Наистина е странно човек да седне да мрънка за ненужната голотия точно в тоя сериал... Пък и в настоящия сезон верно са доста по-редки голите сцени.
Но, ако ми позволите да върна разговора с няколко дни назад:
AlDim wrote: Джон Сноу и Аря са най-добрите персонажи този сезон според мен.
При Аря стават много яки неща, историята е интересна, атмосферата в храма е супер грабваща и игрите им там са готини. Джон никога не ме е радвал в сериала, заради актьора и защото сцените на Вала изглеждат много бледи, сиви и цялостно визуално не ме кефят.
Но, като се замисля, ми е трудно да посоча кои са ми любимите
персонажи този сезон. Май Емо го беше казал след втори или трети епизод - в настоящия сезон липсва "персонажност". Случващото се в този сериал винаги съм го възприемал като character-driven, а тази година май фокусът се измести и стана story-driven. Дори герои като Тирион и Денерис, които принципно винаги са имали страхотни character моменти, сега са направо безлични. Денерис имаше някаква вътрешна дилема, като ексекутира онзи пред тълпата, но само толкова. Тирион се носи по течението и всеки епизод повтаря, че му се пие и приказва. Джайм съвсем го няма като личност този сезон, можеха да го сменят с рандъм герой и нямаше да има чувствителна разлика. Станис дава прилични индикации и имаше няколко яки момента, но да видим докъде ще стигне.
И още имам надежда Марджери да покаже типичния си як стил преди финала. Но и нейната история в момента малко пренебрегва това, което сме виждали. The High Sparrow казва, че иска да служи на народа. Но според мен народът би се противопоставил на затварянето на Марджери, smallfolk би се застъпил за нея. Изглежда сценаристите забравят, че Марджери е
обичана кралица. Тя посещава сиропиталища, раздава играчки на децата на загинали защитници на града, като излезе пред църквата и протегне ръце, тълпата я аплодира в захлас. И е единственият герой, който сме виждали да прави някакъв активен PR, да работи за обичта на тълпата, да казва "If you give them your love, they'll return it a thousandfold", вместо да ръси реплики като церсеевото "Haha the people? You think I care!". И ми е жал, че всичко това се пренебрегва и то само защото за историята в настоящия сезон е важно Марджери да бъде сама и страдаща в затвора. Дано във финалните три серии го оправят!