Page 3 of 4

Posted: Mon Aug 13, 2007 1:56 pm
by shayhiri
Bat Garo Still Rots wrote:А всъшност какво пречи някой да каже, че сушито не отговаря на вкусовите му предочитания :roll:
Във форум, в който половината аватари са манга/аниме? :shock:

Posted: Mon Aug 13, 2007 2:03 pm
by Ghibli
Bat Garo Still Rots wrote:А всъшност какво пречи някой да каже, че сушито не отговаря на вкусовите му предочитания :roll:
Учтивостта и възпитанието :twisted:
Edited

Posted: Mon Aug 13, 2007 2:13 pm
by Bat Garo Still Rots
Ами може човек се води от принципа "на всяка манджа меродия" и иска да сподели мнение, както би направил да речем ако темата се обсъжда на живо в компания. Това не значи, че е заяждане разбира се, само лични впечатления и опит. Иначе и аз бих опитал преди да говоря за сушито :D

Posted: Mon Aug 13, 2007 2:47 pm
by Elayne
Ако е добре приготвено си е много вкусно сушито. Оризът се овкусява при приготовлението. Сушитата на Петя и Жеко :) са страхотни и много вкуснички.

Posted: Mon Aug 13, 2007 2:55 pm
by shayhiri
Още ме е яд, че изпуснах онова на предпоследното парти, щото бях на глад. :roll:

Ше ме накарате сега да слизам да си взема от Пикадилито - ма то не е домашно. :neutral:

Posted: Mon Aug 13, 2007 3:00 pm
by Elayne
:lol: Рецепти много по-горе, вземи си направи, не мисля, че е много сложно.

Posted: Mon Aug 13, 2007 3:04 pm
by Ghibli
http://www.videojug.com/film/how-to-make-cucumber-maki

Ето на това видео изглежда като абсолютно проста работа :) И всъщност наистина не е много по-трудно.

Posted: Mon Aug 13, 2007 3:10 pm
by shayhiri
:) Е, мерси, ма аз готвя (и то добре) само когато има за кого (коя), а сега няма. :( Ше изчакам търпеливо да дегустирам някое от вашите. :D

Posted: Mon Aug 13, 2007 9:54 pm
by Zheko
В крайна сметка, за вкусовете не се спори, нали така? :)

Но, не мисля, че има особен смисъл да спорим за достойнствата на една или друга кухня извън съответната страна, от която произхожда. Като моите опити за таратор и салата от печени чушки, които правих в Малта (хем не е чак толкова далече). Ами, хубави станаха, но не е това, което се получава тук. Първо, не можах изобщо да намеря копър. Второ, киселото мляко определено имаше друг вкус и трето, чушките бяха от сорт, какъвто тук просто нямаме (а малтийците, съответно, нямат от нашите сортове).
Та, като човек, който е ял суши тук и в самата Япония, смея да твърдя, че има известна разлика. За другите ястия изобщо не говоря, при тях разликите са особено драматични. Все пак, сушито се радва на голяма популярност по света и в повечето страни директно внасят всичко най-необходимо.
Между другото, в Япония ходих и на китайски ресторант. Трябва да ви кажа, че няма съвсем нищо общо с тукашните. А какво е общото му с ресторантите в самия Китай, за това мога само да гадая. И при това основните разлики с тук далеч не стигат само до прословутите хиляда годишни яйца (които се оказаха нелоши). Просто менюто си беше съвсем различно.

Що се отнася до японския ориз, за който споделям принципното становище, че е гаден, смятам, че трябва обезателно да бъде опитан от гладуващ човек без много останали пари (както бях аз към края на престоя си). Една малка паничка ти стига, за да те задръсти до такава степен, че близките няколко часа изобщо да не изпитваш глад. А е сравнително евтин. :wink:

Posted: Mon Aug 13, 2007 11:46 pm
by shayhiri
Тенкс за инсайта. :)

(В замяна ше ви отворя набързо за полската национална гордост: бигос-а. Значи основно е кисело (леко) зеле със сини сливи, добавят му се дафинов лист, бахар, манатарки и некво месо, ако не сте вегетарианци. Всеки ден нагъвах като бях там. И гольонки, което е твърдо желирани свински крачка - страшна вкусотия, нищо общо с наща гадост пачата.)

Posted: Wed Aug 15, 2007 8:19 pm
by Sm00th
хмммм одавна не съм писвал ама нямаше как.... все тая
За Сушито няколко въпроса - каде мога да ям убаво суши което се доближава до оригинала и ако може да ми препоръчате какво да си поръчам....добавям обичам риба сурова (предимно алангле ям) и морски сшитове ям с удоволствие - скариди, калмари, октоподи и водорасли..... благодаря предварително......

П.С. каде у София де, ако може без остроумни отговори като Осака,Киото,Токио и Кържали ;)

Posted: Wed Aug 15, 2007 8:26 pm
by Amelia
Zheko wrote: Между другото, в Япония ходих и на китайски ресторант. Трябва да ви кажа, че няма съвсем нищо общо с тукашните. А какво е общото му с ресторантите в самия Китай, за това мога само да гадая. И при това основните разлики с тук далеч не стигат само до прословутите хиляда годишни яйца (които се оказаха нелоши). Просто менюто си беше съвсем различно.
Аз мога да свидетелствам, че повечето канадска китайска храна сыщо е различна на вкус (по-скоро липсва й вкус) от былгарската, макар и да има общи положения в менютата.

Posted: Thu Aug 16, 2007 10:00 am
by Moridin
Аре мир да има, трия сичко надолу, кой видял видял

Posted: Fri Aug 17, 2007 2:32 pm
by Xellos
Е ти ми **** ***** **** ***** направо.

Posted: Fri Aug 17, 2007 2:34 pm
by shayhiri
Sm00th wrote:хмммм одавна не съм писвал ама нямаше как.... все тая
За Сушито няколко въпроса - каде мога да ям убаво суши което се доближава до оригинала и ако може да ми препоръчате какво да си поръчам....добавям обичам риба сурова (предимно алангле ям) и морски сшитове ям с удоволствие - скариди, калмари, октоподи и водорасли..... благодаря предварително......

П.С. каде у София де, ако може без остроумни отговори като Осака,Киото,Токио и Кържали ;)
На Денкоглу, от Витошка в посока пл. Македония. Там съм ял няколко пъти, бива.