The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Nov 20, 2007 3:57 pm

Roland wrote:Аз от другите работи на Бендис май само Хаус ъв М съм чел, което е толкоз далече от боза, колкото изобщо е възможно.
House of M = най-разтеглената Image ЕВЪР!

Прочети 50тината броя на Daredevil,в които се случва само едно и също или New Аvengers,в които се случват много нещо,нито едно от които има нещо общо с Avengers!Да не споменаваме и Ultimate Spider-man дето има сюжет за 10 броя ама са разтеглeни в 100 и кусур!И въоще не ми се мисли,че следващия crossover пак ще е на Бендис,ама тоя път дори и арта няма да струва!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 20, 2007 4:04 pm

Ъм, разтеглено? Това са 7 броя бе! От които историята е само в 5, а другите са пролог и епилог :shock: И историята си е супер плавна за такова количество.
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Nov 20, 2007 4:07 pm

Да и аз просто не разбирам защо на запад не го харесват Бендис. Както вече казах Хауса си е супер. :shock:

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Nov 20, 2007 4:21 pm

Roland wrote:Ъм, разтеглено? Това са 7 броя бе! От които историята е само в 5, а другите са пролог и епилог :shock: И историята си е супер плавна за такова количество.
8 всъщност и пролога,който е практически в първите два броя можеше спокойна да е само първия.Като цяло всеки друг писател можеше да го напише в 6 броя с пролог,епилог,монолог и всички друго!
Бендис пише точно като за някоя сапунка!Всъвсем спокойно може да пропусна няколко броя на New Avengers или на Ultimate Spider-man и пак нищо няма да изпусна!
DELgado wrote:Да и аз просто не разбирам защо на запад не го харесват Бендис. Както вече казах Хауса си е супер. :shock:
Не го харесват,но го купуват като топъл хлебец ей тва се опитай да разбереш!
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 20, 2007 4:33 pm

Да бе, осем са. Но прологът си е в първия само. Вторият почва директно с мелето. Разбирам да спорехме за 8 или 20, но да правиш въпрос за 8 или 5-6 ми се струва малко глупаво. Още повече имайки предвид къв арт има точно Хауса.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Nov 20, 2007 5:03 pm

Roland wrote:Да бе, осем са. Но прологът си е в първия само. Вторият почва директно с мелето. Разбирам да спорехме за 8 или 20, но да правиш въпрос за 8 или 5-6 ми се струва малко глупаво. Още повече имайки предвид къв арт има точно Хауса.
Доколкото помна втори брой беше кой кой е в House of M,което си е чист пролог!И арта не оправдава писането!Щот не си чакал всеки месец за всеки брой и по два за последните и за тва не ти се виждат проблем,но комиксите все още са си ежемесечни издания и хора като Бендис дето разтягат локуми или както им викат "писатели за TPB" не са много желани!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 20, 2007 10:47 pm

Е ти като явно четящ само отделни броеве, ще си се пържиш :) Аз не чета онгоинг поредици, не гледам онгоинг сериали и ми е МНОГО добре.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Nov 20, 2007 10:55 pm

Roland wrote:Е ти като явно четящ само отделни броеве, ще си се пържиш :) Аз не чета онгоинг поредици, не гледам онгоинг сериали и ми е МНОГО добре.
Mен също си ми е МНОГО айлячец!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 21, 2007 12:48 pm

Почнах Astro City, интересна е идеята за различните гледни точки в един град на супергерои, но имаше един бая скучен брой, дано натам стане по-люто и има някаква основна история.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 21, 2007 11:16 pm

Бтв, пропуснах да вметна, че прочетох и последния наличен ми Decimation: Generation M. Това е единствената наистина качествена история от целия Десимейшън, но затова пък е много качествена. Пет броя са и се въртят около репортерката Сали Флойд (или Лойд? Не помня), която е алкохоличка, защото малкото й момиченце е умряло преди няколко месеца. Тя се заема да разказва историите на мутанти, изгубили силите си след M-day и като цяло тпб-то е много приятно, с качествен сюжет и доста емоция, която липсва на останалите от тая поредица.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Nov 24, 2007 5:26 pm

Прочетох трите Decimation - Generation M, Son of M и The 198 (Х-менското не го броя като част от Десимейшън, защото си е с епизоди от редовната поредица - иначе е добро).
Най ми хареса 198-те заради започнатите сюжетни линии, особено тази с Джони Дий, който явно е нещо като мутантски вариант на Кукловода (Puppet Master) от Фантастичната четворка. Жалко, че нямаше повече епизоди, защото беше доста обещаващо. Дано идеите бъдат доразвити в други комикси. Файловете на оцелелите мутанти накрая бяха много ценни. Впрочем не са дадени всичките 198, а само 132-ма. Явно издателите и сценаристите си оставят пространство за маневриране :wink:
На второ място плътно застава Поколението М с журналистическия аспект на Деня М - сценаристът и художникът впрочем са същите, които правят Фронтлайновете на Сивил Уора, а сега и на Уърлд Уор Хълк.
Синът на М като цяло не е лош, но можеше още. Все пак персонажът на Куиксилвър и терзанията му по-скоро са ми интересни, а и се подготвя почвата за Silent War, където Блек Болт обявява война на човечеството.

От Хаус оф М изчетох основното ТПБ - много добре написано и прилично нарисувано. От спин-офовете обективно най-добра е историята на Спайдър-Ман, но емоционално най ме изкефи Хълка - например посланието, което като лидер на австралийското правителство изпраща на всички други правителства по света (под мутантски контрол), които не искат да търгуват с Австралия, защото тя приема всички бежанци човеци
Spoiler: show
(диктува на секретаря си) "To whom it may concern, from the government of Australia. Cooperate with us on all business matters - or Hulk will smash. Very truly yours, etc., etc."
Уърлд оф М беше доста добро, особено частта с Улвърин и Мистик, които са пичове, когато става дума за изпълнения тип "тайни агенти и командоси". Епизодът с Блек Пантър беше готин - няколко крале със свръхспособности разказват играта на Сейбъртут. Епизодът с Кептън Америка пък много ме трогна, особено последния панел.

Спин-офът с ФФ/Айрън Ман не ме впечатли особено.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 24, 2007 8:00 pm

Бтв, Джони Дий продължава да се мотае и в Сивил Уорското тпб на Х-мен. Доста ми е досаден, още повече, че в Son of M беше супер разбран...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Nov 24, 2007 8:50 pm

Прочетох първия хардкавър на Avengers Assemble (vol.3 броеве 1-11 и annual 1998 от) и съм много доволен. Не съм вярвал, че мога да се израдвам толкова на Авенджърите, но ей го на:)

Искрени благодарности на минувача (мисля и 4-те да ги прилапам), че ме зариби :)

Преполових и Marvel Superheroes Secret War. Яко олд скуул, но пак радва, даже посвикнах на метода на разказване...

Иначе следя Messiah CompleX-а и за момента съм доволен. Пък и ивента ще е само 13 броя та не би трябвало да има много развлачване:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 24, 2007 8:52 pm

Минувачът е човекът за комикси, след като само той е чел Уочмен тук - респект за него итърнъли!

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Nov 24, 2007 10:23 pm

Кат сте почнали да обсъждате Decimation и аз да си кажа мнението!
Generation M - става,Sentinel Squad O*N*E - хареса ми
Son of M - много ми хареса ,X-Men: Deadly Genesis - малко беше изсмукано от пръстите.Като цяло не ми хареса,X-Men: The 198 - щеше да става,ако имаше финал,ама финала в Civil War.
Muad_Dib wrote:Минувачът е човекът за комикси, след като само той е чел Уочмен тук - респект за него итърнъли!
И аз съм го чел btw!