Знам какво е жега. Ходил съм пеша от Градина до Бургас в 40-42 градуса на сянка. Прекопавал съм, пръскал съм и брал също така няколко декара лозе в такива температури. А в ЦКС Коцето може да обясни как докато бяхме в стая с югозападно изложение без климатик и цялата в дървена ламперия, с работещи сървъри и централи непрекъснато температурата беше нормално над 40 градуса в стаята по цял ден. Също така съм карал нощни ски на семково на свети валентин по къс ръкав, редовно съм се разхождал в какви ли не студове леко облечен, и съм мръзнал на такива нежни и романтични местенца като романски и горно лале, при десетина метра за секунда вятър и минус двайсетина градуса температури. Да ти обясня - като висиш 10-на минути на такива условия, в пълно скиорско оборудване и три ката чорапи на краката, слизаш буквално полумъртъв, ако имаш късмет те болят пръстите на краката, и яденето на гореща супа и пиенето на кофи врял чай е въпрос на оцеляване.Roland wrote:Хорското нахалство не спира да ме удивлява, честноGhibli wrote:Марфе, жалко е как пишеш глупости само и само да е на твоето. Жегата у нас не е сахарска и те уверявам, че водата и сянката много добре пазят от слънчев, топлинен и всякакъв подобен удар.
Статистика ако намериш, хубаво, пусни я тука.Нямам нервите да влизам в полемики (т.е. нямам нервите за ICQ разговорите СЛЕД полемиките), само ще се присъединя към психически нормалната страна в спора (Марфа и Амелия за неразбралите) и ще потвърдя, че да, ЕСТЕСТВЕНО, ГОСПОДИ БОЖЕ МОЙ, че в градското ежедневие от студа имаш 1000 начина да се опазиш, докато от жегата имаш точно един, и той ти разебава здравето тотално заради температурните флуктоации. Водичка и сенчица. Божеее, вие жега виждали ли сте изобщо, или само на картинка, таковата?!
TL DR
Екстремните жеги те убиват много по-бавно и се понасят много по-лесно, отколкото студовете.