Malazan Book of the Fallen

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Sep 12, 2005 8:34 pm

Все ми се струва, че тук някъде някой беше дал списък с имената и названията на англ, но сега прерових цялата тема и не го намерих. :( Ако някой има достатъчно свободно време, книгите под ръка и добро желание, може ли да ми напише някои от по-важните имена в оригинал, напр. Аномандър Рейк, Икариум, Ралик Ном, Гъноуз (??) Паран, Уискиджак, Ласийн и др. А също и на расите, ако може.

Любимец, ае мерси за поста, макар и да съм от "недостойните". В Magic Worlds търсих преди седмица друга книга и на Ериксън нищо не видях, ма и не питах, което си е истината. Иначе, мен ми е най-лесно от амазона, само дето разходите за доставка малко множко ми идват. Ще потърся, може и 4-та да си намеря в оригинал.

А Икариум ще се появи ли някъде пак и въобще ще стане ли ясна тяхната история с Мапо? Не ща да гледам повече в действащите лица в 4-та книга, щото онзи ден погледнах там и вече знам кой е Баудин. :x

P.S. Отворих и линка към форумите, който си дал, но щом погледа ми попадна на темата Whiskeyjack and Korlat: Any children? и се отказах, аман от спойлери, то вече не остана какво да ме изненада.
pulled out

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 12, 2005 8:44 pm

Последното не е спойлер изобщо, дон'т са уори. Не те знам докъде си чела де, но единствената заварка между Уискиджак и Корлат е в трета. Икариум го има съвсем за малко в четвърта и слава богу, щото е тъп гей.

Иначе имената аз ги писах и ако не са тук, значи са в някой друг малазански топик наоколо... Момент...

Ето го:

viewtopic.php?p=17000&highlight=anomander#17000
And you can't dance with a devil on your back...

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Mon Sep 12, 2005 8:59 pm

Искам само да вметна, че историята с Икариум и Мапо няма да се изясни, защото дори Джордж Мартин би се посвенил да ни осветли по подробностите около връзката им, да не говорим за Ериксон... Роланд вече се е изказал по въпроса... Ох, съжалявам. Искам да кажа, най-вероятно ще ги срещнем в шестата книга, а в четвърта със сигурност ще им се порадваш за малко покрай Карса Орлонг, който е оня биг бад дюд, мотаещ се около Ша`ик.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Sep 12, 2005 9:20 pm

Morgana wrote: А Икариум ще се появи ли някъде пак и въобще ще стане ли ясна тяхната история с Мапо? Не ща да гледам повече в действащите лица в 4-та книга, щото онзи ден погледнах там и вече знам кой е Баудин. :x

P.S. Отворих и линка към форумите, който си дал, но щом погледа ми попадна на темата Whiskeyjack and Korlat: Any children? и се отказах, аман от спойлери, то вече не остана какво да ме изненада.
Какво пък пише в списъка с действащите лица за Баудин?
Любимец, все пак история не значи непременно любовна такава. :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Sep 12, 2005 10:06 pm

Само Matrim ли разбра какво исках да кажа за Мапо и Икариум? :roll:

Ами какво разбрах за Баудин, за връзката Уискиджак-Кортал. Сега, вижте, чета 3-та книга, още в началото, около 120 стр. съм. Няма и следа от връзката У-К, за която става дума в по-горния ми пост, така че за мен това е спойлер, че чак и за деца се пита дали имат. За Баудин се говори във 2-ра книга и знаеш какво се разказва за него там. В 4-та в действ лица пише "Драконовата колода - Върховен Дом Смърт - Рицар (някога Дасем Ълтър, сега Баудин)".

Както и да е, ще се съсредоточа в книгите си и повече няма да питам. :idea:
pulled out

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 12, 2005 10:38 pm

Да, тва с Баудин е спойлер, но не особено важен, щото нищо няма да научиш по въпроса :) А иначе това с децата е нечия фикция, няма нищо, което да намеква за подобно нещо. А за тва, дето само Мат те е разбрал, ще се престоря, че не съм го видял, че иначе трябва да се заям.
And you can't dance with a devil on your back...

