A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 29, 2015 5:27 pm

passer-by wrote:Между другото, не знам дали от свръхкомпенсираща коректност или обикновена комплексарщина, но доста зрители в САЩ, че и в Западна Европа (Франция, ебаси!!!) дуднат недоволно, че им показали тия цици и колко била излишна тая сцена. Ридая за мъжката част от човечеството, която по една или друга причина увеличава редиците на духовните евнуси.
Добре че сме косматите и брадати балкански субекти, да държим изконните мъжки ценности. Иначе другото си е нормален плод на културната война която се води - всичко мъжко и либерално му е като райт оф пасидж да прекара повече време в анализация на собствените чувства затова как обджективират горкото момиче на екрана, вместо да се кефи на въпросните цици ... и как всъщност gratuitous nudity го кара да се чувства неудобно.

На мис дадарио рулират между другото.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri May 29, 2015 6:06 pm

Сандснейкката е by far най-яката от трите, едно заради загатният и разфокусиран ракурс върху циците в сцената и второ и най-вече заради далеч по-екзотичните черти, сладкото лице и късата коса
This is it. Ground zero.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri May 29, 2015 7:54 pm

Game of Thrones: The Musical

Принципно имам зверската непоносимост към Coldplay, но това е зверски яко. Особено Red Wedding песента :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 29, 2015 10:27 pm

The Dragon wrote:всичко мъжко и либерално му е като райт оф пасидж да прекара повече време в анализация на собствените чувства затова как обджективират горкото момиче на екрана, вместо да се кефи на въпросните цици ... и как всъщност gratuitous nudity го кара да се чувства неудобно.
Такова nudity никога не може да е gratuitous!
Moridin wrote:Сандснейкката е by far най-яката от трите, едно заради загатният и разфокусиран ракурс върху циците в сцената и второ и най-вече заради далеч по-екзотичните черти, сладкото лице и късата коса
Розабелката била от италиански произход. 19-годишна, таман да е законно (всъщност като са снимали епизода е била на 18, март 1996 е родена).
http://en.wikipedia.org/wiki/Rosabell_Laurenti_Sellers
Добре са я избрали. Image

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri May 29, 2015 11:02 pm

Moridin wrote:Сандснейкката е by far най-яката от трите, едно заради загатният и разфокусиран ракурс върху циците в сцената и второ и най-вече заради далеч по-екзотичните черти, сладкото лице и късата коса
x2
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat May 30, 2015 3:51 am

The Dragon wrote: Добре че сме косматите и брадати балкански субекти, да държим изконните мъжки ценности. Иначе другото си е нормален плод на културната война която се води - всичко мъжко и либерално му е като райт оф пасидж да прекара повече време в анализация на собствените чувства затова как обджективират горкото момиче на екрана, вместо да се кефи на въпросните цици ... и как всъщност gratuitous nudity го кара да се чувства неудобно.
Еми аз не знам дали съм брадат балкански субект, но нямам нищо против голите жени на екрана. Стига да имаме и голи мъже, разбира се. Изобщо, културната война трябва да се води в тая посока - вместо да се намалява броя на голите жени по екрана, да се увеличава броя на голите мъже. Найш ли колко ще е яко? :lol:

В тоя ред на мисли, ГоТ не ми предлага достатъчно full frontal male nudity. В Spartacus имаше повече. А и броя на циците нещо взе да намалява и това може да се корелира с чувствителното влошаване на целия сериал. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun May 31, 2015 12:52 am

Адашке, имаш една съмишленичка в iswintercoming.com.
http://www.iswintercoming.com/the-rosab ... tml#p82312

by HaiYouGuise2 » Fri May 29, 2015 11:22 pm

I am very sad that we have not seen Jaqen H'ghar's butt in GoT or there would be Tom Wlaschiha appreciation thread.

I just know his ass has gotta be better than Michiel Huisman's.

I might go google Jason Momoa's.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun May 31, 2015 10:25 am

Наистина е странно човек да седне да мрънка за ненужната голотия точно в тоя сериал... Пък и в настоящия сезон верно са доста по-редки голите сцени.

Но, ако ми позволите да върна разговора с няколко дни назад:
AlDim wrote: Джон Сноу и Аря са най-добрите персонажи този сезон според мен.
При Аря стават много яки неща, историята е интересна, атмосферата в храма е супер грабваща и игрите им там са готини. Джон никога не ме е радвал в сериала, заради актьора и защото сцените на Вала изглеждат много бледи, сиви и цялостно визуално не ме кефят.

