Радикални Идеи За Управянето НА Отечеството

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

O-Ren Ishii
Commoner
Location: In the zone where normal things don't happen very often...

Post by O-Ren Ishii » Fri Mar 11, 2005 12:35 pm

Vankata wrote:Малиии, тук заприлича на сапунка! Тия защитници на животните като се запалиха да пишат разни сърцераздирателни истории, направо пяна ми потече от монитора!
Бе на теб и миро да ти беше потекло от екрана се десет.Май тук никой не е разбрал,че всъщност "сърцераздирателните истории"нямат за цел да Ви накарат да припадате от умиление при вида на всяко куче и да си направите приют пред блока.Есенцията беше в това,че имено човека си е виновен във всеки случай от нападения на кучета: или защото го е провокирал(с простотия)или защото пак точно хора са си изхвърлили животните(те, бездомните кучета не са се събрали на глутници и тръгнали да търсят по-добър живот в големите градове, гарантирам Ви).Никой не твърди,че нахапаното до смърт дете или болните от кучешка тения не заслужават грижи и съчувствие.Преди всичко трябва да следим за интереса на хората,но тези проблеми се решават не с дружинка с
пушки,а по по-цивилизован начин.Мястото на кучетата не е по градските улици,всички сме съгласни с това,просто не сте разбрали правилно позицията ни.
Last edited by O-Ren Ishii on Fri Mar 11, 2005 7:16 pm, edited 1 time in total.
Richard Marx-Hazard-всеки път,когато я пуснете се чувствайте поздравени:)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 11, 2005 12:50 pm

O-Ren Ishii wrote:Есенцията беше в това,че имено човека си е виновен във всеки случай от нападения на кучета: или защото го е провокирал(с простотия)или защото пак точно хора са си изхвърлили животните(те, бездомните кучета не са се събрали на глутници и тръгнали да търсят по-добър живот в големите градове, гарантирам Ви).
Имаш да вземаш. Боли ме мене, че някой си някъде го е зарязал псето, ако ми се нахвърли да ме хапе. А такива и в нашия квартал има много. Пазят си някакви територии и се нахвърлят на всеки непознат, който мине оттам, да го лаят. И ДОРИ и да не искат да хапят, е достатъчно гадно и има достатъчно напрежение, за да стане авария, еле па по малките часове. Всъщност извинете ме за разбиването на нечии илюзии, но в повечето случаи не е човекът виновен. Бездомните кучета не са като домашните, тормозят ги всякакви болести, глад, студ и т.н. озверяващи фактори.
Тва, че косвено човешката раса е виновна за мизерията им, мене, като нахапан индивид (не съм такъв, впрочем, да чукам на дърво) изобщо не ме касае.
Никой не твърди,че нахапаното до смърт дете или болните от кучешка тения не заслужават грижи и съчувствие.Преди всичко трябва да следим за интереса на хората,но тези проблеми се решават не с дружинка с пушки,а по по-цивилизован начин.Мястото на кучетата не е по градските улици,всички сме съгласни с това,просто не сте разбрали правилно позицията ни.
Бе радикалното "Дай да излезем с пушки и брадви и да изгорим вещиците" ми е идиотско, но не мога да кажа, че не бих го оправдал, ако е резултат от някаква злополука с куче. В крайна сметка сори, не съм собственик на животно и не съм съгласен, че трябва в който и да е случай освен умишления тормоз, кучето да се слага пред човека. Хуманното отношение хората за мен го заслужават повече, а деата - even more so. Извинявам се, тва, че хлапето е идиот и гони кучето да го мупка с пръчка, не е негова вина, а на родителите му, които не са му казали колко дебилно е да го прави. Обаче както писах и по-горе, кучето няма задръжка и причинява айде да се съгласим всички - МАЛКО по-сериозна вреда като озверее, от което и да било детенце с пръчка.

И сори за Сталинизма, а и аз пак се повтарям, ама - няма кучета по улиците, няма проблем. Да се разчистят хуманно и прочее съм с три ръце "за", но да се махнат. А ако сестра ми я нападне куче, ще ги избия всичките из квартала не с брадва, ми със сярна киселина :evil:
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Mar 11, 2005 1:06 pm

Мдам, Рол, ама след това поредният имбецил ще си зареже животното, то пък ще се съчетае с друго животно, изхвърлено от другия пореден имбецил, след което за някой и друг месец няма да личи изобщо, че всички кучета са били избити с брадвата.
Докато например във Варна благодарение на кастрацията популацията им намаля главоломно - не случайно е подчертано. А лично аз съм свидетел на по-голяма агресия от страна на домашни кучета, отколкото от улични. Въпрос на чест е ако си мутра да си вземеш я ротвайлер, я някой питбул, я някое дого аржентино или друга подобна порода, след което да го дресираш да бъде злобно до припадък, след което вече спокойно може да го пускаш да си тичка на воля. И ако не греша, оная злощастна случка в Студентски град беше плод именно на същата ситуация.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

O-Ren Ishii
Commoner
Location: In the zone where normal things don't happen very often...

Post by O-Ren Ishii » Fri Mar 11, 2005 1:26 pm

Roland,аз уважавам твоето мнение,уважавам и теб.Не съм искала да засегна или да обидя някого с пост-а си и няма нищо лично против никого,надявам се и никой да няма нищо лично против мен.Пак останах неразбрана,но това си е само моя вина.Но написаното от теб ме накара да се замисля(по-точно онова за сестра ти).Донякъде си прав,и мисля че в такава ситуация може би всеки би направил същото.Но принципно: говоря ,че хората натоварени с проблема не си мърдат и пръста да го разрешат.Има много европейски градове,където няма проблеми с кучетата,следователно проблема е решим.Изисква се само средства и желание(което си е точно дълг,ама в България нещата винаги са малко изкривени).Средства има,обаче никой,който има задължението, не си мръдва пръста да направи нещо(кучетата по-улиците са доказателство в полза на този довод).Така накрая кучетата обират всичко негативно,а тези които също имат вина не.Бездействието им е не по-малко оговорно за един такъв инциден(да чукам на дърво никога да не става),но нека малко да се замислим,че и те са виновни.
Last edited by O-Ren Ishii on Fri Mar 11, 2005 7:52 pm, edited 1 time in total.
Richard Marx-Hazard-всеки път,когато я пуснете се чувствайте поздравени:)

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Fri Mar 11, 2005 3:59 pm

Marfa wrote:Мдам, Рол, ама след това поредният имбецил ще си зареже животното, то пък ще се съчетае с друго животно, изхвърлено от другия пореден имбецил, след което за някой и друг месец няма да личи изобщо, че всички кучета са били избити с брадвата.
Докато например във Варна благодарение на кастрацията популацията им намаля главоломно - не случайно е подчертано.
Е, след като популацията им е намаляла главоломно , какво чакат въпросните имбецили, та не си зарязват кучетата :P

Марфа, да ти обяснявам ли колко е безсмислено това изказване? :wink:

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Fri Mar 11, 2005 4:59 pm

Марфа, да ти обяснявам ли колко е безсмислено това изказване?
Лично на мене ще ми е интересно да опиташ...
Не мое да мъмриш, брат!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Mar 11, 2005 6:28 pm

Но принципно: говоря ,че хората натоварени с проблема не си мърдат и пръста да го разрешат.
Много се извинявам, ама докато това стане, аз какво да правя? Да изтръпвам всеки път, когато ми се наложи да мина покрай глутница от 5-6 бездомни псета ли? Ами съжалявам, ама аз искам да мога да си ходя спокойно, без някой помияр да ми се разлае изведнъж. Не съм в подкрепа на безконтролното и жестоко изтребване и т.н., но просто ми се струва, че ако нямаше толкова яростна съпротива срещу отстраняването на бездомните кучета, може би нещата щяха да вървят по-бързо.

Освен това, има един друг основен проблем - парите. Доколкото разбирам, във Варна положението се е подобрило значително, което е прекрасно. За съжаление, обаче, София в момента е поне два пъти (ако не и три пъти) по-голяма - да ми простят варненци, мързи ме да проверям колко точно е населението в двата града. Та идеята ми е, че колкото е по-голям градът, толкова по-трудно се намират пари. Хората в София вече викат, че местните им данъци са високи, без да има разрешение на проблемите, така че по-нататъшно вдигане изобщо няма да мине.

Така че оставаме в затворен кръг - иска се по-хуманно отношение към кучетата, но затова естествено трябват повече пари. Тези пари обаче не могат да се намерят, така че всичко си остава по старому. В крайна сметка кучетата си стоят и се размножават, и проблемът става по-труден за решаване с всеки изминал ден. Освен това, имайте предвид, че ухапванията от кучета далеч не са единствения проблем. Някой замислял ли се е, че тези кучета си серат наляво и надясно по градинките, където играят малки деца? Оставям на въображението ви какви болести могат да се прихванат ...

