Катаджии спрели Стависки секунди преди удара
07 август 2007 / News.dir.bg
Секунди преди трагичния инцидент Максим Стависки бил спрян от полицейски патрул и бил предупреден да не кара рисково и да не застрашава движението по пътя.
Това съобщи БГНЕС, но за полицейското предупреждение писаха и читатели във форума към новината за катастрофата от вчера. Световният шампион по фигурно пързаляне причини тежка катастрофа в неделя вечерта на пътя Приморско - Бургас, при която загина един човек, а момиче е в кома. Има още двама ранени, които са без опасност за живота.
Първоначално от полицията обявиха, че според дрегера фигуристът не е пил. По-късно стана ясно, че Стависки е карал с 1,2 промила алкохол, което се равнява на поне 2-3 водки. Голям началник от София ни нареди да не казваме, че шампионът е бил почерпен, признават бургаски ченгета с половин уста пред в. "Стандарт". В понеделник следобед МВР официално съобщи, че дрегерът е отчел 1,18 промила, а кръвната проба - 1,10.
Стависки е бил сам и управлявал джипа си Хамър. В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда Сивик. Шофьорът на хондата - 23-годишният Петър Петров от Сливен, и спътницата - 18-годишната Михаела, бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето е в кома. Другите двама ранени в хондата са без опасност за живота.
Наш читател, който твърди, че е минал по същия път 2 минути след катастрофата описва инцидента във форума: "Максим първо удря аудито и му смачква цялата лява страна като му разрушава задното ляво окачване и след това удря челно сивика и го беше направил на мекица". "Карал е като луд и непрекъснато е навлизал в насрещното, това го казват хора, които е изпреварил", пише друг читател.<бр> Стависки участва в кампанията на бТВ и вестник "24 часа" - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив". Той и Албена Денкова са носители и на най-високото държавно отличие орден “Стара планина”.
Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
То цялата кампания трябва да се преименува по-скоро на "Ако смяташ да пиеш, не се качвай изобщо", защото не виждам кой нормален човек ще си остави колата на майната си, и да ходи да си я прибере на следващия ден, още повече че при нашата действителност не е ясно дали ще си я намери. Просто и ясно - отиваш някъде, смяташ да пиеш - няма проблем, просто си оставяш колата вкъщи и вземаш такси/градски транспорт. Бих разбрал ако едно такси струваше колкото цялото ти ядене и пиене за вечерта, но ако съпоставиш положението у нас и в други страни, такситата у нас са евтини.
This signature is not yet rated
- The Dragon
- Elder God
Та колко викаш е таксито от Студентски град до Люлин 2, в сравнение с похарченото в дискотеката?zhivik wrote:То цялата кампания трябва да се преименува по-скоро на "Ако смяташ да пиеш, не се качвай изобщо", защото не виждам кой нормален човек ще си остави колата на майната си, и да ходи да си я прибере на следващия ден, още повече че при нашата действителност не е ясно дали ще си я намери. Просто и ясно - отиваш някъде, смяташ да пиеш - няма проблем, просто си оставяш колата вкъщи и вземаш такси/градски транспорт. Бих разбрал ако едно такси струваше колкото цялото ти ядене и пиене за вечерта, но ако съпоставиш положението у нас и в други страни, такситата у нас са евтини.
Не се заяждам, просто факта, че градския транспорт в София не е денонощен ми е много болна тема ...
Ако погледнем ситуацията от друг ъгъл, колко струва човешкия живот? 5 ходения до дискотека в студентски град + алкохола, 6 таксита... неудобство да си оставиш колата на паркинга и да се разхождаш с какъвто и да е друг транспорт? Дори и цифрите да са по-високи - 100, 200... нима наистина един човешки живот струва само толкова?
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
- The Dragon
- Elder God
Дафи - това беше странична отметка просто. Защо шибания градския транспорт не е денощен? В софия в момента таксиметровия транспорт струва безумно много заради самите разстоянияAlanna wrote:Ако погледнем ситуацията от друг ъгъл, колко струва човешкия живот? 5 ходения до дискотека в студентски град + алкохола, 6 таксита... неудобство да си оставиш колата на паркинга и да се разхождаш с какъвто и да е друг транспорт? Дори и цифрите да са по-високи - 100, 200... нима наистина един човешки живот струва само толкова?

Човешкия живот колко струва ли? Около 35 стотинки.
Има и нещо друго освен пиенето. Някои хора като знаят, че са пили две водки, намаляват скоростта, гледат да карат внимателно и т.н. Други решават да докажат пряката си родствена връзка с Шумахер. Именно тази проклета арогантност на пътя е това, което ме вбесява най-много. Тя може да навреди и без да е намесен алкохол, а когато е в комбинация с него вече е почти неизбежно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either

Разбира се, подкрепям напълно идеята в София (и не само) да има денонощен транспорт.
От друга страна, не съм много убедена, че ефекта щеше да е голям. Истината е, че няма никакво значение - ако има денонощен градски транспорт, но няма служители на КАТ, които наистина да си вършат работата, жертвите ще намалеят с около една и половина.
(Което пак е нещо, разбира се. Особено половината!)
(\ /)
(X.x)
(> <)
(X.x)
(> <)
За Студентски град не знам, но за центъра мога да ти кажа - обикновено 5 лв. вход (понякога и повече), около 20 лв. алкохол + храна (салата, не истинска вечеря), както и да го смяташ, повече от половината няма да излезе. После сметни 30 евро за такси в Прага, и си направи извода защо почти всички се изнасят когато е последната линия на метрото.The Dragon wrote:Та колко викаш е таксито от Студентски град до Люлин 2, в сравнение с похарченото в дискотеката?
Не се заяждам, просто факта, че градския транспорт в София не е денонощен ми е много болна тема ...
Но това не ми беше основната идея, просто културата ни е такава, и всеки си мисли "не, на мен няма да ми се случи като съм пил". Това е, просто и ясно, трябва все пак да си сменим чипа, както любезно ни подканя един наш бивш министър-председател. Иначе и мен ме дразни много, че градският транспорт в София на практика спира малко след 11ч. - баси, случвало ми се е да се прибирам в сравнително прилично време, към 11:30, и да не мога да се прибера вкъщи без такси, само защото последния трамвай е минал 20 мин по-рано ... това не е нормално, напълно съм съгласен.
This signature is not yet rated
- The Dragon
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
И нещо наистина безумно

50-годишен гърми по деца, пазел си пчелите
07.08.2007 12:39 4
50-годишен мъж рани две деца - на 9 и на 11 години, за да опази пчелните си кошери. Снимка: БГНЕС
При инцидент в град Камено 50-годишен мъж рани две деца - на 9 и на 11 години, за да опази пчелните си кошери.
В Трето РПУ Бургас е получено съобщение за инцидент, при който на ул. „Георги Кондолов“ 68 в Камено с ловна пушка са простреляни две деца.
Установено е, че около 19.30 ч. вчера вечерта Дончо Чапкънов е произвел един изстрел с незаконно притежавана ловна пушка – едноцевка, 12-ти калибър.
Според обясненията му целта била да прогони пчелояд, който кръжал в опасна близост край кошерите в дворното му място. От сачмите са засегнати минаващите наблизо момчета – на 9 и 11 години.
Децата своевременно са откарани за оказване на медицинска помощ в бургаската болница.
Деветгодишното момче Васил Янев е прието в бургаската болница с огнестрелна рана челно в областта на главата и след извършена хирургическа интервенция, е настанено за лечение, без опасност за живота.
Единадесетгодишното момче Ставрос Камбазис живее в Гърция и било на гости при дядо си. То е прието в бургаската болница с диагноза проникваща огнестрелна рана челно в областта на главата и областта на лявото рамо, като след хирургическа интервенция сачмите са отстранени, а то е настанено за лечение, без опасност за живота.
Оръжието, с което е стреляно, е иззето.
Дончо Чапкънов е задържан за срок от 24 часа.