True Blood [HBO TV series]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Aug 04, 2009 7:18 pm

Silver wrote:И, скъпи фенки на Ерик, надявам се педалът Бол да ви го наниже като ви сервира close-up изчукване с Лафайет, вместо със Суки. :lol:
Тая агресия към мен пък беше напълно непровокирана :spank: Надявай се, аз пък нямам нищо против Лафайет :twisted:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Aug 04, 2009 7:32 pm

Че то честно казано Лафайет е доста по-лицеприятен от Сукето. Поне не прилича на права лопата. Нито физически, нито интелектуално. Така че аз нямам нищо против подобен сценарий де. :lol:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Aug 05, 2009 12:05 am

Silver wrote: И, скъпи фенки на Ерик, надявам се педалът Бол да ви го наниже като ви сервира close-up изчукване с Лафайет, вместо със Суки. :lol:
Колко жалко, че това всъщност ще ни хареса, а? :lol:

Ммм, прекрасни мускулести голи черно и бяло тяло, оплетени едно в друго... Е, нека ми го наниже педалът Бол. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 06, 2009 10:13 pm

Идвам тук да излея едно благодарствено излияние към секвито божества, за това че педалът Бол се е хванал и е направил този сериал.

Причината за тоя пост е, че попрочетох малко от новелите. Дъното са. Безумна тъпня, сравнима с тази, бливната от Стефани Мейер. Малко по-добре е, щото все пак се шият от време на време, а и главната героиня е една идея по-търпима. Явно готините идеи за еманципацията на вампирите и наркотичния ефект на кръвта им са продукт на случайност.

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Aug 09, 2009 6:55 am

Първите четири минути на първия епизод (преди надписите) са едно от най-добрите начала на сериал, на които съм попадал. :D

Вампирски сериал на НВО определено звучи интригуващо, пък и зарибяването на живо си каза думата.

Незапознатите с X-Men да прескочат следващите два параграфа.

А като им слушам южняшкия говор се размазвам от кеф от носталгия по Роуг. Тя точно така звучи в комикса и така и следваше да звучи и във филмите. Ана Пакуин играеше точно Роуг, впрочем. :D
Интересно дали по-нататък някои персонажи ще говорят с по-френско-луизиански акцент като Гамбит. :P

Впрочем, сцените със Суки и Бил адски ми приличат на сцени между Роуг и Гамбит, ама без проблемите с недокосването.

Не знам каква се явява негърката, дето напусна работа, ама се влюбих от пръв поглед в нея като комбо поведение+акцент.

Блестяща гавра с пуританска Америка, включително с намеци тип "God hates fa(n)gs". Баси готиното съчетание Dracula meets Californication with a pinch of X-Men (телепати и шейп-шифтъри). Какво повече му трябва на човек?
Last edited by passer-by on Mon Aug 10, 2009 1:16 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Aug 09, 2009 3:08 pm

passer-by wrote:Интересно дали по-нататък някои персонажи ще говорят с по-френско-луизиански акцент като Гамбит. :P
Има и такъв :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Aug 09, 2009 3:10 pm

Има си кейджън, да :)
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Aug 10, 2009 8:34 pm

Да бе, кейджън. :mrgreen:

Изгледах първия сезон. След 24 и първите три сезона на БСГ-то това е сериалът, който ме кара да почвам следващия епизод веднага след края на предишния. А и бая клифхенгъри набутват, гадовете. :P

Почвам втория сезон след няколко часа. Вече мернах първия епизод всъщност. Интересно каква ще се окаже Мериан. Някои говорят за
Spoiler: show
Цирцея
други за
менада, последователка на Пан/Дионисий или самият Пан.
От кримка със сериен убиец минаваме на по-митологичен сюжет. А и Сам каза на Суки, че има
и доста други същества освен вампирите и шейп-шифтърите, включително върколаци.
:D

Радвам се, че
Лафайет всъщност е жив. Дано оцелее, щото Ерик... :shock:
А Джесика засега е любопитен персонаж, ама дано не стане писклива досадница тип Доун.

Отношенията между Тара и майка й са болезнено правдиви. Речта на майката на погребението ме разтърси.

А и сюжетната линия с Джизъс-манията на майката, религиозното фанатизиране на Джейсън и църквата, която го зариби безпощадно добре показва някои проявления на християнството в САЩ. Почти документално.

Вече бил одобрен третият сезон. Зарибяващ е сериалът.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 10, 2009 9:13 pm

Почнах го тамън, ше да се изгледа според първите приятни впечатления ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 10, 2009 10:10 pm

Толкова съм добър, трябва да се захвана с финансови измами :shock:
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 1:02 am

Гледам четвърти епизод от втори сезон, малко след 15-ата минута. Сцената с убитата от минотавър - поне предполагам, че за минотавър иде реч (бича глава, силна животинска миризма и трипръста лапа с нокти). Гледам лекаря и в един момент загрявам, че това е доктор Флокс от "Ентърпрайз". :D
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 4:00 am

Ебаси края на осми епизод. :shock:
Сценаристите на този сериал са майстори на клифхенгърите.

И пак с аналогия от нашето съвремие. Като всички примери на отношения "нормални"-"различни" през целия сериал. :thumbsup:

Единственото, което малко ме смущава до момента е аналогията
Дионисий/Пан със Сатаната с "аргумента", че Пан бил познат като Рогатия Бог.
Това лично за мен е пресилено, ако и да е за да пасне на основната религиозна сюжетна линия.

Иначе комбинирането на
Минотавъра с Цирцея
откъм свръхспособности плюс
Дионисий/Пан за вакханалиите
е интересно хрумване. Сатанисткият елемент обаче ми е малко косъм в супата. Дано да остане като подхвърлена реплика. Втори сезон ми е идеален откъм древна митология, а църковно-християнската линия си върви много добре отделно.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 11, 2009 7:35 am

Обичам, когато вампир осъзнава колко е жалък всъщност. :lol:

Ех, тея клифхенгъриииииииииии! :<

Обаче вечната девица уби рибата! :lol:

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 11, 2009 8:05 pm

За ся е гледаем ма нещо още са ми безлични и бутафорни героите до 4ти епизод. Мацуран е Вампа, ма мое да посмукне хладните топки на Ейнджъл като сценично присъствие :) Ма ше се гледа де, дано стане по-интересно.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 8:12 pm

Xellos wrote:За ся е гледаем ма нещо още са ми безлични и бутафорни героите до 4ти епизод. Мацуран е Вампа, ма мое да посмукне хладните топки на Ейнджъл като сценично присъствие :) Ма ше се гледа де, дано стане по-интересно.
Точно това си помислих и аз на няколко пъти, но само ако се абстрахирам от конкретния сериал. Дейвид Бореаназ определено ме радва повече като присъствие по принцип. Но пък Бил (как се казваше актьорът, Стивън Мойър ли?) пасва много по-добре на по-реалистичната обстановка на Баш Кръвта. А и когато има любовни колебания откъм Сукито, поне са малко по-добре аргументирани от Бъфиевите, така че връзката им ме радва. :mrgreen:

Като стана дума за актьорско присъствие, един фен вече се възмути, че Александър Скарсгард (Ерик) не е бил избран за ролята на Тор в планирания Марвълски филм. Наистина щеше да е подходящ.

А ако тукашните персонажи са ти безлични и бутафорни :shock: , направо не знам как си изтраял... ъъ, някои други сериали. :lol:

Мен пък като цяло са ми доста правдиви като поведение, реакции и взаимоотношения. Ма гледай нататък, де, пък току-виж си попромениш мнението. :wink:
Last edited by passer-by on Tue Aug 11, 2009 8:24 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart