Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 07, 2007 8:10 am

Катаджии спрели Стависки секунди преди удара
07 август 2007 / News.dir.bg
Секунди преди трагичния инцидент Максим Стависки бил спрян от полицейски патрул и бил предупреден да не кара рисково и да не застрашава движението по пътя.
Това съобщи БГНЕС, но за полицейското предупреждение писаха и читатели във форума към новината за катастрофата от вчера. Световният шампион по фигурно пързаляне причини тежка катастрофа в неделя вечерта на пътя Приморско - Бургас, при която загина един човек, а момиче е в кома. Има още двама ранени, които са без опасност за живота.
Първоначално от полицията обявиха, че според дрегера фигуристът не е пил. По-късно стана ясно, че Стависки е карал с 1,2 промила алкохол, което се равнява на поне 2-3 водки. Голям началник от София ни нареди да не казваме, че шампионът е бил почерпен, признават бургаски ченгета с половин уста пред в. "Стандарт". В понеделник следобед МВР официално съобщи, че дрегерът е отчел 1,18 промила, а кръвната проба - 1,10.
Стависки е бил сам и управлявал джипа си Хамър. В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда Сивик. Шофьорът на хондата - 23-годишният Петър Петров от Сливен, и спътницата - 18-годишната Михаела, бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето е в кома. Другите двама ранени в хондата са без опасност за живота.
Наш читател, който твърди, че е минал по същия път 2 минути след катастрофата описва инцидента във форума: "Максим първо удря аудито и му смачква цялата лява страна като му разрушава задното ляво окачване и след това удря челно сивика и го беше направил на мекица". "Карал е като луд и непрекъснато е навлизал в насрещното, това го казват хора, които е изпреварил", пише друг читател.<бр> Стависки участва в кампанията на бТВ и вестник "24 часа" - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив". Той и Албена Денкова са носители и на най-високото държавно отличие орден “Стара планина”.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue Aug 07, 2007 9:31 am

"Ако си пил - слез, искам да стигна жив".

Колко нелепо! Аз останах без думи.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Aug 07, 2007 10:36 am

...
Last edited by Corwin on Tue Aug 07, 2007 11:00 am, edited 1 time in total.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Aug 07, 2007 10:37 am

:(
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Aug 07, 2007 10:49 am

То цялата кампания трябва да се преименува по-скоро на "Ако смяташ да пиеш, не се качвай изобщо", защото не виждам кой нормален човек ще си остави колата на майната си, и да ходи да си я прибере на следващия ден, още повече че при нашата действителност не е ясно дали ще си я намери. Просто и ясно - отиваш някъде, смяташ да пиеш - няма проблем, просто си оставяш колата вкъщи и вземаш такси/градски транспорт. Бих разбрал ако едно такси струваше колкото цялото ти ядене и пиене за вечерта, но ако съпоставиш положението у нас и в други страни, такситата у нас са евтини.
This signature is not yet rated

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 07, 2007 10:54 am

zhivik wrote:То цялата кампания трябва да се преименува по-скоро на "Ако смяташ да пиеш, не се качвай изобщо", защото не виждам кой нормален човек ще си остави колата на майната си, и да ходи да си я прибере на следващия ден, още повече че при нашата действителност не е ясно дали ще си я намери. Просто и ясно - отиваш някъде, смяташ да пиеш - няма проблем, просто си оставяш колата вкъщи и вземаш такси/градски транспорт. Бих разбрал ако едно такси струваше колкото цялото ти ядене и пиене за вечерта, но ако съпоставиш положението у нас и в други страни, такситата у нас са евтини.
Та колко викаш е таксито от Студентски град до Люлин 2, в сравнение с похарченото в дискотеката?
Не се заяждам, просто факта, че градския транспорт в София не е денонощен ми е много болна тема ...

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue Aug 07, 2007 11:01 am

Ако погледнем ситуацията от друг ъгъл, колко струва човешкия живот? 5 ходения до дискотека в студентски град + алкохола, 6 таксита... неудобство да си оставиш колата на паркинга и да се разхождаш с какъвто и да е друг транспорт? Дори и цифрите да са по-високи - 100, 200... нима наистина един човешки живот струва само толкова?
(\ /)
(X.x)
(> <)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 07, 2007 11:05 am

Alanna wrote:Ако погледнем ситуацията от друг ъгъл, колко струва човешкия живот? 5 ходения до дискотека в студентски град + алкохола, 6 таксита... неудобство да си оставиш колата на паркинга и да се разхождаш с какъвто и да е друг транспорт? Дори и цифрите да са по-високи - 100, 200... нима наистина един човешки живот струва само толкова?
Дафи - това беше странична отметка просто. Защо шибания градския транспорт не е денощен? В софия в момента таксиметровия транспорт струва безумно много заради самите разстояния :(

Човешкия живот колко струва ли? Около 35 стотинки.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Aug 07, 2007 11:13 am

Има и нещо друго освен пиенето. Някои хора като знаят, че са пили две водки, намаляват скоростта, гледат да карат внимателно и т.н. Други решават да докажат пряката си родствена връзка с Шумахер. Именно тази проклета арогантност на пътя е това, което ме вбесява най-много. Тя може да навреди и без да е намесен алкохол, а когато е в комбинация с него вече е почти неизбежно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue Aug 07, 2007 11:14 am

:)
Разбира се, подкрепям напълно идеята в София (и не само) да има денонощен транспорт.

От друга страна, не съм много убедена, че ефекта щеше да е голям. Истината е, че няма никакво значение - ако има денонощен градски транспорт, но няма служители на КАТ, които наистина да си вършат работата, жертвите ще намалеят с около една и половина.
(Което пак е нещо, разбира се. Особено половината!)
(\ /)
(X.x)
(> <)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Aug 07, 2007 11:34 am

Да не говоря, че на гамените, дето се имат за рода на Шумахер обикновено водка не им трябва, за да се правят на джигити, тяхната мама. Водката обаче им дава още една доза безсмъртие. Ей, безхаберно племе бе!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Aug 07, 2007 12:44 pm

The Dragon wrote:Та колко викаш е таксито от Студентски град до Люлин 2, в сравнение с похарченото в дискотеката?
Не се заяждам, просто факта, че градския транспорт в София не е денонощен ми е много болна тема ...
За Студентски град не знам, но за центъра мога да ти кажа - обикновено 5 лв. вход (понякога и повече), около 20 лв. алкохол + храна (салата, не истинска вечеря), както и да го смяташ, повече от половината няма да излезе. После сметни 30 евро за такси в Прага, и си направи извода защо почти всички се изнасят когато е последната линия на метрото.

Но това не ми беше основната идея, просто културата ни е такава, и всеки си мисли "не, на мен няма да ми се случи като съм пил". Това е, просто и ясно, трябва все пак да си сменим чипа, както любезно ни подканя един наш бивш министър-председател. Иначе и мен ме дразни много, че градският транспорт в София на практика спира малко след 11ч. - баси, случвало ми се е да се прибирам в сравнително прилично време, към 11:30, и да не мога да се прибера вкъщи без такси, само защото последния трамвай е минал 20 мин по-рано ... това не е нормално, напълно съм съгласен.
This signature is not yet rated

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 07, 2007 1:20 pm

Като сме по темата за транспорта

http://www.dnes.bg/article.php?id=39633

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 07, 2007 1:22 pm

И нещо наистина безумно :(
50-годишен гърми по деца, пазел си пчелите
07.08.2007 12:39 4

50-годишен мъж рани две деца - на 9 и на 11 години, за да опази пчелните си кошери. Снимка: БГНЕС

При инцидент в град Камено 50-годишен мъж рани две деца - на 9 и на 11 години, за да опази пчелните си кошери.

В Трето РПУ Бургас е получено съобщение за инцидент, при който на ул. „Георги Кондолов“ 68 в Камено с ловна пушка са простреляни две деца.

Установено е, че около 19.30 ч. вчера вечерта Дончо Чапкънов е произвел един изстрел с незаконно притежавана ловна пушка – едноцевка, 12-ти калибър.

Според обясненията му целта била да прогони пчелояд, който кръжал в опасна близост край кошерите в дворното му място. От сачмите са засегнати минаващите наблизо момчета – на 9 и 11 години.

Децата своевременно са откарани за оказване на медицинска помощ в бургаската болница.

Деветгодишното момче Васил Янев е прието в бургаската болница с огнестрелна рана челно в областта на главата и след извършена хирургическа интервенция, е настанено за лечение, без опасност за живота.

Единадесетгодишното момче Ставрос Камбазис живее в Гърция и било на гости при дядо си. То е прието в бургаската болница с диагноза проникваща огнестрелна рана челно в областта на главата и областта на лявото рамо, като след хирургическа интервенция сачмите са отстранени, а то е настанено за лечение, без опасност за живота.

Оръжието, с което е стреляно, е иззето.

Дончо Чапкънов е задържан за срок от 24 часа.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Aug 07, 2007 1:39 pm

Абе, вярно, че аз съм много боса в зоологията, ма какво е това пчелояд, че го гърмят с пушки? Подклас мечки?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either