- Spoiler: show
- "Far Over the Misty Mountains Cold,
To Dungeons Deep and Caverns Old,
The Pines were Roaring on The Heights,
The Winds were Moaning in the Night,
The Fire was Red, it Flaming Spread,
The Trees Like Torches Blazed with Light."
Complete lyrics:
Far over the Misty Mountains cold,
To dungeons deep and caverns old,
We must away, ere break of day,
To seek our pale enchanted gold.
The dwarves of yore made mighty spells,
While hammers fell like ringing bells,
In places deep, where dark things sleep,
In hollow halls beneath the fells.
For ancient king and elvish lord
There many a gleaming golden hoard
They shaped and wrought, and light they caught,
To hide in gems on hilt of sword.
On silver necklaces they strung
The flowering stars, on crowns they hung
The dragon-fire, on twisted wire
They meshed the light of moon and sun.
Far over the Misty Mountains cold,
To dungeons deep and caverns old,
To claim our long-forgotten gold.
Goblets they carved there for themselves,
And harps of gold, where no man delves
There lay they long, and many a song
Was sung unheard by men or elves.
The pines were roaring on the heights,
The wind was moaning in the night,
The fire was red, it flaming spread,
The trees like torches blazed with light.
The bells were ringing in the dale,
And men looked up with faces pale.
The dragon's ire, more fierce than fire,
Laid low their towers and houses frail.
The mountain smoked beneath the moon.
The dwarves, they heard the tramp of doom.
They fled the hall to dying fall
Beneath his feet, beneath the moon.
Far over the Misty Mountains grim,
To dungeons deep and caverns dim,
To win our harps and gold from him!
The wind was on the withered heath,
But in the forest stirred no leaf:
There shadows lay be night or day,
And dark things silent crept beneath.
The wind came down from mountains cold,
And like a tide it roared and rolled.
The branches groaned, the forest moaned,
And leaves were laid upon the mould.
The wind went on from West to East;
All movement in the forest ceased.
But shrill and harsh across the marsh,
Its whistling voices were released.
The grasses hissed, their tassels bent,
The reeds were rattling--on it went.
O'er shaken pool under heavens cool,
Where racing clouds were torn and rent.
It passed the Lonely Mountain bare,
And swept above the dragon's lair:
There black and dark lay boulders stark,
And flying smoke was in the air.
It left the world and took its flight
Over the wide seas of the night.
The moon set sale upon the gale,
And stars were fanned to leaping light.
Under the Mountain dark and tall,
The King has come unto his hall!
His foe is dead, the Worm of Dread,
And ever so his foes shall fall!
The sword is sharp, the spear is long,
The arrow swift, the Gate is strong.
The heart is bold that looks on gold;
The dwarves no more shall suffer wrong.
The dwarves of yore made mighty spells,
While hammers fell like ringing bells
In places deep, where dark things sleep,
In hollow halls beneath the fells.
On silver necklaces they strung
The light of stars, on crowns they hung
The dragon-fire, from twisted wire
The melody of harps they wrung.
The mountain throne once more is freed!
O! Wandering folk, the summons heed!
Come haste! Come haste! Across the waste!
The king of freind and kin has need.
Now call we over the mountains cold,
'Come back unto the caverns old!'
Here at the gates the king awaits,
His hands are rich with gems and gold.
The king has come unto his hall
Under the Mountain dark and tall.
The Worm of Dread is slain and dead,
And ever so our foes shall fall!
Farewell we call to hearth and hall!
Though wind may blow and rain may fall,
We must away, ere break of day
Far over the wood and mountain tall.
To Rivendell, where Elves yet dwell
In glades beneath the misty fell.
Through moor and waste we ride in haste,
And whither then we cannot tell.
With foes ahead, behind us dread,
Beneath the sky shall be our bed,
Until at last our toil be passed,
Our journey done, our errand sped.
We must away! We must away!
We ride before the break of day!
Споделете пак
Moderator: Moridin
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ох, изпитната система у нас много ме дразни. Без значение колко си учил винаги може да бъдеш оценен с 2-ка. А това за мен е пълен абсурд. Утре имам една ликвидация. Учил съм много - шифратори, дешифратори, мултиплексори, демултиплексори, тригери, паралелни регистри и т.н.... И въпреки всичко, което съм учил, мога да бъда оценен с 2-ка. Изпитът е отворен тест с различни варианти. Но нито един вариант не покрива целия материал, тоест се падат тотално рандъм неща. За да си сигурен, че ще вземеш изпита, трябва да си учил за 100%-ва 6-ца, да знаеш всичко от до. Всичко под това е потенциална 2-ка. И защо? Според мен за да напишат на някого 2, той трябва да не е подготвен по материята и да не знае нищо. Това RNG е тотално сбъркано. Трябва да има начин да се оценяват реални знания, вместо да разчиташ на късмет. Защото, ако утре имам късмет, мога да имам 6. Как това е реална оценка, след като аз не знам всичкия материал и не бих си писал 6? 

