Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Nov 15, 2010 11:04 pm

Амелия или някой друг ако може да драсне две думи за Мичико то Хатчин ако е гледал ще съм благодарен.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Nov 15, 2010 11:07 pm

Почва добре, но силно затъпява към края. Иначе артът му е много як.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 15, 2010 11:11 pm

Квото каза Матрим. Трябваше да е наполовина по-късо - щото в средата направо спира.

Иначе изглежда и звучи жестоко. Сетингът също е як - латинска Америка не е често срещана в аниме медията. Персонажите и те. Но това, което се случва с тях е доста скучно в повечето серии.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Nov 19, 2010 9:58 pm

Canaan направо ме изпълни.За това което е е върхът.Финала беше хубав стига да не броим лекият фийлинг че трябва да има продължение.По принцип е за седем ама ме изкефи така че НЕобективна оценка-8/10 :mrgreen: Ще рискувам с Мичико то хатчин а утре ще си изгледам двата нови Евангелион филма.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Nov 22, 2010 11:28 am

Никой да не гледа E's Otherwise.

Бях видяла хубав рейтинг някъде и се излъгах. И понеже е труден за откриване, първо разгледах мангата, която въпреки, че е хаотична има доста хубави хрумвания на ниво сюжет. Историята е леко банална - хора със свръхестествени способности, които трудно оцеляват, защото нормалните люде се боят от тях и ги гонят, убиват... прочее баналности. Разбира се, има големи организации, които си събират "еспери" и ги ползват за своите си цели. Има и такива, чиято основна цел пък е да разработват всякакви технологии, с които нормалните хора да могат да им се противопоставят. И има чудесен лошковец, глава на една от църквите, който се бори да става папа и също си събира дечица еспери, които пък ползва за тайни боеве, от които богатее и събира спонсори. Истината е, че въпреки баналностите и леко хаотичното на моменти действие, мангата сработва доста добре. Та, затова се залъгах да хвърля едно око и на анимето. Голяма грешка! Всичко хубаво е тотално затрито и опорочено.
Единственото хубаво нещо, е че едва се открива и трудно ще попаднете на него :) Затова пък ще опитам да издиря мангата до края, за да се уверя, че поне тя си остава добра.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 04, 2010 2:14 am

Изгледах Vampire Hunter D:Bloodlust.Уникален филм!Е не съвсем но начинът по който представя познати неща и идеи е толкова емоционален че просто...Само малко ми тъпо че ме натъжи но недостатъчно че да заплача.А музиката е просто готически балсам за ушите.Арта ми хареса много въпреки че се доближаваше към западните комикси,само на места ме издразниха прекалено големите очи.А екшън сцените и някои пейзажи са просто брутално реализирани.

В четвъртък изгледах и първи епизод на Cowboy Bebop.Сюжета не беше кой знае какво но атмосферата ми беше една такава симпатичничка,обаче сериала някакси обещава доста повече и се надявам да не лъже. :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 08, 2010 9:43 am

Много се зарадвах че има нови епизоди на Блек Лагуун. За съжаление намерих само първия (и втория намерих но не ми изкарва никакъв звук по някаква странна причина).

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Dec 08, 2010 11:04 am

Ако говориш за Black Lagoon: Roberta's Blood Trail, това е OVА и засега са излезли само 2 епизода (от общо 5), следващият излиза на 22.12.

А за липсата на аудио, какви кодеци/сплитъри използваш?
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 08, 2010 11:21 am

Km player си ползвам ,
изтеглих си ги от
Spoiler: show
animes-bg там някой ги беше качил
Първия си върви ОК, втория няма звук.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Dec 08, 2010 1:48 pm

Нее важно откъде ги теглиш. Ако имаше проблем някой досега там да се е оплакъл (а не видях подобни оплаквания на нито една от 3-те версии), а и тези епизоди са масово блу-рипове. Важното е кокави са ти кодек паковете/сплитърите. Плеърът е въпрос на избор, от него малко неща зависят.

Моят съвет е да ползваш CCCP и Haali Media Splitter. Полседният го има като опция да се инсталира заедно със СССР, но понеже той се ъпдейтава по-често от СССР, е желателно да го инсталираш самостоятелно (забраняваш го в СССР) и да го ъпдействаш своевременно. Най-често playback проблемите са именно от проблеми с кофти кодеци или стари сплитъри.

Ако искаш дай линк към версията, която имаш, да видя как плейва при мен.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 08, 2010 1:55 pm

Пратих ти линкче на лично. б.т.в. споменах откъде ги тегля точно за да сравним . Интересното е че досега не съм имал проблеми никога с нищо.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 08, 2010 6:28 pm

Бате, тури си VLC player и забрави за проблемите. Той си има и кодеците и всичкото. И аз ползвах CCCP някога, последните 3+ години съм на VLC и НЯМА нещо, което да ми се е опънало.

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 08, 2010 6:30 pm

VLC е далеч по-доброто решение от всяко друго и според мен.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 08, 2010 7:51 pm

Само плеър без кодеци малко като рамка без картина... K-lite пакет и VLC, и в смъртен случай quicktime ALTERNATIVE за кодеците, щото ми се налага служебно .mov гигантски да зяпам.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 08, 2010 7:57 pm

VLC си има кодеците. Не му слагайте отгоре, щото само ще стане боза. У нас тоя плейър слагаме на всички машини, още като ни дойдат нови и неупотребявани. Бачка без квито и да е проблеми.

Oui. Je suis garbage.