Episode III - TEH premiera

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu May 19, 2005 2:19 pm

Май лазерният меч ще е подходящ подарък за рождения ден на Рол. :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 19, 2005 2:28 pm

Ха ха?
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 19, 2005 5:43 pm

Симеоне кажи ми че се ШЕГУВАШ

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu May 19, 2005 6:31 pm

Хех, опасявам се, че е съвсем сериозен, Muad Dib.
Донякъде го и разбирам.

Но на мен не ми беше достатъчно убедително предложеното във филма, за да съм също толкова впечатлена ;). И все пак има си адски хубавите моменти.

Това беше най-красивата сцена:
Spoiler: show
И цялата тая сцена с Падме, гледаща тъжно през прозореца, той, гледащ тъжно през неговия
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu May 19, 2005 6:58 pm

На мен като общо впечатление филмът ми хареса. Имам предвид, на моменти дори успя да ми повлияе емоционално.
Но съм много съгласна с втория момент, който спомена Мор.
Имам предвид, в един момент Анакин се раздвояваше зверски, а в следващия само повтаряше "Yes, my lord". Твърде внезапно и твърде пълно се преобърна всичко в него, при това заради Любовта точно...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 19, 2005 7:03 pm

Морви, аз ДАЛИ все пак не писах нещо по темата? В смисъл, 10 минути терзания с тоя бекграунд, който описах и който ВИЕ може и да не сте уловили, но човек като е гледал филмите с малко повече интерес, все пак го има, аз лично ги броя за достатъчно.
Симеоне кажи ми че се ШЕГУВАШ
I'm so not :P

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu May 19, 2005 7:37 pm

Рол,
не са ми нереалистични терзанията (те си бяха трогващи, да), а това, че до едно време Анакин се терзаеше ужасно, а щом премина на страната на Лорд Сидиъс престана да изпитва и сянка на съжаление изведнъж.
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu May 19, 2005 7:47 pm

Елейн, верно много яка сцена!! С прозорците.

Рол, по 1)
Еми ти просто ти не ме слушаш. Това с код 66 може да им е вградена команда (т.е. очевидно е), но самият факт, че той САМ И НАРОЧНО се свърза със Сидиъс да му докладва, е проблемният, щото не вързва никакъв смисъл. Просто не е коректно. И не ми ги пробутвай тия за "мислене=креативност в битка". Булшит, мислещ си е мислещ, това са клонинги на човек с мозък все пак, не може да се биеш за джедаите и да докладваш на ситски лорд, без да правиш връзка. Много интересно кат такава връзка не можеш да направиш, ква креативност ше стигнеш в тая прословута битка. Просто си беше недоизмислено и тва е. Най-малкото дори да приемем, че има нещо в страничната информация, което обяснява цялата работа (а ти досега такова не си казал алас), то пак не е оферта - идеята е да си е обяснено във филма, а не в записките на Лукас от третото чекмедже в гардероба.

по 2 кат имам пак сили ;)
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu May 19, 2005 7:54 pm

Ок, аз не си спомням, но когато той се свърза, той веднага ли разпозна човека срещу него като лорд Сидиъс, или това стана след прословутата заповед 66?
I don't wanna die

