Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 04, 2012 6:35 pm

Ох ох колко забавни април и май усещам :)

отново и за пореден път установявам прелестния си инат - колкото повече имам да правя, толкова повече не правя! а да ми каже някой нещо!!
This is it. Ground zero.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Thu Jan 05, 2012 9:42 am

http://www.livetolift.com/2012/01/03/ма ... ни-късмет/

Интересно е, хвърлете по 1 око.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jan 06, 2012 5:43 pm

Влиза един току-що. И ми вика:
- Извинете, вършите ли някакви услуги?
...

В крайна сметка се оказа, че искал да му намеря адрес, градчето било във Франция. Явно схващам бавно, но като попитах какъв и чий е тоя адрес, ми каза:
- Оставете, няма смисъл.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jan 06, 2012 6:26 pm

What DA fuck? :shock: Е като е дошъл не може ли поне да изчака. :neutral:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jan 11, 2012 1:36 am

Говорихме си тия дни с майка ми за увеличението на автобусните билети с някакви колосални суми. И просто седя и си мисля колко жалък и шибан народец сме. Майка ми работи в съда в Поморие - Деловодство. До миналата година и плащаха билетите до работа, получаваше новогодишни бонуси и т.н., и какво стана? Прорева всичкото народ защо държавните служители вземали 13-14 заплати и какво ли не. И не спирам да си мисля, ок спряха им бонусите, спряха да им плащат пътните. И какво стана? Какво се промени? Тия на високите стъпала, дето вземат 3-4-5 бона заплати, дреме им, а точно нормалите хора си го отнесоха от всичко това. Опитаха се и успяха да я дръпнат по-надолу към казана малките душици.

Ей така си седя и ми доядява. Защото въпреки че са държавни служители, пак са работници и работят отговорна работа, която изисква квалификация и не всеки баламурник може да я върши. Тези бонуси и преференции, които имаха си бяха остатъци от бюджета на министерството. Сега като не ги получават, друго министерство няма да ги получи.

Жална му майка на тоя мишкарски народ, ако се докопам до някаква власт. Ще го смуча и газя, колкото мога. :twisted:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 11, 2012 2:34 am

А при нас и намалиха отпуските до минимума освен другото. Знам ли, държавните служители са удобният виновен и удобният начин да се демонстрира дейност. Още повече, че някои от тях за съжаление наистина са рядко тъпи (казвам го от позицията на човек организирал обучения буквално за стотици такива) и като срещнеш няколко такива, впечатлението е трайно. Пък това, че останалите не са така - шанс за тях.

Не съвсем свързно, наскоро се возих в едно такси с някакъв шофьор, който беше олицетворение на простотиите на популизма. Наду ни главите колко бил поскъпнал пак газът - нещо от рода на 5 стотинки. После започна да ни се оплаква възмутено колко било неприятно да карат на такива ниски тарифи и как трябвало да ги вдигнат на по няколко лева. Кротко му казах, че всички сме в кюпа на ниското заплащане и и на мен не ми е приятно да трябва да платя половин надница за такси. Поспря. Но за кратко. Знаела ли съм аз що всички сме бедни - щото имало няколко много богати. Не знам си кои имали по милиард. И като хванеш дори само първите трима по богатство и разделиш техните три милиарда на 6 милиона човека, това били поне по 180 000 лева на човек. Не, казах аз, точно по 500 са. Уекинка разуика. Пичът не издържа на толкова математика и почна да обяснява колко искал тракторите да блокират цяла София, ако може в пиков час. От едната страна трактори, от другата - по незнайно каква причина - таксита. Голям кеф щяло да бъде. Тук вече аз се предадох и замълчах. А да, и апаратът му беше на нощна, въпреки че беше преди 10 вечерта.
Това беше един от малкото случаи, в които съм виждала Пенчев да се издразни искрено до степен, че да се заяде. Първо му даде точно пари, може би дори с някви стотинки закръглени надолу (при условие че той е патологичен бакшишодател просто), обясни му че е заради апарата, след което подробно го разпита колко му харчи колата и на каква цена купува горивото, каза му че разходите му в тази насока са около лев срещу сметката от 10 лева и да не говори нелепости друг път. Шофьорът беше доста ошашавен.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 11, 2012 6:59 am

ОМГ Пенчев е изригнал!!!

