O-Ren Ishii wrote:Есенцията беше в това,че имено човека си е виновен във всеки случай от нападения на кучета: или защото го е провокирал(с простотия)или защото пак точно хора са си изхвърлили животните(те, бездомните кучета не са се събрали на глутници и тръгнали да търсят по-добър живот в големите градове, гарантирам Ви).
Имаш да вземаш. Боли ме мене, че някой си някъде го е зарязал псето, ако ми се нахвърли да ме хапе. А такива и в нашия квартал има много. Пазят си някакви територии и се нахвърлят на всеки непознат, който мине оттам, да го лаят. И ДОРИ и да не искат да хапят, е достатъчно гадно и има достатъчно напрежение, за да стане авария, еле па по малките часове. Всъщност извинете ме за разбиването на нечии илюзии, но в
повечето случаи не е човекът виновен. Бездомните кучета не са като домашните, тормозят ги всякакви болести, глад, студ и т.н. озверяващи фактори.
Тва, че косвено човешката раса е виновна за мизерията им, мене, като нахапан индивид (не съм такъв, впрочем, да чукам на дърво) изобщо не ме касае.
Никой не твърди,че нахапаното до смърт дете или болните от кучешка тения не заслужават грижи и съчувствие.Преди всичко трябва да следим за интереса на хората,но тези проблеми се решават не с дружинка с пушки,а по по-цивилизован начин.Мястото на кучетата не е по градските улици,всички сме съгласни с това,просто не сте разбрали правилно позицията ни.
Бе радикалното "Дай да излезем с пушки и брадви и да изгорим вещиците" ми е идиотско, но не мога да кажа, че не бих го оправдал, ако е резултат от някаква злополука с куче. В крайна сметка сори, не съм собственик на животно и не съм съгласен, че трябва в който и да е случай
освен умишления тормоз, кучето да се слага пред човека. Хуманното отношение хората за мен го заслужават повече, а деата - even more so. Извинявам се, тва, че хлапето е идиот и гони кучето да го мупка с пръчка, не е негова вина, а на родителите му, които не са му казали колко дебилно е да го прави. Обаче както писах и по-горе, кучето няма задръжка и причинява айде да се съгласим всички - МАЛКО по-сериозна вреда като озверее, от което и да било детенце с пръчка.
И сори за Сталинизма, а и аз пак се повтарям, ама - няма кучета по улиците, няма проблем. Да се разчистят хуманно и прочее съм с три ръце "за", но да се махнат. А ако сестра ми я нападне куче, ще ги избия всичките из квартала не с брадва, ми със сярна киселина

And you can't dance with a devil on your back...