Отврат... :(

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Mar 14, 2005 9:26 am

Преди няколко дни в един друг форум обсъждахме пак случай от нашата правораздавателна система. Както обикновено става, темата се отклони от първоначалното, започнаха да се обсъждат странични случаи, стигна се и до въпроса за изнасилване. Ето какво написа един мой съфорумник там (цитата е 1:1)
И да беше изнасилвал, какво от това? Пак не смятам, че подобни изказвания биха били особено на място. Никакво право не ти дава това да казваш колко повече човека трябва да прекара в затвора. И това, че е изнасилил или убил някого не променя факта, че прекарването му в затвора няма да му е особено приятно и определено няма да са най-щастливите години от живота му. По какъв начин това, което е направил, ти дава право да казваш, че трябва да му се увеличи присъдата, която предварително се предполага, че ще му бъде поставена? Особено като не си бил в затвора и изобщо не помисляш и за момент какво ще му е?
Значи, вижте, този човек дотолкова не съзнава абсурдността на тезата си, че не само си я мисли, но и я пише във форум. Добре, кажете ми, какъв вид човек може да изкаже такава мисъл? Хубаво, че поне останалите пичове там са си съвсем наред с главата, та му дадоха да се разбере. Мисля, че е в игнор листите на всички, които му четоха писанията.

Сега по темата. За случката прочетох още миналата седмица в пресата. И ако до сега не се обадих да пиша тук то е, защото не знам как да изкажа мислите и чувствата си по конкретното престъпление така, че хем да не излъжа, хем да не изглеждам прекалено жестока. "Отвратена съм" е най-мекото, което мога да кажа. Едва ли мога точно да си представя какво е преживяло това дете, макар да съм гледала един тон филми с какви ли не жестокости и насилие, но друго си е като не си го преживял. И все пак, мисля, че съм близо до представата за преживяването му. И всичко, което ще се случи на насилника в затвора, ако го хванат, ще му е малко за това, което е причинил на детето. Жал ми е и за семейството на детото, какво ли и е на майка му. Нищо не мога да направя, за да им помогна, за съжаление. И като си помисля само, че този престъпник може и да се измъкне, ако се хване някой печен адвокат, изкара го психически недобре и разни такива глупости. Не трябва да има смекчаващи вината обстоятелства за такива престъпления.

Yan, абсолютно съм съгласна с теб за отношението на затворниците към насилниците над деца. Дори и закоравели престъпници и рецидивисти мразят онези, насилили деца.
pulled out

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 14, 2005 9:57 am

Morgana wrote: И като си помисля само, че този престъпник може и да се измъкне, ако се хване някой печен адвокат, изкара го психически недобре и разни такива глупости. Не трябва да има смекчаващи вината обстоятелства за такива престъпления.
А, защо, това е перфектният вариант :evil: Така става достижим за нас...

П.С. Сериозен съм, не знам дали *наистина* бих могъл да го убия, ако имам възможността, но в момента ми се ще да мисля, че бих.
And you can't dance with a devil on your back...

Freddy Krueger
Adept

Post by Freddy Krueger » Mon Mar 14, 2005 3:03 pm

Горкото хлапе! :cry:
на тоя изрод, дето му е причинил това трябва кожата му да одерат, докато е жив! Изчадие мръсно. :evil:
FREDDY vs JASON
Winner Kills All

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 15, 2005 12:29 pm

Попадна ми въпросният "Нощен труд" от четвъртък, но вътре не пише нищо повече, освен дето изненадващо не е толкова мелодраматично представена случката, колкото в "Труд", и пише, че хлапето все пак е опитало да се съпротивлява, ама тварта е била и здрава явно :/
And you can't dance with a devil on your back...