- RRSunknown
- Elder God
Решението е безкрайно просто - сядаш си на задника и научаваш всичко. Така не ти се налага да разчиташ на късмета си, а и си си свършил работата по едно от малкото задължения, които имаш на тая възраст - да учиш. Тоя материал ти е преподаден по няква причина все пак.
Изпитана от мен система е това. Ние тестове нямахме - от 50 изпита, 45 са ни били устни. Там могат да си те забият в квато дупка пожелаят и да те унищожат, щото оценъчната система е абсолютно субективна. Та с разни преподаватели сме стигали и до въпроси като "Какви са на цвят чорапите на Айнщайн?". Ама като си си научил, няма да те забият в дупка, щото не чувстват нужда да го направят. Вече от опит знам, че рядко се среща работлив умен студент, който наистина да си е дал зора да се подготви. Преподавателите се отнасят благосклонно към такива, че са рядкост и са радост за мозъка.
Изпитана от мен система е това. Ние тестове нямахме - от 50 изпита, 45 са ни били устни. Там могат да си те забият в квато дупка пожелаят и да те унищожат, щото оценъчната система е абсолютно субективна. Та с разни преподаватели сме стигали и до въпроси като "Какви са на цвят чорапите на Айнщайн?". Ама като си си научил, няма да те забият в дупка, щото не чувстват нужда да го направят. Вече от опит знам, че рядко се среща работлив умен студент, който наистина да си е дал зора да се подготви. Преподавателите се отнасят благосклонно към такива, че са рядкост и са радост за мозъка.
Бе зависи от преподавателя.
Щото съм имала чудо, дето след като не можа да намери никаква причина да ми врътне двойка да речем, ми писа петица, щото не можах да кажа на коя страница от "История славяноболгарская" се намирал намсикой пасаж от нея. Това от ученическите ми години де. Или в университета онуй 3.50 по ихтиология, щото се оказа, че съм се подготвяла по литература, написана от колежка на преподавателя, с която бил на нож. Все едно, минали работи.
Настоявам за отговор на въпроса, дето днес ме тормози от около 7 часа привечер та досега.
Що се казва Италия - италианец и София - софиянец? М? М???

Настоявам за отговор на въпроса, дето днес ме тормози от около 7 часа привечер та досега.
Що се казва Италия - италианец и София - софиянец? М? М???
То е ясно, че трябва да науча всичко, но когато съм я карал тая дисциплина преди 2+ години, изобщо не ходех на лекции. Така че не е много лесна задача да вникнеш в проблематиката на материята отръки. Факт, сам съм си виновен, но въпреки това ми се струва, че трябва да има по-адекватен начин да се оценяват реални знания.
Просто не обичам нещата да са ми извън ръцете, а в случая просто са. Невъзможността да се целя в някаква реална оценка, съобразена с времето, което съм имал за да се подготвя за изпита, просто убива всякакво удоволствие от предизвикателството.
RRS, това по какво?
Просто не обичам нещата да са ми извън ръцете, а в случая просто са. Невъзможността да се целя в някаква реална оценка, съобразена с времето, което съм имал за да се подготвя за изпита, просто убива всякакво удоволствие от предизвикателството.

RRS, това по какво?

