Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Mar 19, 2011 1:11 am

Взехме си кола на изплащане, Mazda 3-ка модел от 2010-та:

Image

Сега само остава да си взема и шофьорската книжка след някоя-друга седмица (дейба и канадците с едногодишното безполезно чакане, докато ти дадат да отидеш на практически изпит) и съм готов за пътя. :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Mar 19, 2011 1:38 am

Тия Мазди са много яки! Тук един има такава и много ме радва. Поздрави!

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Mar 19, 2011 2:30 am

Мерси. :)
То на канадския пазар (който на практика е като огледало на американския, но с повече Мазди) не е и като да има особен избор. От най-популярните и качествени нови коли в по-ниския ценови диапазон единствената, която хем ми допада на външен вид, хем има масово хвален хендлинг и екстри. Само не знам защо Mazda 3-ките са толкова малко популярни в Европа...

п.п. Жена ми иска да викаме на Маздата "Маца", а аз - Cheshire. Нещо не можем да се разберем. :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 19, 2011 6:47 am

Предлагам като компромис Пенка.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 19, 2011 7:11 am

Има доста мазди 3 дори в България, бтв. Честито :)
This is it. Ground zero.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Mar 19, 2011 8:34 am

Снощи за пореден път прекалих с кока-колата и благодарение на това не съм спал цяла нощ. Затова и съм толкова рано пред компютъра сега. Чувствам се странно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Mar 19, 2011 11:08 am

Честито, много добра изглежда колата.

Иначе мисля, че има мазди и тук, дори сега тече някаква широка рекламна кампания. Но като имаш предвид какви са средните доходи тук и че този модел започва от 30 000 няма как да станат народна кола...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sat Mar 19, 2011 11:52 am

Маздата е страшна. И аз си бях харесал една тройка преди време, ама беше по-стар модел.
Look at the darkness...
...around me.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 19, 2011 12:04 pm

6-цата е доста по-яка де :) Но и тая кърти.
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Mar 19, 2011 7:21 pm

Вида на старите Mazda 3-ки >>> старите Mazda 6-ци. Иначе за сегашните - 6-ците са много приятни на вид, но в тяхния клас има по-добри коли от други марки, които са за предпочитане. Поне пресата е единодушна, че 3 > 6, да не говорим, че харчи доста по-малко гориво.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Mar 19, 2011 10:35 pm

Действието се развива оня ден, ама го разказвам днес.

Тази седмица пак отлежавах в информационния център. Ами събитията се развиха така:

Седя си аз и понеже не съм излизала от известно време, съм загубила представа за обстановката, в която се намирам. Знам, че звучи неясно, затова обяснявам. Откак размножиха и обновиха компютрите, Митко* вече далеч не е най-уханният посетител. Понеже интернетът е и безплатен, някои от въпросните посетители застъпват към 9-10 сутринта и отлепят чак в шест следобед. Нерядко и след кандърма.

Но към три следобед колежката Зефира отваря с трясък вратата, засилена като за нахлуване, обаче с последни усилия се спира на прага, сбърчва нос и виква: "Ко прайш тука ма! Ша са издушиш! Ша умреш!" Хукна и открехна прозореца.

Проблемът е, че малко преди това да стане, в информационния център се появи нова звезда. Жена на около 50, която на външен вид не изглежда като нещо, което психиатрията издирва срещу възнаграждение. И в момента, в който Зефира отваря прозореца, онази я изгледа МНОГО ЛОШО. Но тъй като колежката не прилича на човек, който си е лепнал табела РИТНИ МЕ КАТО МИНАВАШ, явно реши да не проявява характер спрямо нея.

По принцип имаме устна заповед от директорката, съгласно която трябва да отваряме и да проветряваме общите помещения за десет минути на всеки час. Спазвам го, когато мога, но когато е по-хладно, както е тези дни, отварям по-рядко. Още повече, че става безумно течение, аз седя с гръб към един много зле уплътнен прозорец и кръстът ми хич не се чувства добре.

