Гледано напоследък, Part II
Да, да, съгласна съм с теб, всяка сцена беше нужна и на място, 38мин в минус е страшно много. Разбирам, че като 3-логия филмите трябва да се снимат по този начин, но се губи първоначалния ефект на изненадата щото няма друг такъв филм или поне е нямало. Ние чакахме нещата да се променят, да станат "нормални", но мина час, после и 2 и едва тогава разбрахме, че така ще бъде до края. А сега от самото начало знаем, че така ще бъде. Освен всичко друго, аз смятах, че Догвил е филм на ужасите.Jen wrote: Дори не знаех, че има кратка версия. Изобщо не мога да измисля какво биха могли да махнат, филмът е толкова цялостен…
Мандерлей действително е по слаб. Нямам някакво категорично обяснение защо, но със сигурност причината не е кинематографията. Може би е от самата му концепция – доста типично американска e и е трудно нас да ни развълнува истински. Освен това Брайс Далас Хауърд далеч не е толкова убедителна като Никол Кидман.
А за начина на снимане – той просто няма как да е конвенционален. И за третия филм - Wasington /всеки път се възхищавам на фон Триер колко смисъл успява да вложи още в заглавията си/ казват, че ще изглежда по същия начин. Според мен е логично, иначе ще се изгуби характерният свят и атмосферата, обединяващи за трилогията. Хубавото е, че по всяка вероятност Грейс ще си бъде пак Никол Кидман.
А аз тези дни пак гледах "Dancer in the dark", с който завършва по-ранната му трилогия "Golden heart" и се убедих за пореден път, че Ларс фон Триер е просто най-добрия европейски режисьор в наши дни.

Най-сетне гледах Сириана. Не съм впечатлена, все неща, които си знаем и какво.
P.S. @Pugsley:

pulled out
И аз наскоро го гледах, при това в такъв момент, че въздействието беше пълно. Впечатли ме, според мен е много силен филм. Доста тежък и доста смел, първо като тематика и представяне на американците (още повече от американци) и второ, като отношение към зрителя - не ти дава кърпичка и не те потупва утешително по рамото, както вече сме свикнали. Дори и да си ги знаем тези неща (а далеч не всички мислят така) пак си е шокиращо да ги видиш във филма.Morgana wrote:Най-сетне гледах Сириана. Не съм впечатлена, все неща, които си знаем и какво.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Отговарям веднага, докато все още го помня този филм, а и не знам дали скоро ще мога да пиша пак тук, а е неуважително да не отговоря.
Значи какво ново видя или научи от Сириана. Да видим какво ни казва този филм. Америка обича и е алчна за петрол - това го знаем от хилядолетия (това е метафора). И тя и останалите страни от развития свят са надушили печеливш бизнес в Арабския свят и не жалят средства и сили да си го запазят, а ако може и да го разширят - и това го знаем пак от същия брой години. Петролните и мастите адвокатски компании са затънали в корупция - ОК, кажи ми нещо ново. На ръководни места (разбирай, крале и емири) се поставят удобни за Америка марионетки - yawn
Останалите компоненти от филма ще ги сбера в 1 изречение защото са по-изтъркани и от казаните по-горе - децата, обучавани за терористи, терористичните атаки с доставени от самите Щати бомби, интригите на ЦРУ и подмолните им игри, отърваването от неудобния наш човек и т.н. Абе нямаше история или сюжетна нишка, която да не се е изтъркала от употреба. Това за историята. Сега за героите. Съдбата на нито 1 не ме развълнува въобще, не разбирам за какво Клуни отнесе този Оскар. Мат Деймън пък беше крайно неубедителен. За Аманда Пийт дори не искам да споменавам. Да, и това появяване на Клуни към края беше почти ала Индиана Джонс, но доста по-безсмислено.
А за представянето на американци от американци в неблагоприятна светлина не е като да не сме го виждали по други филми. Те си имат афинитет към политическите трилъри най-вече с участие на техните си политици. Дори 1 средностатистически сериал като Призън Брейк центрира тези неща.
Това е заради което не харесах Сириана. Или по-точно, не ме впечатли. На теб ти е харесал, ОК, сега само се мотивирах.
Значи какво ново видя или научи от Сириана. Да видим какво ни казва този филм. Америка обича и е алчна за петрол - това го знаем от хилядолетия (това е метафора). И тя и останалите страни от развития свят са надушили печеливш бизнес в Арабския свят и не жалят средства и сили да си го запазят, а ако може и да го разширят - и това го знаем пак от същия брой години. Петролните и мастите адвокатски компании са затънали в корупция - ОК, кажи ми нещо ново. На ръководни места (разбирай, крале и емири) се поставят удобни за Америка марионетки - yawn

А за представянето на американци от американци в неблагоприятна светлина не е като да не сме го виждали по други филми. Те си имат афинитет към политическите трилъри най-вече с участие на техните си политици. Дори 1 средностатистически сериал като Призън Брейк центрира тези неща.
Това е заради което не харесах Сириана. Или по-точно, не ме впечатли. На теб ти е харесал, ОК, сега само се мотивирах.
pulled out
Вчера гледах 1408. Правен е по разказ на Стивън Кинг. Много страх! Не се бях плашил така от както бях на 10 години и гледах Принцът на мрака... . Не знам какво стана и как така успях да се филмирам толкова много, ама... не можах да спя после.
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
- BaYa
- Forsaken
Забравих да споделя един куриоз.
Миналата седмица гледах The Abandoned Не лош хорър, сниман в България. Сега, като го преглеждам, се оказа че дори има български актьори!

Миналата седмица гледах The Abandoned Не лош хорър, сниман в България. Сега, като го преглеждам, се оказа че дори има български актьори!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Супер. Значи ще го гледам на кино, щом поне някой се е уплашил на него. Все още се надявам да е първата читава екранизация по Кинг от доста време.dellusi0n wrote:Вчера гледах 1408. Правен е по разказ на Стивън Кинг. Много страх! Не се бях плашил така от както бях на 10 години и гледах Принцът на мрака... . Не знам какво стана и как така успях да се филмирам толкова много, ама... не можах да спя после.
- JaimeLannister
- Forsaken
- BaYa
- Forsaken
Азиятският филм който гледах и за който писах тук преди около 10 дена е точно този!! Ако някой се престраши, с голямо нетърпение ще чакам отзиви!! 

Luxury is a matter of having options!!!
- Amos Trask
- Aes Sedai