink:
Image

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 07, 2008 6:11 pm

Абе доста сме далеч от милиона засега. :cry: