Beowulf
Начи, филмът е зле. Не е ЗЛЕ-зле, но е "нищо особено"-зле с елементи на лека нелепост.
Тежката нелепост, бтв, е в твърдението на Шайхири, че в него имало сатира на героизма. НЯМА. Има си стандартния 300-героизъм, просто не толкова кичозен.
Визията е кошмарна. Страхотно детайлна и реалистична на ниво фон, не отричам, и средняшки детайлна и кривогледа на ниво герои. Единственият перфектно направен визуално образ е Беоулф, всички други са пръчкави от тук до края на света. Анджелина през половината време изглежда страхотно, през другата прилича на необръснат травестит. Конете са жалки, движенията по време на езда - кат на Принц Чарминг в Шрек. Споменатият през половината време очаквах да изскочи в цялата си зелена прелест, особено в началните сцени с Хротгаровата зала...
Историята е тривийка. Да, като за хора, очакващи 300-2, сигурно ще е откровение, а има и някой и друг хубав диалог, както и една-две наистина въздействащи сцени, но всъщност не е нищо особено, а като за Геймън е откровена боза.
Сори, следващия път явно, а Земекис с визуалните си чикии мое да ми го фофти.
Едит: А, има един-два приятни музикални момента, но за съжаление на финалните надписи се оказват част от песен ала Бритни Спиърс
Тежката нелепост, бтв, е в твърдението на Шайхири, че в него имало сатира на героизма. НЯМА. Има си стандартния 300-героизъм, просто не толкова кичозен.
Визията е кошмарна. Страхотно детайлна и реалистична на ниво фон, не отричам, и средняшки детайлна и кривогледа на ниво герои. Единственият перфектно направен визуално образ е Беоулф, всички други са пръчкави от тук до края на света. Анджелина през половината време изглежда страхотно, през другата прилича на необръснат травестит. Конете са жалки, движенията по време на езда - кат на Принц Чарминг в Шрек. Споменатият през половината време очаквах да изскочи в цялата си зелена прелест, особено в началните сцени с Хротгаровата зала...
Историята е тривийка. Да, като за хора, очакващи 300-2, сигурно ще е откровение, а има и някой и друг хубав диалог, както и една-две наистина въздействащи сцени, но всъщност не е нищо особено, а като за Геймън е откровена боза.
Сори, следващия път явно, а Земекис с визуалните си чикии мое да ми го фофти.
Едит: А, има един-два приятни музикални момента, но за съжаление на финалните надписи се оказват част от песен ала Бритни Спиърс

Last edited by Roland on Sat Nov 24, 2007 11:17 am, edited 2 times in total.
And you can't dance with a devil on your back...
Филмът на мен ми хареса и то доста.
Първо с минусите. Просто не беше достатъчно добре изпипан. Визията, с изключение на битките и един-два пейзажа не ми хареса. Както каза Дима, лицата бяха много зле. Очите бяха просто безжизнени и кухи. Движенията на почти всички бяха като на кукли на конци (пак изключвам битките). И това което най-много ме дразни е, че не се е получило, не защотото е невъзможно, виждали сме го, просто е липсвало достатъчно старание и желание от тези, които са правили филма. Недопустимо е филм, претендиращ за такова ниво да изглежда като Файнъл Фентъзи от преди шест години.
Плюсовете - един - два красиви пейзажа - сцената в началото с отдалечаването от двореца беше изключителна.
Това, с което филмът ме хвана е начинът по който е разказана историята. Просто е разказана една легенда, мит за силни герои, красиви жени и чудовища и, дет вика Алекс е хваната елегичността и чувството, което трябва историята да предава като я слушаш. Мен поне ми въздейства.
П.С. Да отбележа, че преди да ида на филма, не бях гледал негов трейлър, не бях чел нищо за него - нито във форума, нито другаде и изобщо не знаех какво да очаквам. Може би и за това толкова ми хареса.
Първо с минусите. Просто не беше достатъчно добре изпипан. Визията, с изключение на битките и един-два пейзажа не ми хареса. Както каза Дима, лицата бяха много зле. Очите бяха просто безжизнени и кухи. Движенията на почти всички бяха като на кукли на конци (пак изключвам битките). И това което най-много ме дразни е, че не се е получило, не защотото е невъзможно, виждали сме го, просто е липсвало достатъчно старание и желание от тези, които са правили филма. Недопустимо е филм, претендиращ за такова ниво да изглежда като Файнъл Фентъзи от преди шест години.
Плюсовете - един - два красиви пейзажа - сцената в началото с отдалечаването от двореца беше изключителна.
Това, с което филмът ме хвана е начинът по който е разказана историята. Просто е разказана една легенда, мит за силни герои, красиви жени и чудовища и, дет вика Алекс е хваната елегичността и чувството, което трябва историята да предава като я слушаш. Мен поне ми въздейства.
- Spoiler: show
П.С. Да отбележа, че преди да ида на филма, не бях гледал негов трейлър, не бях чел нищо за него - нито във форума, нито другаде и изобщо не знаех какво да очаквам. Може би и за това толкова ми хареса.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- Moridin
- Global Moderator
Добре, най-малкото официално можем да твърдим с най-големи букви, че най-после се доказа как Алекс нищо не разбира от CGI и въпреки явната грозотия на трейлърите на ниво по-некадърно Близзардско интро (казвам го като човек, изгледал съвършенства, произведени от компютърната графика) продължаваше упорито да твърди, че това ще е едва ли не най-визуално зашеметяващият филм евър 

This is it. Ground zero.
- tigermaster
- Elder God
Наскоро научих, че филмът е правен специално за IMAX, което би следвало до обясни защо хората в трейлърите(не съм гледал филма още, та не знам за него) изглеждаха толкова дървено. Естествено, тук на IMAX ще го гледаме на Коледа през март, така че няма да можем да му се насладим напълно. Жалко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Аз на разказваческото майсторство на Геймън доволно му се кефя в Sandman. Ама вярно, че това е комикс, та едва ли имаш представа за какво иде речshayhiri wrote:Минувач, не се излагай. Виждаш, че си единственият на форума с демонстративна контра на Беоулф. Повечето хора вече го видяха, останалите - ще. На всичкото отгоре е абсолютно безсмислено за човек, който толкова хареса Праха, да не иска да види следващата, още по-сериозна заявка за разказваческо майсторство на Геймън.

А сравнения между Звезден прах и Беоулф май само на теб могат да хрумнат. Харесал ми единият, значи трябвало да гледам и другия

Освен това не съм "с демонстративна контра" на така харесалия ти филм. Просто не държа да го гледам. И няма

А това, че "повечето хора" вече го били видели, а останалите щели да го видят знаеш ли колко ми дреме? За разлика от теб, не си оформям вкуса по това, което е било масово гледано/четено. Но за почитател на Доматите и имдб като теб това сигурно е трудно разбираемо

- Gunslinger
- Warmage
Kaто цяло ми хареса след като се има предвид колко голям фен на Земекис съм,но определени смятам,че не е беше нужно да е изцяло CGI,a русите пачи изглеждаха прекалено изкуствено,Робин Райт Пен нямаше никви бръчки след като одъртя и токчетата на Ангелинка не и стояха добре!И в крайна сметка приликите с 300 бяха значителни!А нещото,което ме издразни беше малоумния ексибиционистки бой с Грендел,но явно Беоулф трябваше да покаже колко метросексуален позьор е!За в момента се сещам само тва,ама после може пак!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
На мен ми хареса супер много. Вярно че визията не беше перфектна но след 10-тина минути в киното спира да ти прави впечатление. Историята беше разказана по толкова човечен и реален начин че сега като чета в уикипедията за Легендата за Беоулф ми се струва ужасна. Евала на Геймън че е успял да напише такъв сценарии, който да те кара да съчустваш на човека Беоулф.А имаше няколко страхотни момента - примерно песничката която пееха войните на Беоулф в очакване на Грендел беше брутална.
Точно тва го нямаше
Имаше моменти, дето би трябвало да предизвикат емоционална реакция, но не го правят, щото няма базата, на която това да стане. Големите му драми след 50-те години примерно бяха АБСОЛЮТНО неясни, при положение, че всичко си му беше наред.

- tigermaster
- Elder God
В крайна сметка обаче работата по "300" е започнала май след работата по "Беоулф", така че за плагиатство от този филм не би трябвало да може да се говори.Gunslinger wrote:И в крайна сметка приликите с 300 бяха значителни!
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- The Dragon
- Elder God
Е, не. Търпeх, търпeх, ма тва на нищо не прилича вече. Почвам ви по ред на номерата:
* Тигре, мола ти се вземи гледай веднъж някой филм на кино - ей тка, да видиш кво е.
* Рол, представи си, че си истински мъж. Като Беулф. Щеше ли да преживееш лесно тва, че си успял в живота не чрез истинските си качества, а чрез измама? Няма ли цял живот да виждаш в огледалото едно нищожество? Колкото повече всички ти се кланят?
* Валка, Драгън
* Gunslinger
* Минувач, гледкай си комиксите. Извън филмовия форум.
А за Беулф съвестта ми е чиста. Препоръчах ти го специално, така че пропускът си е твой.
* Тигре, какво би трябвало да означава следното:
* Тигре, мола ти се вземи гледай веднъж някой филм на кино - ей тка, да видиш кво е.
* Рол, представи си, че си истински мъж. Като Беулф. Щеше ли да преживееш лесно тва, че си успял в живота не чрез истинските си качества, а чрез измама? Няма ли цял живот да виждаш в огледалото едно нищожество? Колкото повече всички ти се кланят?

* Валка, Драгън

* Gunslinger
Анджък, схванал си. А къде го имаше тва в 300? Там всички вземаха п*дерастиите насериозно - и не само героите, а и актьорите, сценаристът и режисьорът.нещото,което ме издразни беше малоумния ексибиционистки бой с Грендел,но явно Беоулф трябваше да покаже колко метросексуален позьор е
* Минувач, гледкай си комиксите. Извън филмовия форум.
За разлика от теб, на мен не ми се налага "да си оформям вкуса", а да оформям чуждите вкусове, когато правя историите си. Затова не само, че ме интересува как реагират другите хора на изкуството, но и защо - и още много свързани въпроси. Знам, че е "трудно разбираемо", затова обяснявам.За разлика от теб, не си оформям вкуса по това, което е било масово гледано/четено. Но за почитател на Доматите и имдб като теб това сигурно е трудно разбираемо
А за Беулф съвестта ми е чиста. Препоръчах ти го специално, така че пропускът си е твой.
* Тигре, какво би трябвало да означава следното:
TBCНаскоро научих, че филмът е правен специално за IMAX, което би следвало до обясни защо хората в трейлърите(не съм гледал филма още, та не знам за него) изглеждаха толкова дървено.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Пак не четеш внимателно чужди постове. В моя бях писал и други неща, които удобно пропускаш. Както винаги.shayhiri wrote:Е, не. Търпeх, търпeх, ма тва на нищо не прилича вече. Почвам ви по ред на номерата:
(...)Минувач, гледкай си комиксите. Извън филмовия форум.За разлика от теб, на мен не ми се налага "да си оформям вкуса", а да оформям чуждите вкусове, когато правя историите си. Затова не само, че ме интересува как реагират другите хора на изкуството, но и защо - и още много свързани въпроси. Знам, че е "трудно разбираемо", затова обяснявам.За разлика от теб, не си оформям вкуса по това, което е било масово гледано/четено. Но за почитател на Доматите и имдб като теб това сигурно е трудно разбираемо
А за Беулф съвестта ми е чиста. Препоръчах ти го специално, така че пропускът си е твой.(...)
Точно ти не си ми критерий за добър вкус, драги. Не само за филми, а като цялостно поведение и отношение към хората.
Пийни едно валерианче и не ми давай акъл, който не съм ти искал. Много насериозно взе да се приемаш.
А съветите какво да си "гледкам" и в кой форум да влизам нали знаеш къде можеш да си ги...?
+1passer-by wrote:Пак не четеш внимателно чужди постове. В моя бях писал и други неща, които удобно пропускаш. Както винаги.
Точно ти не си ми критерий за добър вкус, драги. Не само за филми, а като цялостно поведение и отношение към хората.
Пийни едно валерианче и не ми давай акъл, който не съм ти искал. Много насериозно взе да се приемаш.
А съветите какво да си "гледкам" и в кой форум да влизам нали знаеш къде можеш да си ги...?
Щото за момента, Алекс, на всички ни се налага да си представяме, че ти оформяш чийто и да било вкус с каквото и да е.
- tigermaster
- Elder God
Нещо ми се виждаш по-ядосан, отколкото трябва. Недей така. Колкото до киното... Предстоят ми две контролни и изпит по айкидо. Някакси помежду тренировките и лекциите много време не ми остава. Освен уикенда, де, обаче него го използвам, за да се наспя. Макар че ще гледам да отделя време за "Беоулф"(ако пропусна "о"-то, няма да е защото така са го превели).shayhiri wrote: * Тигре, мола ти се вземи гледай веднъж някой филм на кино - ей тка, да видиш кво е.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог