Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Oct 28, 2010 10:27 pm

I made it. Първия форум, в който успявам :).
Look at the darkness...
...around me.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 29, 2010 1:19 am

Честито! Да ги удвоиш. 8-)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 30, 2010 11:03 am

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 04.00 часа българско време на 31 октомври, когато националната скала за време ще се измести с един час назад.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Nov 01, 2010 3:42 am

Днес взех туй фотоапаратче:

Image

Много е велико. Хем е малко, хем има 10X zoom и е със страхотни екстри, някои от които (сензора примерно) са уникални. Качеството на образа на свой ред маже далеч по-скъпи фотоапарати.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Nov 01, 2010 5:35 am

Ebay е най-смадливата смрад. 5 години след предишния ми опит да си направя акаунт и да почна все пак да върша работа с него, за пореден път получавам среден пръст. В случая се опитах да стана seller, за да шитна няколко неща които не ми трябва, та ми поискаха да регистрирам някакъв метод за плащане на таксите. Хубаво, пробвам PayPal. Само че там не мога да регистрирам кредитната на жената, а за вкарване на пари от дебитната ми карта трябва повече от седмица, уот дъ фък. Няма лошо, айде да пробвам с кредитна - там приема тази на жената, само че този път не ще да се навие на 100% валидната информация, която давам. Е, няма лошо - остава опцията да платя през банковата си сметка. Въвеждам данните... и естествено се оказва, че за да използват информацията трябва да въведа кредитната карта. ОМФГ. Да мрат бе. Само си изхабих половин час.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 4:32 pm

Споделям, че открих най-гениалният адд-он за файърфокс - казва се БарТаб и предлага мързеливо зареждане на табове - нищо не се зарежда, докато не го кликнеш, освен последния активен таб.

ТОЛКОВА Е ГЕНИАЛНО! минавам изцяло на фф отново, край на досадното заемане на гигабайти памет, само щото съм бил бил отворил тристатина таба :oops:
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 02, 2010 4:47 pm

Аз винаги си затварям всичко. Ако искам да пазя нещо го пазя в букмарковете... Не го разбирам това с хилядите табове.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 4:53 pm

Е, за хората, които са като мен, аддонът е много добър :)
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Nov 02, 2010 5:13 pm

Хммм, това наистина би си заслужавало опитването.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 5:22 pm

Разликата при мен на 20-ина таба (обикновено са по-скоро 50+ при мен) е 187 мб рам при всички заредени, 101 мб рам при един зареден. Доста голяма разлика, а да не говорим колко пада времето за стартиране на файърфокс до използваемо състояние.
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Nov 02, 2010 5:37 pm

Оф, то и аз докат не отворя намнайсехиляди таба, не се успокоявам. Обаче съм консервативна личност и таман си свикнах с хрома, та не мога се насиля да мина пак на фф. Но може би ще го инстална и ще пробвам ВСЕ ПАК!

Между другото, компютърът ми преди малко самосиндикално си премина на бдс, вместо на фонетика. Много мразя тази особеност. Колко време мина докат го убедя да се вразуми... Келеш! :x

А не, тука има духове... Сега, докато пишех 169-тата страница в един файл, който го работя от около седмица, внезапно установих, че пиша 169-та страница в Document1, докато въпросният файл е затворен и прибран, и е на 149 страница!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ко стаа тука ве!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 5:51 pm

ами ако намеря такъв аддон и за хром, пак ще го предпочитам ;р

в момента знаете ли в ква ситуация съм - понеже всички браузъри освен ИЕ са умни и си пазят всички табове от предния път, като съм им отворил двеста от въпросните, ме е страх изобщо да ги пусна. Ако искам да браузна нещо набързо, пускам ИЕ :mrgreen: и неусетно почнах да бачкам само с него :mrgreen: там за да ти се заредят табовете от предния път трябва да дадеш "Риоупън ласт сешън" (*), така че мога да си набраузя, после да го кликна и пак да затворя, за да ми запомни тези от сегашния И от предния път :mrgreen: и така насетне....

(*) изглежда че на теория това е по-добро от този БарТаб адон за файърфокс, но истината е, че е по-зле - ако по някоя случайност в ИЕ последният отворен прозорец ти е рандъм попъп който е скрит отзад, запомня НЕГО, а не отворените ти осемнайсет хиляди таба (за справка всички други сешън мениджъри помнят и всички прозорци). При това ако по някаква причина ЗАБРАВИШ да дадеш ристор ласт браузинг сешън, всички табове са загубени завинаги и тря ги ровиш от хисторито. За сметка на това при БарТаб те се зареждат в сесията, но не им се зарежда съдържанието.

Толкова е гениално, че боли! Как никой не се е сетил досега!
This is it. Ground zero.

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Tue Nov 02, 2010 6:09 pm

Жоро, почти ми иде да те разцелувам :). Веднага ще бъде налазена добавката.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Nov 02, 2010 6:24 pm

А аз си мислех, че като нацъкам десетина таба, вече прекалявам...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 02, 2010 6:34 pm

Мене 5 са ми много :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”