Всъщност цитирах някъкъв фенски сайт по интернет. Иначе чак до шеста да чакам да си обясня нещо важно за втора - не върви.е нали си цитирал английската, че има Smile може би в друго издание. ениуей, джистал се обяснява доста подробно в мисля шеста част
Malazan Book of the Fallen, Part II
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ъъъъъъ, чекай, чекай малко - "Тоблакай" е име на... племе, народ, раса, нещо средно между трите. Това, че някой е наричал някого "Тоблакай", съвсем не значи, че вторият някой е същият някой, когото някой друг някъде другаде също нарича "Тоблакай". Това е все едно да го нарече "азиатецо" (защото, освен всичко друго, има и различни породи тоблакаи).
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- RRSunknown
- Elder God
Да това също. Наблюдателен си. Сори за оспойлването. Не питай за всичко по натам ще получиш обяснение. Това ми е едно от любимите неща в тая книга, плетеницата от загадки която не остава висяща и всичко рано или късно се разбира. Има и изключения разбира се.RRSunknown wrote:Да бе ама аз съм още на Дженабакъс и съответно идея си нямам за какво ми говоришПросто още като прочетох че събирали уши в първата глава и се сетих за Хеброик който във втора книга видял на тоблакая да висят нанизи като от сушени гъби.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ммм, поне в първата половина на томчето (което само по себе си е първа половина, ама грррр) Удинаас има точно едно появяване, нататък стават други странни неща. На мен поне някои от новите сюжетни линии ми се виждат интересни, пък ще видим 
Добавено: Жоро, може би още не си стигнал до самото ползване на Dragon Deck-а в града?

Добавено: Жоро, може би още не си стигнал до самото ползване на Dragon Deck-а в града?

Eric: I use my sword to detect good on it.
- RRSunknown
- Elder God
Забравих да се отбележа но вчера довърших четвърта книга. Интересно че четвърта част най-бавно я четох - по няколко страници на ден, без да бързам с осмисляне и преглеждане на старите части.
В момента се колебая дали това ми е любимата част или втората си остава такава но съвсем определено ми импонира повече от трета част. Надявам се пак да има за същия сетинг до края на поредицата.
Карса Орлонг се нареди в топ 5 на героите които ми допадат в поредицата. По някаква странна логика ми напомня на Gats - героя от анимето Берсерк (любимото ми аниме).
За сметка на Карса обаче имаше включвания от персонажи които са ми тотално през центъра и чиито пасажи чета с отегчение и колкото да не изпусна нещо важно (разни даруджистански уонаби убийци енд стъф).
Най-радващото ми беше че за разлика от предишните книги където роптаех че няма биография на героите и задълбаване в сетинга тук явно Ериксън е усетил мисълта ми (хехе) и е поправил точно това - за пръв път в поредицата усетих че знам историята и мотивите на персонажите и че местата откъдето минават са ми не просто имена от РПГ а реалистични места с описан живот в тях.
В момента се колебая дали това ми е любимата част или втората си остава такава но съвсем определено ми импонира повече от трета част. Надявам се пак да има за същия сетинг до края на поредицата.
Карса Орлонг се нареди в топ 5 на героите които ми допадат в поредицата. По някаква странна логика ми напомня на Gats - героя от анимето Берсерк (любимото ми аниме).
За сметка на Карса обаче имаше включвания от персонажи които са ми тотално през центъра и чиито пасажи чета с отегчение и колкото да не изпусна нещо важно (разни даруджистански уонаби убийци енд стъф).
Най-радващото ми беше че за разлика от предишните книги където роптаех че няма биография на героите и задълбаване в сетинга тук явно Ериксън е усетил мисълта ми (хехе) и е поправил точно това - за пръв път в поредицата усетих че знам историята и мотивите на персонажите и че местата откъдето минават са ми не просто имена от РПГ а реалистични места с описан живот в тях.