- RRSunknown
- Elder God
Хихи, за втори път ме банват в HWBG за една седмица, за обсъждане на работата на администратори/модератори. И знаех, че ще стане така, но пак написах коментара. За втори път един и същи човек. Bait 'n ban. Трие ми коментар без да има логична причина да го прави, щот така решава, и ако само напишеш нещо от сорта на "оп, май нещо ми изчезна коментара" = бан за обсъждане на работата на администратори/модератори. Но бях адски любопитен дали ще е същия човечец.
Като ме цензурират така, не знам, имам чувството, че заслужава да го застрелям. В крайна сметка става въпрос за най-големия форум в България и колкото и да си приятел с шефчетата на фирмата, бали, трябва да си малко от малко отговорен за това, което правиш.
И ся да не кажете, че сигурно е имало причина ме трият(на фона на всичката шлака, която се пише в оня раздел), ще оставя сами да прецените. Просто ми стана смешно, че на фона на всички трагедии, които се случиха последно време, се пускат теми за смъртта на Уитни Хюстън, където 99.9% от хората си изразяват лицемерното съпричастие. Баси, жалко е. Дразни ме, че всеки си е сложил фасадката от съпричастност, а на никой не му дреме. Как не пуснаха една темичка за жертвите в Бисер, да пишат колко е жалко за загубата им. Мен със сигурност ми е по-жал за тях.

Като ме цензурират така, не знам, имам чувството, че заслужава да го застрелям. В крайна сметка става въпрос за най-големия форум в България и колкото и да си приятел с шефчетата на фирмата, бали, трябва да си малко от малко отговорен за това, което правиш.
И ся да не кажете, че сигурно е имало причина ме трият(на фона на всичката шлака, която се пише в оня раздел), ще оставя сами да прецените. Просто ми стана смешно, че на фона на всички трагедии, които се случиха последно време, се пускат теми за смъртта на Уитни Хюстън, където 99.9% от хората си изразяват лицемерното съпричастие. Баси, жалко е. Дразни ме, че всеки си е сложил фасадката от съпричастност, а на никой не му дреме. Как не пуснаха една темичка за жертвите в Бисер, да пишат колко е жалко за загубата им. Мен със сигурност ми е по-жал за тях.
Принципно си прав. Но ако това си го писал във възпоменателната тема е малко грозно - "все тая, че е умряла, други хора са по-важни" един вид. А която и да е тя, не го заслужава. Да не говорим, че за хората от село Бисер имаше национален траур, все пак.
И ся, сори, ама за много хора тя/творчеството й са някаква част от живота им. Може би не толкова важна колкото са били хората от Бисер за семйствата си, но все пак някаква.
И ся, сори, ама за много хора тя/творчеството й са някаква част от живота им. Може би не толкова важна колкото са били хората от Бисер за семйствата си, но все пак някаква.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God
Абе сорка, ама тия възпоменателни теми са чиста проба лицемерие от най-гадния сорт. Всичките се правят на луди и извисени. Просто ме дразни, че никой не направи тема за жертвите от Бисер, а Уитни Хюстън от воле. Богата, известна, яко е да сме маняци, да ни видят хората колко сме съпричастни.
Даже същият ден, някакъв жълт сайт написа, че Киану Рийвс умрял и имаше тема и за него, но я изтриха. Това са пълни простотии за мен.
Даже същият ден, някакъв жълт сайт написа, че Киану Рийвс умрял и имаше тема и за него, но я изтриха. Това са пълни простотии за мен.
Пич, някои сигурно са писали само за да са много куул. Ама други наистина са израснали с музиката й и заедно с нея си отива и част от младостта им. И им е тъжно, дори да е по чисто егоистични причини.
И пак ти казвам - ако си решил да нищиш това в същата тема, а не в друго се е получило зле.
И пак ти казвам - ако си решил да нищиш това в същата тема, а не в друго се е получило зле.
I don't wanna die
- The Dragon
- Elder God
А не, аз други интереси имам там, просто ми прави впечатление как сбирщина метали се правят на мили дами.The Dragon wrote:Защо по дяволите влизаш в най-големия сайт за хардуеър в БГ за да нищиш баба ти Уитни. Само това не мога да разбера

Гадното ся е, че имам едни CD Keys в акаунта ми там, и не мога да ги видя, защото нямам достъп дори до личните си съобщения. Oh well...