Но, като се замисля, ми е трудно да посоча кои са ми любимите персонажи този сезон. Май Емо го беше казал след втори или трети епизод - в настоящия сезон липсва "персонажност". Случващото се в този сериал винаги съм го възприемал като character-driven, а тази година май фокусът се измести и стана story-driven. Дори герои като Тирион и Денерис, които принципно винаги са имали страхотни character моменти, сега са направо безлични. Денерис имаше някаква вътрешна дилема, като ексекутира онзи пред тълпата, но само толкова. Тирион се носи по течението и всеки епизод повтаря, че му се пие и приказва. Джайм съвсем го няма като личност този сезон, можеха да го сменят с рандъм герой и нямаше да има чувствителна разлика. Станис дава прилични индикации и имаше няколко яки момента, но да видим докъде ще стигне.
И още имам надежда Марджери да покаже типичния си як стил преди финала. Но и нейната история в момента малко пренебрегва това, което сме виждали. The High Sparrow казва, че иска да служи на народа. Но според мен народът би се противопоставил на затварянето на Марджери, smallfolk би се застъпил за нея. Изглежда сценаристите забравят, че Марджери е обичана кралица. Тя посещава сиропиталища, раздава играчки на децата на загинали защитници на града, като излезе пред църквата и протегне ръце, тълпата я аплодира в захлас. И е единственият герой, който сме виждали да прави някакъв активен PR, да работи за обичта на тълпата, да казва "If you give them your love, they'll return it a thousandfold", вместо да ръси реплики като церсеевото "Haha the people? You think I care!". И ми е жал, че всичко това се пренебрегва и то само защото за историята в настоящия сезон е важно Марджери да бъде сама и страдаща в затвора. Дано във финалните три серии го оправят!
But goddamn,
you got me in love again

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jun 01, 2015 7:22 am

Еп 8 = ОМГ :shock: :shock: :shock:

10/10

Битката беше над нивото на повечето фентъзи филми, пък да не говорим за сериали...
Останалите сцени също бяха страхотни от-до: Аря, Церсей, Тириън и Денерис. :bow:

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jun 01, 2015 11:41 am

passer-by wrote:Между другото, не знам дали от свръхкомпенсираща коректност или обикновена комплексарщина, но доста зрители в САЩ, че и в Западна Европа (Франция, ебаси!!!) дуднат недоволно, че им показали тия цици и колко била излишна тая сцена. Ридая за мъжката част от човечеството, която по една или друга причина увеличава редиците на духовните евнуси.
Бе не са само циците, аз редовно срещам хора и чета разни коментари, които обясняват колко МИЗОГИНИСТКИ е тоя сериал, щото изнасилили някоя от жените там или я ударили, при положение, че в който и да е епизод на тоя сериал поне двуцифрена бройка мъже умира по брутален, но не на жените им е по-тежко, щото ги ударили или изнасили горките...

Иначе аз в книгите обожавам Марджъри и като героиня дори в сериала е супер готина, но актрисата ми напомня твърде много на Илияна Бенофффска в лице, че да я харесвам :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 01, 2015 12:07 pm

Да, а когато Рамзи изтезаваше Теон, не реваха, даже мемета си спретваха. :roll:

Впечатляващо е как пета поредна година разни зрители пискат що са толкова безмилостни към хората и по-специално към жените в тоя сериал. Ами защото той показва средновековен свят, там правата на човека и в частност на жената не са били особено на висота. То даже в наше време продължават да се случват тия неща в някои райони на света.

Ама Санса я изнасилили, шок, ужас, поредни заричания "Няма да ви гледам повече сериала, изверги такива". Ама това е уреден брак между благородни родове, бе, жената никой не я бръсне за слива. Ей на, даже Церсейката си каза в първи сезон колко я е било гнус да я чука Робърт и как хич не го е искала за съпруг, ама никой не я пита, благородните моми са разменна монета и точка.

Ама нищо против насилието, кръвта и изтезанията в сериала, обаче аман от тия изнасилвания. Ами в средновековието изнасилванията са били част от ежедневието на всякакви социални нива, #dealwithit.

Ама нищо против изнасилванията по принцип, обаче само не Санса, щото тя ни е станала близка. И въобще защо Теон не утрепа Рамзи и да избягат със Санса и прочие холмаркови лайна. Къде да избягат, бе, наоколо гъмжи от Болтъни, а точно пък Теон прекрасно знае какво се случва при опит да избягаш от тях, Рамзи пространно му го демонстрира.

