Обаче ако текстът на тия книги си остава на това ниво

https://www.gnezdoto.bg/triumfyt-na-kuc ... ta-raikova
Но пък беге мамите ѝ се радват, тъй че ко знаем ний

Тук-там няколко уединени сгради и ето ни пред „Шарения мост“. „Шарен“, защото дървената му част е била нашарена с българския трицвет. Днешният Лъвов мост е построен през 1890 година. Софиянци, които винаги са обичали да правят вицове, забелязвали, че блестящите на слънцето нови бронзови лъвове нямат езици. Те дълго време разпространяваха вица, че на лъвовете отрязали езиците, за да не могат да кажат колко е откраднато при постройката на моста.
В ляво на същия булевард, малко по-долу, почти до ъгъла на ул. „Гробарска“, същият чужденец виждаше друга интересна гледка. Стотина малки бараки, фантастично облицовани с газови тенекета, с врати от амбалажни сандъци съставляваха прочутата тогава циганска махала. По средата имаше малка двуетажна паянтова полусрутена къщичка, в която живееше „царибашията“ или циганският цар. На празното място пред къщичките се излежаваха циганки и циганчета с разноцветни шалвари, които тичаха подир минувачите, за да изпросят една пара: „Чичо, давай ми едно петаче, да ти дава Господ живот и здраве!“
Често по прахоляка на тоя мегдан се разрешаваха циганските спорове, които понякога се израждаха в грозни побоища, от които разтърваните съперници излизаха непознаваеми, окървавени и опрашени. Дълги години софиянци протестираха, че на такова видно място се търпи тоя квартал, но поради „изборни съображения“ (циганите се използуваха от всички правителства) никое правителство не се решаваше да вдигне тоя квартал.
Мда, аз тогава успях да взема автограф и полафихме малко и го питах за някакви хинтове за продължението на Слепоглед и Ехопраксия. Беше искрено учуден че имам хардкавъра на вторатаMartix wrote: ↑Sat Jun 02, 2018 7:24 pmСлепоглед е най-задължителната книга, която съм чел от Батман Аполо насам. Още от първите 5 страници знаех, че ще ми стане любима, и до края така и не ме разочарова. Браво на Питър Уотс, така се пише твърда фантастика.
Много ме е яд, че не отидох на Ratio-то миналата година, където той беше лектор. Не стига, че беше на 15 минути пеш от нас, ами и ми предлагаха безплатен билет, щото фирмата, в която работя е спонсор на събитието. Тъпа тиква...
9/10
Всъщност това излезе преди няколко дни.Claymore wrote: ↑Sat Jun 02, 2018 8:44 pmИ в тази връзка, на 12-ти излиза първата му нова книга от Ехопраксия насам, The Freeze-Frame Revolution - кратък роман базиран в света от разказа The Island , поразвит в последвалите Giants и Hotshot
Ммм, завиждам. Четох му интервютата с различни БГ outlet-и и бяха яки до едно. Много готин човек изглежда.
Понеже за първи път от месеци се опитвам да обясня на български нещо по-сложно от пропадъка на старите си съученици, от къртовския труд, който си дадох, за да произведа горния абзац, ме изби кървава пот, та нека зарежем концептуалната рамка и караме по същество:It will be hard at first, but whether you are my contemporary still awed by the new order, or an historian gazing back at my Twenty-Fifth Century as remotely as I gaze back on the Eighteenth, you will find yourself more fluent in the language of the past than you imagined; we all are.
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests