A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Moridin
Global Moderator

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Moridin » Fri May 27, 2016 9:17 pm

Зарежете всичко друго, но това беше ужасно гаден спойлер за Другите, който звучи прекалено логично, за да е измислица на D&D :( Бях почти сигурен, че вече имат сделка да правят сюжета максимално далечен от каквото ще напише Мартин, за да не спойлят - и че това обяснява смотания набързо сценарий, но явно греша...

Странно че никой друг не го е споменал, но то май и малко книжни фенове останаха в темата.
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri May 27, 2016 9:30 pm

Другите са ми толкова безобразно скучни в книгите, че ми е през центъра за всякакви спойлъри за тях.
Бях почти сигурен, че вече имат сделка да правят сюжета максимално далечен от каквото ще напише Мартин, за да не спойлят - и че това обяснява смотания набързо сценарий
Той сценарият им е смотан от втори сезон насам.. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri May 27, 2016 9:33 pm

трубадур wrote:
coldie wrote: Книгите ги чета лека полека. Имам чувството, че Мартин току пише наистина интересно, току следват няколко много слаби глави. Все едно различни хора пишат. Аз и затова я оставих книгата преди към половината на том 2.
Тва за мен се случва едва в пета, която ми уби и интереса, като цяло поредицата до наистина слабата пета, за меня нямаше лабавао.

Бе аз коментирах оша, но там няма и какво да се каже, повече се отнасяше за дебилността около рамзи и колко щеше да е изненадващо да вземе и се задави с ябълката, което щеше да е неочаквано, а не както отиват нещата в момента - да се изреди целият състав и да му пуска циганска музика на зле конвертирани mp3, където не можеш да чуеш баса и да го мъчат 3 деня, докато се насере през устата.
Игра на Тронове я четох онлайн. И я излапах набързо. Затова реших да си поръчам Том 2, обаче идиотите ми пратиха Игра на Тронове. Така, че продължих да чета Том 2 онлайн, но ми доскуча и го зарязах до половината. Просто наскоро се записах в библиотека, истинска и неонлайн:) и си взех от там Том 3, но също не ме зарибава особено. Интересни са ми главите за Аря и Тирион, но почти всички друго го прескачам през половин и някога през една страница.
Все пак едно и две ги четох преди да пуснат сериала, така че след това след като знам какво става в общи линии е нормално да ми е още по-безинтересно, защото аз съм един такъв, че много, много рядко гледам филм или чета книга повече от един път. След, като науча какво става ми става в пъти по-безинтересно.
Игра на Тронове е една от най-добрите фентъзита, а аз все пак съм чел достатъчно, но последващите книги не ми допадат особено.
Звуча, както други, са казвали за КнВ. Другият проблем с Мартин е, че няма и грам хумор, докато КнВ всяка книга имаше поне няколко случая да ме разсмива, и дори толкова мрачната и агонистична Малазанска книга имаше хумористични елементи, докато Песен за Огън и Лед е някак си ми е водоравна.
И въпреки, че не помня почти нищо от Малазана като история, понеже беше много разпокъсан и всяка книга беше донякъде сама за себе си, Малазана ми беше доста по-интересен за четене.
Пак Казвам, с изключение на Игра на Тронове. Фийст смятан от някои за детски писател също като цяло ми е бил по-интересен за четене. Факт е, че за един месец още не съм допрочел Вихър от Мечове.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sat May 28, 2016 2:02 am

Този тормоз не се издържа. Браузването в нета става невъзможно всеки път като има GoT по телевизията, затова се предадох, и си довърших 5-ти сезон, за да мога да почна и 6-ти преди да съм си оспойлил всичко.

Като цяло повечето сгъстяване на действието и рязане на герои е полезно. Много съм щастлив, че изрязаха "Бриен Тартска цикли в блатата" линията, която е пълна скука в книгата и бие линията на Джон Сноу и тази на Бран по безполезност.

А сценария се почти се търпи, поне на 5-ти сезон. Нивото не е като в книгата, но пак е по-високо от конкурентите.
Чак към средата на 5-ти сезон почнаха да се случват безумия на кило.

За Дорн вече се е казало всичко, което може да се каже. Пътешествието на Джайм е върховна простотия, но мен например повече ме издразниха събитията в Кралски Чертог и по специално как успяха да направят някак си Церсей по-тъпа, отколкото е в книгата (а тя там е носителка на рекорди по тъпота) и да handle-нат линията с врабците без грам финес (а в книгата тея врабци бяха introduce-нати толкова грижовно).
Линията на Джон също е масивен downgrade спрямо книгата, където поне му се налага да порасте и да взема трудни решения, а в сериалчето се влачеше цял сезон след сценария и само реагираше с ония неговия сериозен поглед.