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu May 19, 2005 7:56 pm

Може би сега е моментът да ви шокирам всичките, като кажа, че филмът ми хареса много :) И то заради последната си... третина, да речем. Както никога мнението ми съвпада с това на Роланд почти напълно. От трите нови части тази със сигурност е най-добрата, и смея да посегна на святото и да кажа, че според мен е по-добра и от епизод VI :) Вярно, аз не съм истински Star Wars geek... Някои от реакциите в темата ми напомниха на моята след първия властелин :) Феновете са разочаровани, защото са очаквали твърде много.
Нямам представа как е трябвало Дарт Вейдър да го каже това "не" накрая, но на мен ми хареса. А Палпатин си изглеждаше правилно - според мен идеята беше да е жалък.
А на мен филмът ми се видя хубав, защото не очаквах нищо (лъжа, очаквах да е тъп, но това няма значение). Започва прилично, на нивото на предишните два епизода, средната част е малко по-добра да речем, а краят е много добър. И е свързан, има добър баланс на сцените, няма огромни издънки... Знам, според някои хора тук има, но аз не съм ги усетила като такива.
За мен най-въздействащата сцена беше физическото осакатяване на Анакин - стряскащо жесток и едновременно изпълнен с емоции момент, прекрасно поставен и изигран... Знам ли, може би просто се впечатлявам от болката, но беше толкова силно, онзи поглед на Анакин... Оби-Уан като убиец и Анакин като жертва, в този момент разликата между страните я нямаше. После сглобяването на костюма около тези останки от човек, затварянето на страданието вътре в твърдата черна обвивка - то не изчезва, а си остава там... Много ми хареса погребението на Амидала, някакво усещане за Толкин ми създаде с тези цветя в косите (не се смейте). Избиването на джедаите беше добър момент, но за мен много по-въздействащо беше как Анакин влезе при децата - точно в този момент очакваш да ти пробутат сълзлива сценка с русите синеоки невинни дечица, но те не го правят. Краят с близнаците е някак въздържан и делови и това също ми харесва, усеща се връзката със старите епизоди - събитията се случват така, както трябва да се случат, и това е някак удовлетворително.
Анакин... Хейдън Кристенсен бях готова да го оплюя, но в този филм той всъщност е добър. Може би защото е пораснал и поумнял и не е обръщал толкова внимание на указанията на Лукас както предишния път :Р, но успява да изгради пълнокръвен образ, който дори има обаяние. От друга страна и сценарият не е толкова лош както преди. Вярно, тук-там има реплики, които звучат дори смешно, но важното е, че се вижда ясно истината зад тях - има я емоцията и значението, и това е заслуга на актьорите, включително на Хейдън. Затова баналностите в репликите не успяха да ме подразнят.

За Морви:
Моят поглед е малко по-различен от този на Рол. Аз мисля, че Анакин осъзнава, че вече е минал чертата. Не е време за терзания, а за действия, защото той се опитва да предотврати загубата, смъртта на ultimately единственото, което го интересува. Той вече беше претеглил всичко преди това, може би без да иска да го признае пред себе си, но защо иначе отиде в залата, ако не да спре Уинду и да спаси Падме? Освен това някъде от този момент той вече престава да мисли съвем нормално и изпада в някакво постепенно засилващо се умопомрачение , може би под влиянието на Сидиъс - мисля, че е очевидно от нещата, които наговори на Оби-Уан, от това, че вдигна ръка срещу онази, заради която жертва всичко (наистина всичко - не само себе си, а и съществуващия ред и животите на толкова много хора). И после болката го накара да се осъзнае, без дори да има ясен спомен за събитията, затова и попита къде е тя...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Thu May 19, 2005 8:10 pm

със сигурност най-добрата серия измежду 1, 2 и 3, нищо че започна толкова кошмарно, та чак за момент предположих, че ще надмине и най-големите ми страхове : )
падението на вейдър, баси - the story behind the mask, на кой му пука за код 6, 66 или 666?
лукас спокойно можеше да ни спести епизоди 1 и 2 и да изгуби малко повече време, за да направи тоя съвсем като хората.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 19, 2005 8:57 pm

Мор, само заради това "алас" се изкушавам просто да не ти отговоря изобщо :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Дечко...
Едно нещо само - стоп флейминг енд старт финкинг. НИКОЙ не се е свързвал КОНКРЕТНО с Дарт Сидиус. Измисляш си я тая сцена. Но дори и да я имаше, това не променя нищо. А мисленето в случая Е равно на креативност в битка. Клонингите имат някаква мъглява индивидуалност, която бледо напомня на тая на оригинала им, имат неговите качества и умения, НО нямат ВОЛЯТА му, нямат СТРЕМЕЖИ, нямат ЖЕЛАНИЯ, нямат СЪМНЕНИЯ и НАЙ-вече нямат лоялност. Те изпълняват заповедите на този, за когото са създадени. Няма значение дали това ще е Дарт Сидиъс или канцлерът Палпатин, иначе кой би си поръчал армия от милиони войници, ако има и най-малък шанс да се обърне срещу него? За тях това НЯМА значение. И ако той им каже "Аз съм ивъл инкарнейтед, но вие НИКОГА и на НИКОГО няма да го кажете", те ще изпълнят без дори да си помислят нещо по въпроса. А ако дотогава им е казвал да изпълняват безапелационно заповедите на джедаите - това с нищо не противоречи на горното. Толкова. И не, това е обяснено точно в епизодите, за да го знам АЗ. Не е в третото чекмедже в гардероба на Лукас. Алас.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu May 19, 2005 9:20 pm

