Malazan Book of the Fallen, Part II

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 14, 2009 11:38 am

е нали си цитирал английската, че има Smile може би в друго издание. ениуей, джистал се обяснява доста подробно в мисля шеста част
Всъщност цитирах някъкъв фенски сайт по интернет. Иначе чак до шеста да чакам да си обясня нещо важно за втора - не върви.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 14, 2009 11:51 am

Чак пък важно
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 14, 2009 12:01 pm

Еми мен ме глождеше цялата книга , може би само аз се зациклям в такива неща ,знам ли :wink: .

Mother
Misting

Post by Mother » Wed Oct 14, 2009 2:38 pm

Spoiler: show
Още на края на първата книга на "House of Chains" Леоман започва да нарича Карса Тоблакай.... От тук веднага става ясно че е този от "Deadhouse Gates"
Last edited by Mother on Wed Oct 14, 2009 2:43 pm, edited 3 times in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 14, 2009 2:41 pm

House of chains е четвъртата книга която в момента чета нали?

Mother
Misting

Post by Mother » Wed Oct 14, 2009 2:45 pm

Еми "Дом на Вериги". Бтв съжалявам фикснах си предишния пост и го сложих в спойлер.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 14, 2009 2:50 pm

Ъъъъъъ, чекай, чекай малко - "Тоблакай" е име на... племе, народ, раса, нещо средно между трите. Това, че някой е наричал някого "Тоблакай", съвсем не значи, че вторият някой е същият някой, когото някой друг някъде другаде също нарича "Тоблакай". Това е все едно да го нарече "азиатецо" (защото, освен всичко друго, има и различни породи тоблакаи).
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Mother
Misting

Post by Mother » Wed Oct 14, 2009 3:01 pm

Spoiler: show
Не значи че е точно той, но е близко до ума да се сетиш. Сега немога да се сетя точно защото съм я чел отдавна, но последната глава там недвусмислено показваше събитията преди убийството на Шаик в началото на втора. Леоман беше затворник, Карса го освобождава сприятеляват се, Леоман го вербува като защитник на Шаик, след което му казва че от днес натам ще се нарича Тоблакай. И това ако не сочи ясно че става вапрос за същия от втора който там е описан точно като един от защитниците на Шаик който попречва на Лостара да прибере тялото на Шаик. Ако книгата беше пред мен щях и да цитирам.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 14, 2009 3:04 pm

Да бе ама аз съм още на Дженабакъс и съответно идея си нямам за какво ми говориш :) Просто още като прочетох че събирали уши в първата глава и се сетих за Хеброик който във втора книга видял на тоблакая да висят нанизи като от сушени гъби.

Mother
Misting

Post by Mother » Wed Oct 14, 2009 3:06 pm

RRSunknown wrote:Да бе ама аз съм още на Дженабакъс и съответно идея си нямам за какво ми говориш :) Просто още като прочетох че събирали уши в първата глава и се сетих за Хеброик който във втора книга видял на тоблакая да висят нанизи като от сушени гъби.
Да това също. Наблюдателен си. Сори за оспойлването. Не питай за всичко по натам ще получиш обяснение. Това ми е едно от любимите неща в тая книга, плетеницата от загадки която не остава висяща и всичко рано или късно се разбира. Има и изключения разбира се.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 14, 2009 3:43 pm

Това за ушите никога нямаше да го схвана, еле с бесния трети том между двата аз изобщо бях забравил втория :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 27, 2009 5:50 am

По молба на Тишо пиша за малазана - еми първи чаптър беше бесен. След това се появи Удинаас. :neutral:

Тва казва достатъчно :mrgreen:

ще видим, за момента ми е на он холд, имам по-спешни неща от четене
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Oct 27, 2009 11:32 am

Ммм, поне в първата половина на томчето (което само по себе си е първа половина, ама грррр) Удинаас има точно едно появяване, нататък стават други странни неща. На мен поне някои от новите сюжетни линии ми се виждат интересни, пък ще видим :)

Добавено: Жоро, може би още не си стигнал до самото ползване на Dragon Deck-а в града? :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Mother
Misting

Post by Mother » Mon Nov 09, 2009 10:31 am

Tоя Moridin спря да ъпдейтва инфо за Dust of Dreams. Slack wtf :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 09, 2009 10:47 am

Забравих да се отбележа но вчера довърших четвърта книга. Интересно че четвърта част най-бавно я четох - по няколко страници на ден, без да бързам с осмисляне и преглеждане на старите части.
В момента се колебая дали това ми е любимата част или втората си остава такава но съвсем определено ми импонира повече от трета част. Надявам се пак да има за същия сетинг до края на поредицата.
Карса Орлонг се нареди в топ 5 на героите които ми допадат в поредицата. По някаква странна логика ми напомня на Gats - героя от анимето Берсерк (любимото ми аниме).
За сметка на Карса обаче имаше включвания от персонажи които са ми тотално през центъра и чиито пасажи чета с отегчение и колкото да не изпусна нещо важно (разни даруджистански уонаби убийци енд стъф).
Най-радващото ми беше че за разлика от предишните книги където роптаех че няма биография на героите и задълбаване в сетинга тук явно Ериксън е усетил мисълта ми (хехе) и е поправил точно това - за пръв път в поредицата усетих че знам историята и мотивите на персонажите и че местата откъдето минават са ми не просто имена от РПГ а реалистични места с описан живот в тях.