Тааа, вчера гледах новините и обърнах особено внимание на прогнозата за времето. Общо взето цитираха сайта на ПСС (pss.bglink.net) според който днес щяло да си е ебало майката колко студено + вятър + мъгла + снеговалеж и изобщо цитирам: "препоръчва се да не се ходи в планините". Надявах се повече хора да са гледали новините
Аз се приготвих като за екскурзия в Аляска. Стегнах раницата, наточих кантовете, взех храна и вода за 3 дни, лопата за да правя иглу ако се наложи да нощувам, заредих мп3 плейъра с музика и мислено се highfiveнах, че съм си купил маска за лицето, та да не ми окапе носа от студа.
В Симеоново установявам, че в 30-те кинта за дневна карта се включва и цената за кабинката в двете посоки - найс. Ако си я купиш горе цената е същата. Слагам си картата в джоба, приближавам се до чудото на техниката и то пиуква, светва зелена лампичка и минавам, няма измама, ура.
Помните ли прогнозата за времето? Еми не бяха познали...
- Spoiler: show

ок за студа бяха познали - минус 15 ftw. Но и слънцето беше силно, облаци почти липсваха, птичките не пееха, а вятъра беше съвсем слаб. Все пак на лифта беше студено, но аз бях подготвен!

Беше малко твърдичка пистата, и бърза. Точно каквато я харесвам

Освен това се задържа снега и не се оголваше поради липсата на хора и машините за сняг, които работеха нон-стоп. За 15 години за пръв път виждам толкова малко хора на Витоша, въпреки хубавото, макар и стттттудддденннно време. И като казах машина за сняг:

Новото ски беше вери гут, чудех се какъв модел да си взема и накрая се спрях на такъв за X Cross - т.е пригоден за всякакви извращения на пистата, които може да му хрумнат на човек

Карат се много по-лесно от предишните, с които за да завивам така щяха да ми трябват ебати краката, каквито краци може да съм имал едно време, но едно време търчах по 100 километра и ходех на ски по 40 пъти на сезон, а сега от 3 години не бях помирисвал планина зимата.
По лифта имаше яки реклами бтв

Don't F**K with the forest!
имаше и такава, в която скиор гори борд и надпис "Пазете от пожар

, както и много други, нямаше как да ги снимам всичките, но за да няма дискриминация ето ви тази:

Цяла сутрин се размазвах от кеф по, над и около пистата. По някое време рано следобяд реших да мина към Алеко, стига съм карал на Лалето. Та, long story short, че много написах вече - на Алеко някакси се срещнахме с един random dude, който си беше ударил коляното, доста го болеше и на всичкото отгоре му причерняваше и леко се тресеше. Та дадох му последния ми останал от тридневните запаси шоколад + му купих 2 сникърса (с негови пари

), та да му дигнем кръвното, след което му помъкнах ските и се качихме двамата на лифта. В Симеоново го чакаха роднини и го закараха в Пирогов. Мен също ме закараха - до София

Та не карах повече, ама не можех да го оставя ей така да се оправя сам. Ще попитате - ама нали има Планинска Служба - има. Обаче той нямал застраховка... И затова не ще да ходи - струва пари. Може би е добре, че не карах повече - аз не сварих да си направя застраховка

Scalpel. Sponge. Magic Wand!