Tъй хубавко си спорите, че още малко и ще взема да го гледам тоя филм...
:)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu May 19, 2005 10:45 pm

Знаете ли, направих едно разкритие - аз все още съм фен! Да бе, мама му стара, интересно заключение, а? Обаче какво да се прави - въпреки всички негативизми, които се изсипаха като плюнки на надвиснали от отворен прозорец четвъртокласници върху филма, аз направо се размазах от удоволствие, докато го гледах. Точно там е разковничето - беше ми забавно, истински забавно. Почувствах се добре, ако щете, докато гледах нарочно поставените дебилизми на глупавите дроиди, драматичния двубой учител-ученик на края, машинациите на сенатор Палпатин, бойните сцени, душевната борба на Анакин и т.н.

Знам, че с това признание окончателно губя всякакъв електорален ресурс сред вас, но харесах този епизод повече от ІV и V - отидох, седнах и два часа и половина си правих кефа с Междузвездни войни. Кой като мен, а? Радвах се като суданец на дъжд, докато гледах битките между Оби-Уан и Дарт Вейдър и между Дарт Сидиус и Йода, защото направо си бяха драматични, мен ако ме питате. Така де, младият мухляк се разкъсва между двамата си учители, въплъщаващи двете лица на Силата, като накрая избира погрешно и се изправя срещу единствения човек освен Падме, който го обича - и на всичкото отгоре е оставен от него да изгори на далечната планета - Драмма, Драмма, Юан Макгрегър гледа Тррагично към магмения поток, "You were the Chosen One!!!", "I loved you!!!", Хейдън Кристенсен обаче крещи "Мразя те", Юън Макгрегър извръща лице, но после пак поглежда, Дарт Вейдър се гърчи като разсечен червей под изпълнения с болка поглед на човека, който с мъка убива своя най-близък приятел, и прочие простотии - кой нормален Star Wars гийк може да устои? А Йода... Йода е Да Литъл Грийн Ман, няма какво да се лъжем.

Единственото нещо, което не ми хареса, е че нямаше Дарт Мол - не знам как, но той трябваше да е там, и толкова. Прекалено беше готин, че да го сложат в тъпия Първи Епизод. Освен това, много ме е яд, че във филмите Лукас не е успял да докара джедайската атмосфера от серията детски книги "Ученик на джедая", разказваща за падауанството на Оби-Уан, която по мое мнение е върховна зарибявка. Ако не сте ги прочели, направете го - изненадващо е колко неща се разбират от тях за джедайските схващания и общество. Такива познания са винаги полезни, все пак...

В крайна сметка, както казах, Аз Съм Фен и what Roland said, в общи линии. Хич не ми се разтягат дългите теории за волята на клонингите сега, само казвам, че филмът много ми хареса и, въпреки че далеч не беше без недостатъци, не ме накара да почувствам и една десета от "фенското" възмущение и погнуса, които изпълват повечето от вас, нищо че Съм Фен. Напълно сериозно ви го казвам.

Между другото, отгоре май има спойлери, така че не четете, ако не сте гледали филма!!!
Last edited by Lubimetz13 on Fri May 20, 2005 12:40 pm, edited 2 times in total.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Thu May 19, 2005 11:23 pm

Евала Рольо!!!

Ниама да трегвам да описвам огромни и дълги рицензии,времето наистин е малко!

Филмът беше велик..