Иначе аз съм изцяло за държавните служители да получават бонуси. В крайна сметка техните заплати са откровено най-малки в държавата и то без да вършат по-неотговорна или неквалифицирана работа от турците на строежа на магистрала Люлин, които боцкаха по 1000 евро.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 11, 2012 9:59 am

Влияниетo на Морви :D

Мдаам, не съветвам хората да си поръчват салати тия дни а и изобщо през живота в дон Домат :twisted: :vomit: Силно са западнали...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 11, 2012 11:19 am

Братче, нямаш идея каква мизантропия лъхаше от този човек, да не говорим за липсата на елементарни умения по смятане. Аз се отказах...
А ти в кой Дон Домат си?
I don't wanna die

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jan 11, 2012 12:08 pm

не са най-малки на държавните служители - просто не е вярно. Държавните служители поне редовно им влиза заплатата в касичката.

Аз имам познат таксижия който едва свързва двата края а виси по 12-14 часа на пиацата. Човека е вишист работил е по специалноста си 30 години но тъй като възрастен и съкратен няма как да си намери друга работа. Не всички са еднакви - обидно е да мерите с един аршин цяло съсловие.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 11, 2012 12:33 pm

Да съм казала някъде, че всички са такива, та да си добил впечатлението, че ги меря с един аршин? Напротив, разказах го именно защото е изключителен (в лошия смисъл) случай. Попадала съм и на много свестни и невероятно гадни хора сред таксиджиите. Хайде да не си слагаме думи в устата.

И уверявам те, има и държавни служители, на които не всеки месец им идват всички пари "в касичката" (което е едно наистина много малко утешение), например хора от различни научни институти (освен с висше образование и с научни титли) са принуждавани да взимат неплатен отпуск.

Бтв, Габрово колкото и да е дълъг не ми се вижда перспективен за таксита. :)
I don't wanna die

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Jan 11, 2012 12:47 pm

Абе сравнително ниски са си заплатите на държавните служители няма какво да се лъжем. Имам едни комшии, млади хора на по 30 години и двамата са геодезисти, и какво да ви кажа, едвам вързват двата края. По 300 лева ли им бяха заплатите, нещо такова. Ебаси жена ми дето е със средно образование и няма никаква квалификация прави два пъти повече от тях двамата заедно.
Last edited by Mindcrime on Wed Jan 11, 2012 12:48 pm, edited 1 time in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jan 11, 2012 12:48 pm

А като каза геодезисти - най-добрия ми приятел е геодезист до миналото лято се се чудеше какво да си прави парите.

Имам един приятел от Мездра - средно образование - в мездра най-добрата работа беше за 250 лева, в габрово се пробва на няколко места 250-300 лева ако изобщо му платяха.

Сега в София боде по 1500 лева работейки в някакаква фирма за микрофони - изобщо в българия заплащането няма нищо общо с професията и това какво си учил а е по-скоро по географски принцип .

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Jan 11, 2012 12:51 pm

RRSunknown wrote:А като каза геодезисти - най-добрия ми приятел е геодезист до миналото лято се се чудеше какво да си прави парите.
Нали знаеш, че е въпрос и на късмет цялата работа? Което не променя факта, че са супер ниско платени.

Едит: мъжа доколкото знам не работи точно по-специалността си, а е в общината нещо.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jan 11, 2012 12:55 pm

Нали това ти казвам - на късмет е къде ще се паднеш. Една и съща професия не е гаранция че вземате еднакви пари.

Майка ми е учителка и изненадващо защо взема почти двойно по малко от нейна позната учителка по абсолютно същото в Пловдив.

Геодезиста сигурно е в кадастъра в общината а там вземат мижави парици, почти формални. Някои "избрани" обаче се уреждат към архитекти и си намират добре платени поръчки. Моя човек просто се уреди при баща си - също геодезист, вече уреден и оттам нататък всичко е лесно.

И още един пример - лекарите - личната ми лекарка взема над 3000 лева на месец - от нея съм го чувал лично да се хвали. А мой бивш съученик ,лекар от спешната помощ който много повече е под напрежение няма смисъл да казвам колко взема защото разликата е в срамни пъти.