Вече не е 10-ката, която беше, но пак е най-красивото нещо по телевизията, и дори само да зяпам бекграундите ми осмисля гледането.
There are no rules! I'm gonna get you!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat May 28, 2016 7:32 pm

Ама Жоре, в книгата пишеше как Горските чеда помагали на хората в борбата срещу Другите и пр. Някак това с тварите малко отникъде дойде тук.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun May 29, 2016 12:22 am

Квото каза Марфата. Освен това мен лично ме дразни нещо което имаше потенциала да е наистина чуждо и различно Зло, да се окаже че е оплескано супер-оръжие на Горските чеда срещу Първите хора. Наистина се надявам да не е така в книгата.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun May 29, 2016 12:30 am

В сериала въпросът е за чий им е трябвало на Горските чеда да правят супероръжия за борба с хората, като си имат гранати на кило. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun May 29, 2016 9:45 am

Е те и в сериала са вече срещу Другите. Но си е доста реалиатично и в книгите да се окажат техни създатели. Владо, и мен по тия причини ме дразни.

Колкото до гранатите, може тез тук да са запазили последния сташ, и да не са реално на килограм.
This is it. Ground zero.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun May 29, 2016 7:53 pm

Добре някой да има обяснение за вълчищата освен пестене от CGI? Тея зверове умират по-лесно от хрътките на Рамзи, нищо, че са 10 пъти по-големи и 10 пъти по-свирепи. А поне долкото аз знам вълчищата и Старк децата имат мега специалната връзка и са им вид отражение. Шаги примерно беше най-дивото и свирепето вълчище. Лято и Бран пренасят тая връзка в някакви нечовешки висоти и просто не разбирам. Понеже ония двамата сто про са забравили Нимерия, ся имаме само Дух, докато не му се случи нещо. То поне Дракони да ни показваха, за да се компенсира, а то ;/

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun May 29, 2016 8:09 pm

А бе литз, то това да му беше проблемът на сериала, всичко щеше да му е простено. Той сам мартин се спъна като почна да налива повече фентъзи в книгите си, кво остава тия главуни да се засилят в тая посока.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun May 29, 2016 8:31 pm

:lol:

Е те проблеми бол, просто обожавам вълчищата и така.

Ся се сетих, Брон няма ли да се появи най-после, че ми е залипсвал страшно много, пък и няма нито един забавен персонаж в KL напоследък. Кофтито е, че могат да го сложат само с Джейми, а Джейми го играе кученцето на Церсей, а Хийди и актьора на Брон не могат да са в сцена заедно, щото се мразят (сигурно, щото той е по-талантлив и харизматичен от нея).

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun May 29, 2016 8:38 pm

е имахме там един брон-лайт герой, дивакът, дето насра рамзи и кастарският пеерас до него, дето ако видя, че има по-чести включвания, ще взема да догледам сезона даже, другата причина би била появата на брон отново и колко да не е без хич, варис винаги доставя, но на мен не ми е достатъчно, тотално преебаха железните и един от любимите ми герои в поредицата, съмнявам се да видим братчедът на джейми от четвърта книга, историята на бриен е куха вече, щото я няма връзката с кайтлин, и я натресоха да дундурка дечурлигата... нема спасение просто, но книгата ще маже. Сравнено с тва, квото и да друсне мартин ще е добре дошло. А пък ако вземе, че снесе книга с качеството на първите 4, ще е баси събитието. Тогава лесно ще може да се прости клоаката, която беше пета част. Която кат за средна книга във фентъзи поредица си е маса добра, но сравнена с предходните дойде като утайка.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon May 30, 2016 11:38 pm

Марджери оцеля, безкрайно доволен съм!!!!
.... което показва колко са ми занижени стандартите.
But goddamn,
you got me in love again

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue May 31, 2016 2:44 am

На мен новият епизод пък взе, че ми хареса. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue May 31, 2016 8:39 am

6-ти епизод беше доста шокиращ на фона на останалите този сезон:

1) Никой не пукна, но за сметка на това имаше мега яки изненади (и то истински, а не изсмукани от пръстите)
2) Имаше страхотно развитие на персонажите и сюжета и то все правилно
3) Темпото, кинематографията и цялостното техническо изпълнение беше много по-добро от предишните епизоди този сесон

Това си беше на нивото на най-добрите епизоди от 4-ти сезон, за което респект! :yay: Честно казано тук нещата се задвижиха повече, отколкото от сезон и половина насам.

Или с други думи - все още им се получава на моменти. Искрено се надявам втората половина на този сезон да е на същото ниво сега като успяха да ми върнат доста от ентусиазъма.

9.5/10