sauron
Paragon

Post by sauron » Wed Sep 21, 2005 9:55 am

ами, снощи приключих четвъртата книга- Дом на Вериги. И не мисля че ще е спойлер, ако кажа - много кръв в таз книга бе, то бива , ама взе че ми дойде повечко. То просто Мартин пасти да яде, при него нищо не е . И да се възмутя още нещо- ми то почти всички герои са убийци или тем подобни типажи :cry: . Туй вече пък ми дойде много- почвам за един убиец, свършва за него- почва за друг, и така се въртят, тук-там за разнообразие някой полу такъв се появява и т.н. Ако автора продължава така и нататък високото мнение което имам и което тук е още по високо, ще увисне. Сега значи Тери Гудкайнд успя да ме вбеси, и вкрайна сметка го отказах с неговите крайно явни садо-мазо наклонности, струящи от героите му. Сега и този- той да не би като малък да си е мечтал да става assassin или нещо подобно (то и физиономията му малко е съмнителна :mrgreen: ). Не знам стискам палци да се освести, щото ми писна да се разочаровам от почти всички. :cry:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 21, 2005 11:00 am

Е по мои спомени има точно 4ма убийци, от които един не играе почти никва активна роля (Денсър), един е измъчващ се тривиален ръб (Кътър) и един не е много много убиец (Калам). Не е чак такава болка, а това, че просто сега са се събрали на едно място да не те притеснява :P
This is it. Ground zero.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Sep 21, 2005 12:26 pm

Напълно споделям вече мнението на sauron и съм на път да се откажа да чета повече Малазан-а. :( Аз съм някъде ок. стр. 200, обаче вярно много кърваво стана. Това още в Спомени от лед ми направи впечатление повече от обичайното. Някой беше писал назад в темата за многото насилие в тази поредица. И на мен ми дойде много ставащото в Спомените. Сега в 4-та книга дори само действията на Карса и теблорите ми идват трудни за преглъщане, а за по-нататък дори не смея да си представя какво ще стане. Точно заради садо-мазото на Гудкайнд едно време спрях да го чета още на 3-та книга. Ми Ериксън с нищо не му отстъпва, дори го е надминал. :(

А и много коректорски грешки в Дом на вериги. Дори мога да кажа коректор като че ли въобще е нямало.
pulled out

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Sep 21, 2005 12:31 pm

Какво толкова, избиват се хората, няма лошо, на мен отдавна ми писна от фентъзита с грандиозни конфликти, в които умират само незначителни герои от рода на братовчеда на приятеля на главния герой.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Sep 21, 2005 12:35 pm

sauron wrote:Сега значи Тери Гудкайнд успя да ме вбеси, и вкрайна сметка го отказах с неговите крайно явни садо-мазо наклонности, струящи от героите му.
:shock: :shock: :shock:

Вярно, имаше смазващи моменти, но като цяло книгите му са невероятни. Щом една такава розова пипируда кат' мен можа да ги прочете всичките и да търси още, значи не са чак толкова отблъскващи. :D
Morgana wrote:Точно заради садо-мазото на Гудкайнд едно време спрях да го чета още на 3-та книга.
Big mistake! :!: :!: :!:
:shark:
Feel the summer!

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Sep 21, 2005 12:53 pm

Ми не знам, Demandred, може би си по-закален за такива неща или просто не ти правят впечатление. Обаче на мен започна да ми действа потискащо. :( Ужасни военни сблъсъци, детайлно описани убийства или всякакви там гадни последици от набезите, мъчения разни, а пък като дойдоха описанията на тенесковрите... Вярно, аз гледам филми на ужасите, всякакви при това. Нз защо обаче там не ми прави никакво впечатление, каквито и гадости да правят. Но в книгите... ами преживявам ги нещата и ми е трудно, да.

Amos Trask, може би си прав за Мечът на истината, сигурно историята е станала много интересна, увлекателна, а и Ричард Сайфър си беше готин герой (той жив ли е още?), както и Калън (ли беше) и уменията и, но наистина не можах да продължа със следващите книги. :?
pulled out

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Sep 21, 2005 1:06 pm

И на мен ми действат подтискащо някои моменти. Но то това е целта на автора -да предизвика емоционална реакция, да разтърси читателя. А не да четеш и с другата ръка да си нагъваш пуканки, фигуративно казано, и да се веселиш.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Sep 21, 2005 1:23 pm

Morgana wrote:Amos Trask, може би си прав за Мечът на истината, сигурно историята е станала много интересна, увлекателна, а и Ричард Сайфър си беше готин герой (той жив ли е още?), както и Калън (ли беше) и уменията и, но наистина не можах да продължа със следващите книги. :?
Иха, Ричард Сайфър? Ти май и първата книга не си дочела... :shock: Историята мачка; и Ричард, и Калан са живи и здрави, макар че Калан в момента не съществува и никога не е съществувала*. :wink:

*за повече подробности ревютата в Shadowdance
:shark:
Feel the summer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 21, 2005 1:59 pm

Ами вярно е, че частите с Карса са малко пълни с насилие, но в останалата част от книгата няма нищо такова, а и това с Карса не е в някакви особено фрапиращи поне според мен размери... :shock:
This is it. Ground zero.