Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Jun 27, 2007 4:56 pm

Ми аз много трейлъри не гледам по принцип. Но май ще трябва да посвикна.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Jun 27, 2007 8:46 pm

Jen wrote: Дори не знаех, че има кратка версия. Изобщо не мога да измисля какво биха могли да махнат, филмът е толкова цялостен…
Мандерлей действително е по слаб. Нямам някакво категорично обяснение защо, но със сигурност причината не е кинематографията. Може би е от самата му концепция – доста типично американска e и е трудно нас да ни развълнува истински. Освен това Брайс Далас Хауърд далеч не е толкова убедителна като Никол Кидман.
А за начина на снимане – той просто няма как да е конвенционален. И за третия филм - Wasington /всеки път се възхищавам на фон Триер колко смисъл успява да вложи още в заглавията си/ казват, че ще изглежда по същия начин. Според мен е логично, иначе ще се изгуби характерният свят и атмосферата, обединяващи за трилогията. Хубавото е, че по всяка вероятност Грейс ще си бъде пак Никол Кидман.

А аз тези дни пак гледах "Dancer in the dark", с който завършва по-ранната му трилогия "Golden heart" и се убедих за пореден път, че Ларс фон Триер е просто най-добрия европейски режисьор в наши дни.
Да, да, съгласна съм с теб, всяка сцена беше нужна и на място, 38мин в минус е страшно много. Разбирам, че като 3-логия филмите трябва да се снимат по този начин, но се губи първоначалния ефект на изненадата щото няма друг такъв филм или поне е нямало. Ние чакахме нещата да се променят, да станат "нормални", но мина час, после и 2 и едва тогава разбрахме, че така ще бъде до края. А сега от самото начало знаем, че така ще бъде. Освен всичко друго, аз смятах, че Догвил е филм на ужасите. :shock: :oops:

Най-сетне гледах Сириана. Не съм впечатлена, все неща, които си знаем и какво.

P.S. @Pugsley: :)
pulled out

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Wed Jun 27, 2007 9:04 pm

Гледах Die Hard 4.0.Просто седнах на стола,забравих,че съжествува физика,и че костите по принцип се чупят и се наслаждавах на летящите коли,танкове,комбайни и т.н.Имаше и някой и друг забавен лаф,но звукът май беше леко слабичък в сравнение с 300 и други филми,които съм гледал.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jun 27, 2007 10:24 pm

Morgana wrote:Най-сетне гледах Сириана. Не съм впечатлена, все неща, които си знаем и какво.
И аз наскоро го гледах, при това в такъв момент, че въздействието беше пълно. Впечатли ме, според мен е много силен филм. Доста тежък и доста смел, първо като тематика и представяне на американците (още повече от американци) и второ, като отношение към зрителя - не ти дава кърпичка и не те потупва утешително по рамото, както вече сме свикнали. Дори и да си ги знаем тези неща (а далеч не всички мислят така) пак си е шокиращо да ги видиш във филма.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Jun 27, 2007 11:33 pm

Отговарям веднага, докато все още го помня този филм, а и не знам дали скоро ще мога да пиша пак тук, а е неуважително да не отговоря.
Значи какво ново видя или научи от Сириана. Да видим какво ни казва този филм. Америка обича и е алчна за петрол - това го знаем от хилядолетия (това е метафора). И тя и останалите страни от развития свят са надушили печеливш бизнес в Арабския свят и не жалят средства и сили да си го запазят, а ако може и да го разширят - и това го знаем пак от същия брой години. Петролните и мастите адвокатски компании са затънали в корупция - ОК, кажи ми нещо ново. На ръководни места (разбирай, крале и емири) се поставят удобни за Америка марионетки - yawn :roll: Останалите компоненти от филма ще ги сбера в 1 изречение защото са по-изтъркани и от казаните по-горе - децата, обучавани за терористи, терористичните атаки с доставени от самите Щати бомби, интригите на ЦРУ и подмолните им игри, отърваването от неудобния наш човек и т.н. Абе нямаше история или сюжетна нишка, която да не се е изтъркала от употреба. Това за историята. Сега за героите. Съдбата на нито 1 не ме развълнува въобще, не разбирам за какво Клуни отнесе този Оскар. Мат Деймън пък беше крайно неубедителен. За Аманда Пийт дори не искам да споменавам. Да, и това появяване на Клуни към края беше почти ала Индиана Джонс, но доста по-безсмислено.
А за представянето на американци от американци в неблагоприятна светлина не е като да не сме го виждали по други филми. Те си имат афинитет към политическите трилъри най-вече с участие на техните си политици. Дори 1 средностатистически сериал като Призън Брейк центрира тези неща.
Това е заради което не харесах Сириана. Или по-точно, не ме впечатли. На теб ти е харесал, ОК, сега само се мотивирах.
pulled out

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Jun 29, 2007 4:28 pm

Вчера гледах 1408. Правен е по разказ на Стивън Кинг. Много страх! Не се бях плашил така от както бях на 10 години и гледах Принцът на мрака... . Не знам какво стана и как така успях да се филмирам толкова много, ама... не можах да спя после.
Look at the darkness...
...around me.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jun 29, 2007 5:15 pm

Забравих да споделя един куриоз. :idea:
Миналата седмица гледах The Abandoned Не лош хорър, сниман в България. Сега, като го преглеждам, се оказа че дори има български актьори! :P

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Jun 30, 2007 10:07 am

dellusi0n wrote:Вчера гледах 1408. Правен е по разказ на Стивън Кинг. Много страх! Не се бях плашил така от както бях на 10 години и гледах Принцът на мрака... . Не знам какво стана и как така успях да се филмирам толкова много, ама... не можах да спя после.
Супер. Значи ще го гледам на кино, щом поне някой се е уплашил на него. Все още се надявам да е първата читава екранизация по Кинг от доста време.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Jul 01, 2007 8:53 am

Аз гледах някакъв филм озаглавен "After". След началните 10 минути на очакване странната визия да се промени, се оказа че филмът е, меко казано, странен и точно, когато се канех да го зарежа, той взе, че свърши при това по изненадващ и заинтригуващ начин....
Някой да го е гледал? Да сподели мнение.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 02, 2007 3:08 pm

Азиятският филм който гледах и за който писах тук преди около 10 дена е точно този!! Ако някой се престраши, с голямо нетърпение ще чакам отзиви!! :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 04, 2007 1:34 am

Току що изгледах първия Resident Evil, известен още като Евидент Резил. Доста е зле, милият, ма забавлява :)
And you can't dance with a devil on your back...

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Jul 04, 2007 9:09 am

Roland wrote:Евидент Резил
Nice one. :lol: :lol: :lol:
:shark:
Feel the summer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jul 04, 2007 9:31 am

Не забавлява даже, само последната сцена пълни...Иначе по-тъп от .... нещо много тъпо.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Jul 04, 2007 10:51 am

Roland wrote:Току що изгледах първия Resident Evil, известен още като Евидент Резил. Доста е зле, милият, ма забавлява :)
Втория не си го причинявай. Там е болката вече. Иначе първия става. :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 04, 2007 10:59 am

Е луд ли си, как няма да си го причиня, баси :)
And you can't dance with a devil on your back...