София Филм Фест 2006
Казано с думи прости, избягвайте "Като порасна ще стана кенгуру". Филмът не си струва нито времето, нито парите. Репликите в него могат да се обобщат до едно единствено нещо - нецензурни псувни. Сюжетът е хаотичен и доста безцелен. Героите не ми бяха симпатични ни най-малко. Аз не съм кой знае каква нощна птица, но все пак не отивам на кино, за да спя, а в началото на този филм, трябваше упорито да се боря, за да не заспя.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Моето мнение е малко по-положително, но все пак малко самоцелен ми се видя "Кенгуруто". И да, всички знаем, че сърбите са известни с псувните си, ама тук направо се бяха оляли. Имаше добри моменти и някой и друг забавен герой, но пък претъпкана зала за този филм е малко прекалено. 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Днес изгледах "Пролет, лято, есен, зима ... и пролет" на Ким Ки-дук и мога да кажа че съм възхитена от филма. Не мисля, че е нещо, което би се харесало на всеки, но лично на мен ми допадна и определено ще отида и на "Стик #3", който също е под негова режисура.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
- Ambartanen
- Arcanist
Аз също го гледах днес и мога да кажа, че останах възхитен. Много различен от представите ми за... филм изобщо, но много добре направен.Alexis wrote:Днес изгледах "Пролет, лято, есен, зима ... и пролет" на Ким Ки-дук и мога да кажа че съм възхитена от филма. Не мисля, че е нещо, което би се харесало на всеки, но лично на мен ми допадна и определено ще отида и на "Стик #3", който също е под негова режисура.
Аз не останах особено възхитен, но определено филмът е добре направен. Обаче не е мой тип, твърде много символизъм и твърде малко развитие на персонажите. Пък и толкова пъти се повтаряха едни и същи или адски подобни сцени в този филм, че изпитвах твърде натрапчиво чувство за deja-vu през голяма част от времето.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Ambartanen
- Arcanist
Е, бях и на втория филм на Ким Ки-дук и отново останах удивена от способността му да разкаже перфектно една уникална и вълнуваща история, при това без да подценява интелекта на зрителя и да изпитва нужда да му сдъвква и изплюва смисъла на сюжета. Отново почти липсва диалог и все пак зрителя не усеща липсата му. Определено ще се разровя из нета за други творби на този режисьор.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Този път и на мен много ми хареса филма (за "Стик Номер Три" на Ким Ки-дук става въпрос). Оригинален, чудесно режисиран и изигран, почти без диалог, но демонстриращ изключително владеене на изкуството да се разказва история и да се въздейства дълбоко на зрителя само с образи.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Днес личният ми киномаратон продължи с датския филм "Братя". Много силна и въздействаща драма, страхотна актьорска игра, добър сюжет и най-важното найстойчиво търсена и постигната безкомпромисна сурова реалистичност на ситуациите, поведението и реакциите на героите. Нищо в филма не е подсладено или смекчено, което лично за мен е особено важно и в което скандинавците винаги са били лидери. Друг плюс на филма е Кони Нилсен в главната роля, която не само играе страхотно, но е и изключително красива.
БТВ, режисьорът и сценаристът на филма е жена, Сузане Биер, хубаво е да се види, че и в това поприще жените се изявяват все по-успешно.
БТВ, режисьорът и сценаристът на филма е жена, Сузане Биер, хубаво е да се види, че и в това поприще жените се изявяват все по-успешно.

Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!

Кътам си 4лв. за тоя петък, както е тръгнало ще успея да ги задържа.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Ок, за последно, като раздяла със София Филм Фест в Пловдив...
Сега изгледах "Ябълките на Адам" и ако трябва да се изкажа само в една фраза, тя би била:
"Неврологията не е това, което беше..."
Ако трябва да кажа нещо повече:
Един затоврник е изпратен да поживее при един поп, където същият този престъпник решава да прави пай (не питайте), ЯБЪЛКОВ пай.
Там има и още двама бивши затворници, един неворятен лекар и една бременна, но май най опасен от всички е попът.
Не мисля, че, каквото и да кажа за филма, няма да е достатъчно. Но определено ми хареса, ако и да е плод на сценаристи-клинични олигофрени. Просто няма такова нещо, попът е по-невероятен от Чък Норис и по-луд от колкото изобщо е възможно. Този филм трябва да се види, за да се оцени.
Като жанр е черна комедия на абсурда (поне за мен) и за доказателство може да послужи, че, когато зрителите видят, как застрелват една котка, се спукват от смях (ама като е стара и лети където не трябва).
Мога само да го препоръчам на хората, които са склонни да гледат по-различно кино.
Сега изгледах "Ябълките на Адам" и ако трябва да се изкажа само в една фраза, тя би била:
"Неврологията не е това, което беше..."
Ако трябва да кажа нещо повече:
Един затоврник е изпратен да поживее при един поп, където същият този престъпник решава да прави пай (не питайте), ЯБЪЛКОВ пай.
Там има и още двама бивши затворници, един неворятен лекар и една бременна, но май най опасен от всички е попът.
Не мисля, че, каквото и да кажа за филма, няма да е достатъчно. Но определено ми хареса, ако и да е плод на сценаристи-клинични олигофрени. Просто няма такова нещо, попът е по-невероятен от Чък Норис и по-луд от колкото изобщо е възможно. Този филм трябва да се види, за да се оцени.
Като жанр е черна комедия на абсурда (поне за мен) и за доказателство може да послужи, че, когато зрителите видят, как застрелват една котка, се спукват от смях (ама като е стара и лети където не трябва).
Мога само да го препоръчам на хората, които са склонни да гледат по-различно кино.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Да, "Ябълките на Адам" беше много хубав, макар и шантав филм. Шом аз, изтъкнат котколюб, се смях с глас половин минута на сцена, в която застрелват котка...
Освен това цялата шантавост не пречеше и сериозните моменти в филма да са добре направени, подтикващи към размисъл и някак вписващи се на фона на немалко напълно откачени умопомрачително забавни сцени. И визията беше много добра, въобще филмът определено си струва, а моето добро мнение за скандинавското кино става все по-добро напоследък.

Освен това цялата шантавост не пречеше и сериозните моменти в филма да са добре направени, подтикващи към размисъл и някак вписващи се на фона на немалко напълно откачени умопомрачително забавни сцени. И визията беше много добра, въобще филмът определено си струва, а моето добро мнение за скандинавското кино става все по-добро напоследък.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!