Но да мина към развръзката. Едва-що Зефира излезе, оная, новата звезда, въстана:

- Няма ли да затворите прозореца?! - ми забива въпрос с императивен тон.
- Ще го затворя след пет минути. Нека се проветри малко.
- Но тя и вратата е отворена! - светва ме дамата, седнала на възможно най-необветреното място в цялото помещение - далеч от открехнатия прозорец и отделена със стена от въпросната отворена врата.
- Да, госпожо - съгласих се с наблюдението й аз. - И прозорецът, и вратата са отворени, за да се проветри. След пет минути ще затворя.

При тези ми думи пациентката хвърли тефтера и химикалката си, скочи, спъна се в кабела на слушалките, опита се да се изплющи на земята, задържа се и се засили демонстративно към джама. Аз се изправих и тръгнах към нея.

- Госпожо, наистина няма нужда от демонстрации. Казах ви, след малко ще затворя!
- Какви демонстрации?! Гърбът ми се схвана, кръстът ме боли, рамото ми взе да прещраква... - Тук тя се огледа, за да намери подкрепа, но една женица кротичко се обади:
- Ама тук е много задушно и е добре да се проветри...
Добре, очевидно идеята за всенародно въстание беше потъпкана в зародиш. Ей затова никога няма да се оправим, ето за това! Но не се гаси туй, що не гасне!
- Вие се опитвате да ни разболеете! Насила се опитвате да ни разболеете, като ни държите на течение!
- Госпожо, уверявам ви, че не ви държа тук насила...
- МОЛЯ?! КАК МОЖЕ ДА СИ ТОЛКОВА ВУЛГАРНА???
-...? :shock: ... :neutral: ???... - Признавам, че възправянето ми лице в лице с разгневената Медея ме свари неподготвена. Грешката ми определено е, че не казах още в началото, че имаме заповед да проветряваме и пр., но понеже останалите присъстващи си бяха от редовната клиентела и много добре си знаят, че от време на време проветряваме и правим течение, та не се сетих да обявя тази подробност. На този етап грешката ми се оказа абсолютно непоправима. Успях някак да изплувам от многоточията и се опитах да взема думата:
- Им...
- И СИ НАГЛА!!!!
- Дир...
- НАГЛА И ВУЛГАРНА!!!!!!!!!!!! ДА!!!!!!!!!!!! ТИ СИ ВУЛГАРНА!!!!!!!!!!! ЩЕ ТЕ ЦИТИРАМ! ТОЧНО ТЕЗИ ТИ ДУМИ ЩЕ ЦИТИРАМ! ТЕЗИ ВУЛГАРНИ ДУМИ!!!! КАК СЕ КАЗВАШ?!
Казах си аз името и се опитах да продължа:
- Наистина им...
- ЩЕ ТЕ ЦИТИРАМ!!!!!!! СЕДНАЛА ТАМ ЗАД КОМПЮТЪРА И ВЕЧЕ ГОЛЯМАТА РАБОТА! НАГЛОССССССТ!!!!!!!!!
Записва си името ми в голям червен тефтер.
- ЗАТВАРЯЙ ПРОЗОРЕЦА!!!!
- О, не, няма.
- АМА... Те пет минути минаха?
- Не и по моя часовник. - Твърдо реших да си навлека дископатия, но да докарам температурата в помещението около нулата. - Сега ще ме изсл...
Оказа се абсолютно невъзможно да заговоря с тоя питбул. Накрая се вдигна и се изнесе нанякъде, вероятно за да ме цитира, не знам.

Ама аз наистина, имам предвид, съвсем наистина не се бях сблъсквала с нещо толкова ухапано като тая изтърваната. Мисля дори, че изживях малък посттравматичен стрес. Луда работа, ей!

------------------
*Виден скункс от град Игнатиево, доскоро село Игнатиево. Бел. ав.
Last edited by Marfa on Sat Mar 19, 2011 10:59 pm, edited 1 time in total.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Mar 19, 2011 10:42 pm

Да се смея ли, да плача ли...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Mar 19, 2011 10:46 pm

Марфи обясни ми като нормален човек защо не си напуснала?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Mar 19, 2011 10:52 pm

Не всички са програмисти за съжаление.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Mar 19, 2011 10:56 pm

Аз наистина в момента много усилено си търся друга работа. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.