Може би съм краен в позицията си, не знам. Но лично мен, като живеещ в по-краен квартал в София, не можете да ме убедите, че е по-добре кучетата да се кастрират, отколкото да се приспят, или каквото там се нарича.
This signature is not yet rated

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Fri Mar 11, 2005 6:31 pm

Dzvero wrote:
Марфа, да ти обяснявам ли колко е безсмислено това изказване?
Лично на мене ще ми е интересно да опиташ...
Е, добре, явно някои хора имат нужда от подробни разяснения. Да речем, че изтрепем наличните бездомни кучета. После, както Марфа отбеляза, ще се появят други, които започват да се разплождат. Дотук добре. Но ако ние не избием кучетата, а само ги кастрираме и ги пуснем, тия новите тъй или иначе пак ще си се появят, само дето край тях ще щъкат и кастрираните.
Това достатъчно ясно ли е, или картинка да ти нарисувам?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Mar 12, 2005 10:39 am

Ами просто периодично минават, подбират кучетата, които нямат обички на ушите си, които да указват, че са кастрирани и обезпаразитени, след което ги кастрират и обезпаразитяват, маркират ги и ги връщат. Което е малко по-добрият и може би хуманен вариант на масово брадвене всеки път щом броят на уличните псета стане по-голям.
Кастрираните кучета не се размножават, поради което популацията им нараства само с темповете, с които стопаните им ги изхвърлят на улицата. Популацията пък на некастрираните расте значително по-бързо именно щото не са кастрирани... Нали не трябва и аз да рисувам картинки? Щото ще се затрудня де, ама ако се наложи ще се постарая, какво пък? Просто една стерилизирана изхвърлена кучка и един кастриран пес някак нямат възможността след два месеца да станат горди родители на дванайсетина кученца, които след около осем месеца пък да им наплодят средно около десетина кученца на калпак... Което обяснява защо броят на уличните кучета във Варна е намалял главоломно. Разбираемо ли е така, или да се опитам да го обясня още по-ясно?
А иначе, че докато категорично и упорито не се вземат никакви мерки срещу хора, които зарязват животните си или ги дресират така, че да бъдат опасни за всичко що мърда ще има и такива дискусии. Защото и кастрирането и поголовните хайки са просто временно решение на постоянен проблем, независимо колко хуманен е единият и колко варварски - другият вариант.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sat Mar 12, 2005 11:10 am

Марфа, ти отново изхождаш от погрешното предположение, че ликвидирането е ЕДНОКРАТНО, а кастрирането - НЕПРЕКЪСНАТО. А всъщност става въпрос пак за редовни хайки, при които обаче кучетата не се кастрират, а просто се умъртвяват (по най-хуманен начин, разбира се :wink: ). Повярвай ми, мъртвите кучета не се размножават по-добре от кастрираните!

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Sat Mar 12, 2005 12:49 pm

Btw, мислите ли, че едно кастрирано куче би било по-щастливо от мъртво куче? Аз не съм много сигурен :cry:
Windhammer 2012 http://www.arborell.com/windhammer_prize.html
Гласувайте за българското... защото си заслужава!
http://www.arborell.com/datingawitch.pdf
http://www.arborell.com/hwarangandkumiho.pdf

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sat Mar 12, 2005 1:34 pm

Напълно съм съгласен, ама върви им го обяснявай това на жените... :D

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Sat Mar 12, 2005 1:53 pm

Е, добре, явно някои хора имат нужда от подробни разяснения.
Ухаааа. Е са ще мина през църквата да запаля свещичка в благодарност, че ти пратения свише си тук да ни просветляваш и образоваш, нас тънещите в мрак и безхаберие. Всъщност като се има предвид колко е неоценимо знанието и недостижима истината с които ни обливаш май ще пална 2 свещички....

Това достатъчно ясно ли е, или картинка да ти нарисувам?
Сакън недей, че ще трябва да си я разпечатвам тая картинка, да я ламинирам че и в рамка на стената да я закачам. Което ще ме вкара в допълнителни разходи. А и трябва да поразмествам знамената на Мейдън дето съм окачил по стените, за да търся място на този твой продукт на безграничната ти мъдрост и малко кощунствено и еретично ми се вижда (спрямо Мейдън).
Не мое да мъмриш, брат!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sat Mar 12, 2005 3:43 pm

Dzvero, дълбоко съм трогнат от изразената вечна признателност - ей на, прогизна ми клавиатурата от сълзи. Ако някой път ти потрябва друг дълбокоинтелигентен съвет, като например как да си завържеш обувките, не се свени да черпиш с пълни шепи от непресъхващия извор на моята мъдрост. :P

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Sat Mar 12, 2005 7:33 pm

брей, в каква интересна тема ще е първият ми пост от близо половин година насам :)

Не знам какво ще кастрирате. Не знам кого ще умъртвявате. Аз си искам онова оранжевото куче всяка сутрин да ме посреща на спирката и да го чеша зад ушото преди да дойде рейса. Окей?

[говорейки за това, можеше и отечеството да е с У, ей така - от съображения за симетрия.]
I walk through the streets and memorize the city