Добрите новини :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 10, 2009 12:01 am

Съжалявам, това не е добра новина, това е дребнав криворазбран шовинизъм. Не това, че момичето е спечелило, а това че в новините призовават българите да гласуват за мис САЩ, така че наградата да вземе землячка. Аман от шуробаджанащина, пък и я пробутваме с гордост.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Apr 10, 2009 12:07 am

Morwen wrote:Съжалявам, това не е добра новина, това е дребнав криворазбран шовинизъм. Не това, че момичето е спечелило, а това че в новините призовават българите да гласуват за мис САЩ, така че наградата да вземе землячка. Аман от шуробаджанащина, пък и я пробутваме с гордост.
Съжалена си. :neutral:

Когато българка е постигнала това, което е постигнало това момиче, за мен това е добра новина.

Това за шуробаджанащината е меко казано неуместно в този контекст.

Да разбирам ли, че не си гласувала и за Иво Папазов преди време?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 10, 2009 12:23 am

Съжалявам, това не е добра новина, това е дребнав криворазбран шовинизъм. Не това, че момичето е спечелило, а това че в новините призовават българите да гласуват за мис САЩ, така че наградата да вземе землячка. Аман от шуробаджанащина, пък и я пробутваме с гордост.
Разбирай, че няма да гласувам за никого, само защото е от същия национален произход като мен. Още по-малко, когато става дума за това, кой ще представя страна, на която аз не се чувствам в правото си да определям нито президента, нито кралицата на красотата.

Не, не съм гласувала за Иво Папазов преди време, най-малкото защото не зная за какво гласуване става въпрос. Освен да е било за най-велик музикант на САЩ, да?
I don't wanna die

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Apr 10, 2009 12:45 am

Morwen wrote:Съжалявам, това не е добра новина, това е дребнав криворазбран шовинизъм. Не това, че момичето е спечелило, а това че в новините призовават българите да гласуват за мис САЩ, така че наградата да вземе землячка. Аман от шуробаджанащина, пък и я пробутваме с гордост.
+1. Защо по дяволите трябва да зоват хората да гласуват за "българката"? Конкурсите за красота са си достатъчно извращение и без призиви тип "гласувайте за землячката, ако ще и да ви се струва крокодил".
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 10, 2009 12:52 am

В случая дори не е крокодил, но идеята че медията ти дава линк, за да гласуваш за някого, при това в чужд конкурс, само защото е сънародник е дълбоко сбъркана. Ми така с титлата мис САЩ ще се въртят само китайки и индийки, понеже те имат най-много сънародници да се набират на линковете за тях.
I don't wanna die

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Apr 10, 2009 12:54 am

ОК. Изтривам си поста. Извинявайте за грешката ми да помисля, че е бил за тази тема.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 10, 2009 1:00 am

За тази тема е новината, че момичето е спечелило мис Юта и е в надпреварата за мис САЩ. Никой няма проблем с това. Въпросът е, че кампанията за гласуване, която се води за мен е за абсурдистана.
I don't wanna die

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Fri Apr 10, 2009 2:50 pm

Moridin wrote:Знам, че съм абсолютно единствения фен тук, но ако все пак някой се интересува - снимки от (почти) финалния вид на станция Интерпред на метрото (всъщност от вчера вече приеха да се казва "Жулио Кюри")
Не е много абсолютно. :)
Това че работя в метрото автоматично ме изключва от фенство ли? :P

Впрочем, точно Жолио Кюри си е изписването... на автора на статията явно му е звучало по-добре с "у" :)

Ще пускаме метрото от Младост до Стадиона на 6-ти май :) Това е едната добра новина. Другата е, че гласят да пуснат завършека му за деня на София, вместо както е по план - октомври. :mrgreen:
Хм, не знам колко е добра според голямото забавяне, но пак...
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Apr 10, 2009 3:17 pm

И аз съм фен пък!

Ден на София - 17 септември? Е все пак поне две седмици по-рано :) Дано не се забави и този път де (което не вярвам да шокира някого ;))
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Fri Apr 10, 2009 3:22 pm

Да, щото именно японския участък е този от Сердика до стадиона.
:roll:
И все пак, поне от май ще тръгне метрото и към Младост. По-кофти е ако някой от Люлин иска да отиде до по-далече от Сердика. :oops:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 10, 2009 5:08 pm

Откъм време не е толкова зле, защото има горе-долу добра трамвайна връзка, която 2/3 от пътя е обособена :) Откъм билетчета ще е зле.

Нямам търпение да видя сумати снимки след 6ти май :) Тенкс за включването!
This is it. Ground zero.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Apr 10, 2009 9:23 pm

И аз съм заинтересуван и съм фен. Това ще улесни живота на нашите поне. Пък докато не свържат двата лъча няма опасност от внезапно зачестяване на тъщо-свекърските посещения дОма.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Apr 11, 2009 11:47 am

Аз бих била фен, ако не бяха преместили плануваната спирка от срещу нас на майната си (разбирай 15 минути пеша, което в сравнение със "срещу нас" е много) и ако можех от Младост да отида някъде другаде освен на една спирка от Орлов мост, която мисия досегашните 6 автобуса, спиращи - трябва да се спомене - срещу нас, изпълняват перфектно и в момента.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Apr 11, 2009 2:07 pm

Бе да облекчи малко трафика да си излизам с колата по-лесно поне ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Apr 11, 2009 6:14 pm

Ghibli wrote:Аз бих била фен, ако не бяха преместили плануваната спирка от срещу нас на майната си (разбирай 15 минути пеша, което в сравнение със "срещу нас" е много) и ако можех от Младост да отида някъде другаде освен на една спирка от Орлов мост, която мисия досегашните 6 автобуса, спиращи - трябва да се спомене - срещу нас, изпълняват перфектно и в момента.
Хм не знам да са променяли плановете за спирката в Младост 1, винаги си е била на пазарчето, което все пак е на не повече от 10 мин от вас :) винаги винаги - поне откакто е планът да върви по Драган Цанков де, но това е бая от отдавна.

Разликата с рейсовете е очевидна - време, време, време. Ти си на края на Малинов и не усещаш вероятно огромните задръствания там, но дори на самото Цариградско стават такива, особено около Орлов. А и наесен метрото ще си е съвсем навързано :)
This is it. Ground zero.