На сценария казах кво му е, Валка. Или поне кво отначало не ми хареса. Сега ще съм по-подробен:
Първо, наистина няма външен конфликт. Трейлърът загатва безмилостно жестока опозиция м/у ойлмена и местното къмюнити, предвождано от пастора. Такава няма. Изобщо. Даниъл, общо взето, им прави само добро, удържайки на думата си. Има само дълбока лична неприязън м/у двамата споменати, репрезентиращa противопоставянето м/у дивия капитализъм и религията в надпреварата им в паразитиране в/ху хората. Но тъй като и двамата са еднакво отвратителни, аналогично на идеите, които олицетворяват, конфликтът става до голяма степен
безсмислен, поне от наративна гледна точка. Точно затова финалната сцена, която би трябвало да е най-силната в целия филм, се проваля пред толкова хора, завличайки и филма със себе си. Защото нямаш герой, чиято съдба да те интересува. (Аз лично от първия до последния кадър симпатизирах точно на Даниъл, но баш тва е доказателство колко сюжетно прее*ан е филмът.

) Имаш само двама жалки идиота - единият от които маргинал - като въпросът е кой ше падне по-ниско. Тва НЕ Е история. Тва е просто керъктър стъди - но като такова филмът е гениален.
Давам възможност да изтъкнете силните страни на сценария по таа линиа - и ако не ви се занимава, ше го направа аз в следващия пост.