Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 11, 2010 8:57 am

Ми дядо ми, Бог да го прости, тъй се лекуваше навремето, Морве... Ма чувам още де, ако не друго. :? Ма с носа още не можем се разбра.

Емич, надявам се да не е тъй. :cry:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Nov 11, 2010 10:19 am

Между другото, на мен са ми препоръчвали при сериозна хрема да си слагам в носа сок от лук вместо капки. Казват, че било твърде болезнено, обаче помагало винаги. Не съм го пробвал, де, но знам ли...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 11, 2010 10:30 am

Болно време си е, аз броих плочките в кенефа полвин нощ, не е като да има по приятни занимания в 4 часа... :x :shock:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 11, 2010 10:41 am

Ужас, Ники! :( Ми аз снощи май само лук не си накапах. Хем да прибавя салата към ракията. Сега седя на работа и работя като бактериологично оръжие. Амбицирала съм се да заразя Митко, ама то с тоя чесън едва ли ще го хване. :?

Уук.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Nov 11, 2010 10:49 am

Аз съм пробвала само с лимон, но за лучен сок наистина съм чувала, че много помага. Баща ми пък си е слагал мед, също доста болезнено изживяване... Изобщо е толкова отвратително да си хремав, тая година ми се случва за стотен път, баси, ама вече съм на етап запушен нос, поне не тече, да ги дяволите вземат и тез вируси :evil:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 11, 2010 11:03 am

Аз предпочитам да тече, че поне мога да го изсекна. А така просто не мога да дишам. Отвратително е!!! :x :cry:

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 11, 2010 11:23 am

Пробва ли вряща смрадлика над която да дишаш парите покрита с кърпа. Действа безотказно за нос.

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Thu Nov 11, 2010 12:12 pm

Вкъщи действахме с лайка вместо смрадлика. За сока от лук и аз съм чувала. Друго ефикасно нещо е греяната ракия. Толкоз от народното лечение.
Иначе за отпушване да зверски затапен нос ползвам виброцил гел. Много е гаден за слагане, защото трябва да си го набиеш много навътре, но действа идеално. Само не прекалявай с количеството, защото ще ти бъгне усещането за вкус и мирис.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 11, 2010 12:17 pm

Внимавайте с алкохолите в носа защото етанола гори рецепторите и после става по-лошо отколкото преди.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 11, 2010 1:45 pm

Мда, народната медицина понякога дава бъгове, та...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Thu Nov 11, 2010 2:35 pm

Май всеки е чувал по нещичко, друго е пробвал... Колкото за бъговете, и традиционната медицина ги дава. Антибиотиците даже няма да ги споменавам - те са си доказани химични оръжия за масово унищожение.

Към народните "медикаменти" може да се добави и мед. Мед в носа било доста неприятно, но ми звучи по-добре от силния спирт. Второто със сигнурност ще ти изгори лигавицата.

Бтв, исках да споделя на света колко не харесвам министерствата ни. За да свършиш нещо, което е важно да стане възможно най-експедитивно, трябва да заобиколиш "установения ред". И после защо не усвояваме еврофондовете? Ама това си е за "Абсурдистан". Само споделям, че туко що съзнателно наруших реда и ми е леко гузно, ама ще воювам - по-точно, шефа ще воюва, а аз ще дъвча пуканки. :roll:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 11, 2010 4:20 pm

Въпросът е, че при лекарствата бъговете са описани в колонка, както и рисковите групи. А и аз не виждам колко по-гадни могат да бъдат капки от 40 градусов алкохол.
А антибиотиците са гадост само когато се предписват и взимат безотговорно. Което често се прави, факт. Иначе на гърба си съм изпитала как невзимането на антибиотици и заместването им с билкови хапчета и чайчета може да даде доста лоши резултати.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 11, 2010 4:28 pm

Ма аз сега няма да пия антибиотици зарад запушен нос! Плюс това се лекувам и с конвенционална медицина - имам си тука до мен пълен набор биопарокси, муконазали, терафлута, упсарини и прочие такива. Просто когато усетих, че се задушавам :x :x :x изпаднах в умопомрачение и минах на ракия. И сигурно може да ти изгори лигавицата, ако си я капеш. Аз просто си наврях памуци в носа и кротко си дишах изпаренията... :oops: Перфектен начин да се напиеш ей тъй, от нищото. Но тази вечер ще си направя и инхалация - имам лайка и не ме е страх да я използвам!!! (смрадлика не ми се намира) Че и кръвното ми някъде по пода лази - джипката ми го измери 90/50. Предполагам, че вече е поне 100 на 60, щото стаята спря да се върти, а като седнах пред монитора установих, че вече не танцува пачанга. Само да ми падне тоя вирус... :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil:

Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 11, 2010 4:52 pm

Всъщност за такива неща нема оправия. Моят нос е със синузит много тежък и напълно празен от всякакви секрети ПАК не мога да дишам. Помага за около 2 мин смъркане на солена вода и дотам.

Когато си с толкова дебела хрема, че да не можеш да дишаш, колкото и чесъни, алкохоли инхалации и т.н. шит да правиш, нещата няма да се оправят в рамките на деня, а при положение, че за два дни се оправяш само с имунна система и витамини, нема смисъл да си тормозиш носа.

ТЪРПИШ И ТВА Е :mrgreen:
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 11, 2010 4:53 pm

Виж за парите с памуци съм съгласен - и аз го прилагам само че със спирт .