Па като ще критикуват сериала, ОК, има си поводи, само че някои критики са в стил "ама не може ли тоя сериал да е малко по, така, щадящ за моите лично нерви и да не ми тормозят любимия персонаж". Ами не може, който не го устройва, да си гледа Холмарк и Дисни чанъл. :roll:

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jun 01, 2015 12:30 pm

При положение, че в тоя сериал непрекъснато се повтаря "all men must die" не разбирам що са решили, че някъв бесен мизогинизъм цари... В крайна сметка убийство/изтезание>>>>>>> изнасилване в очите на всеки нормален човек баси.

И при положение, че точно в тоя сериал имаш толкова много разнообразни женски образи, не виждам проблема.

Мене лично meme-тата на тема "Джон Сноу не знае нищо" са ми доста тъпи. Особено смешна ми беше актрисата, която играе Санса да го обяснява това по интервюта. Щото Санса много знае видиш ли...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 01, 2015 12:34 pm

Litz wrote:Щото Санса много знае видиш ли...
С глас. :lol: :lol: :lol:

Забравих да коментирам хубавия пост на Доктора по-горе. Много съгласен за популярността на Марджъри, но пък и тълпата бързо забравя, житейски факт. А и да има недоволни, няма да тръгнат срещу въоръжени фанатици. :wink:
Иначе в сериала направиха Врабците от вчера за днес някаква сериозна сила, на която даже кралят не може "копче" да каже, така малко безумно се получава, всеки благороден дом си има войски, баси. Ама времеви ограничения, това е то, в книгата беше хем по-постепенно, хем другояче, Баш Врабецът прекара мазно Церсейката там.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 01, 2015 10:53 pm

5.08

Доста як епизод, най-здравият в сезона досега (inb4: е, то това не е трудно постижение).

Всяка реплика между Тирион и Денерис кефеше на макс, Аря и Церсей добре ги движат, а битката напомни, че това е фентъзи, все пак. Впечатляващо изпълнение на Нощния крал и страхотен финал.

Засега не забелязвам оплаквания за твърде натаманено съвпадение как тъй нападението стана баш когато наште бяха там и то точно когато си тръгваха, а не два часа по-късно примерно. Дорн явно дразни повече като се ползва тоя похват. :mrgreen:

Ето няколкото реда от пета книга, които са използвани за битката:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Hardhome
Spoiler: show
Melisandre may have seen a vision of Hardhome when she looks into the fire in her chambers at Castle Black:

Snowflakes swirled from a dark sky and ashes rose to meet them, the grey and the white whirling around each other as flaming arrows arced above a wooden wall and dead things shambled silent through the cold, beneath a great grey cliff where fires burned inside a hundred caves. Then the wind rose and the white mist came sweeping in, impossibly cold, and one by one the fires went out. Afterward only the skulls remained.
И от това - 20 минути. Няма лошо да се поотклоняват от книгите, а?! :lol:
То всъщност най-яките сцени в епизода са извън литературния първоизточник.

Бахаровият Захари добре се представи. :thumbsup:

А Джора е най-кутсузлията персонаж в Планетос така като гледам. Прави, струва, обаче никаква файда, пък Тирионеца качи ниво светкавично - дето се вика, две приказки каза и я нави. Нямам търпение да гледам още и още от това комбо на двете "ужасни деца на ужасни бащи". :D

Впрочем Сам без да иска май мотивира Оли за една беля по-нататък, ама да видим ще участва ли в нея момчето. Съдейки по замисления му поглед при думите, че човек трябва да постъпва както вярва, че е правилно - по-скоро да.

(края на пета книга)
Даже ми е основен кандидат за думите "For the Watch" при отсъствието на Боуен Марш.

Game of Thrones Season 5: Episode #9 Preview
https://www.youtube.com/watch?v=gfaS_YB9eCc

Няма да се скучае. :mrgreen:
Още повече, че заглавието на този епизод е
The Dance of Dragons
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Jun 01, 2015 11:28 pm

До сега доста муден сезон, яко си крещеше на преходност. Обаче този епизод достави. Не съм гледал по-яка фентъзи битка от Властелина насам. Нереални последни 20 минути - съвършенство до последната секунда - динамика, атмносфера, смразяващи кръвта сцени, перфектна хореография и актьорска игра. Насрах се от кеф. Дано последните 2 епизода да не отстъпват...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/