Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 11, 2010 8:57 am

Ми дядо ми, Бог да го прости, тъй се лекуваше навремето, Морве... Ма чувам още де, ако не друго. :? Ма с носа още не можем се разбра.

Емич, надявам се да не е тъй. :cry:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Nov 11, 2010 10:19 am

Между другото, на мен са ми препоръчвали при сериозна хрема да си слагам в носа сок от лук вместо капки. Казват, че било твърде болезнено, обаче помагало винаги. Не съм го пробвал, де, но знам ли...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 11, 2010 10:30 am

Болно време си е, аз броих плочките в кенефа полвин нощ, не е като да има по приятни занимания в 4 часа... :x :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 11, 2010 10:41 am

Ужас, Ники! :( Ми аз снощи май само лук не си накапах. Хем да прибавя салата към ракията. Сега седя на работа и работя като бактериологично оръжие. Амбицирала съм се да заразя Митко, ама то с тоя чесън едва ли ще го хване. :?

Уук.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Nov 11, 2010 10:49 am

Аз съм пробвала само с лимон, но за лучен сок наистина съм чувала, че много помага. Баща ми пък си е слагал мед, също доста болезнено изживяване... Изобщо е толкова отвратително да си хремав, тая година ми се случва за стотен път, баси, ама вече съм на етап запушен нос, поне не тече, да ги дяволите вземат и тез вируси :evil:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 11, 2010 11:03 am

Аз предпочитам да тече, че поне мога да го изсекна. А така просто не мога да дишам. Отвратително е!!! :x :cry:

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 11, 2010 11:23 am

Пробва ли вряща смрадлика над която да дишаш парите покрита с кърпа. Действа безотказно за нос.

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Thu Nov 11, 2010 12:12 pm

Вкъщи действахме с лайка вместо смрадлика. За сока от лук и аз съм чувала. Друго ефикасно нещо е греяната ракия. Толкоз от народното лечение.
Иначе за отпушване да зверски затапен нос ползвам виброцил гел. Много е гаден за слагане, защото трябва да си го набиеш много навътре, но действа идеално. Само не прекалявай с количеството, защото ще ти бъгне усещането за вкус и мирис.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 11, 2010 12:17 pm

Внимавайте с алкохолите в носа защото етанола гори рецепторите и после става по-лошо отколкото преди.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 11, 2010 1:45 pm

Мда, народната медицина понякога дава бъгове, та...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Thu Nov 11, 2010 2:35 pm

Май всеки е чувал по нещичко, друго е пробвал... Колкото за бъговете, и традиционната медицина ги дава. Антибиотиците даже няма да ги споменавам - те са си доказани химични оръжия за масово унищожение.

Към народните "медикаменти" може да се добави и мед. Мед в носа било доста неприятно, но ми звучи по-добре от силния спирт. Второто със сигнурност ще ти изгори лигавицата.

Бтв, исках да споделя на света колко не харесвам министерствата ни. За да свършиш нещо, което е важно да стане възможно най-експедитивно, трябва да заобиколиш "установения ред". И после защо не усвояваме еврофондовете? Ама това си е за "Абсурдистан". Само споделям, че туко що съзнателно наруших реда и ми е леко гузно, ама ще воювам - по-точно, шефа ще воюва, а аз ще дъвча пуканки. :roll:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 11, 2010 4:20 pm

Въпросът е, че при лекарствата бъговете са описани в колонка, както и рисковите групи. А и аз не виждам колко по-гадни могат да бъдат капки от 40 градусов алкохол.
А антибиотиците са гадост само когато се предписват и взимат безотговорно. Което често се прави, факт. Иначе на гърба си съм изпитала как невзимането на антибиотици и заместването им с билкови хапчета и чайчета може да даде доста лоши резултати.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 11, 2010 4:28 pm

Ма аз сега няма да пия антибиотици зарад запушен нос! Плюс това се лекувам и с конвенционална медицина - имам си тука до мен пълен набор биопарокси, муконазали, терафлута, упсарини и прочие такива. Просто когато усетих, че се задушавам :x :x :x изпаднах в умопомрачение и минах на ракия. И сигурно може да ти изгори лигавицата, ако си я капеш. Аз просто си наврях памуци в носа и кротко си дишах изпаренията... :oops: Перфектен начин да се напиеш ей тъй, от нищото. Но тази вечер ще си направя и инхалация - имам лайка и не ме е страх да я използвам!!! (смрадлика не ми се намира) Че и кръвното ми някъде по пода лази - джипката ми го измери 90/50. Предполагам, че вече е поне 100 на 60, щото стаята спря да се върти, а като седнах пред монитора установих, че вече не танцува пачанга. Само да ми падне тоя вирус... :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil:

Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 11, 2010 4:52 pm

Всъщност за такива неща нема оправия. Моят нос е със синузит много тежък и напълно празен от всякакви секрети ПАК не мога да дишам. Помага за около 2 мин смъркане на солена вода и дотам.

Когато си с толкова дебела хрема, че да не можеш да дишаш, колкото и чесъни, алкохоли инхалации и т.н. шит да правиш, нещата няма да се оправят в рамките на деня, а при положение, че за два дни се оправяш само с имунна система и витамини, нема смисъл да си тормозиш носа.

ТЪРПИШ И ТВА Е :mrgreen:
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 11, 2010 4:53 pm

Виж за парите с памуци съм съгласен - и аз го прилагам само че със спирт .