Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Dec 06, 2010 9:17 am

По BTV новината директно беше "лекари убиват новородено"

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 06, 2010 10:48 am

Оф, не знам, от една страна - бебето е почти аборт, не е желано и т.н. Ако е било оживяло, най-вероятно е щяло да стане поредният пациент на някой дом за деца с тежки увреждания и кой знае дали би преживяло много. От друга страна случаят е показателен за безхаберието на лекарите. Не тъпите подслушани разговори - все тая за тях. Ражда се някво бебе, а те не правят нищо, въпреки че явно е поне донякъде жизнеспособно и че деца по 600 грама са оцелявали. Абсолютно нищо. Каква е гаранцията, че ако нормално бебе се разболее, ще му обърнат внимание, а няма да го оставят - ако оживее, оживее? Аз напоследък съм се наслушала на разкази как лекарите, израждащи бебета, гледат да претупат ражданията по-бързо, все едно какво ще срежат с опасност да оскатят я майката, я детето и колко ще боли - това ми се вижда просто различно проявление на същото...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Dec 06, 2010 10:53 am

Според мен са били толкова сигурни че ще умре че някой се е скатал да пие кафета вместо да се пробва да прави нещо а когато се е оказало че още не е умряло са изпадали в задънена улица защото вече са били казали че е умряло и ако са се отметнели е щяло да загазят.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 06, 2010 11:45 am

Това е ясно, да. Въпросът е, че в някои случаи явно лекарите не биха си нарушили спокойствието, за да спасят някой. Бтв, аз съм подобен случай - родила съм се недоносена и с неразвити дробове и какво ли още не. Лекарите казали на майка ми да мисли за друго дете, защото аз няма да оживея, а ако оживея вероятно ще съм увредена. Да обаче майка ми и баба ми не се отказали и затрупали лекарите с подаръци, уредили лекарства през братовчед в Правителствена болница и т.н., в резултат на което някак се оказало, че мога да оживея много успешно. Въпросът е, че ако нашите са били приели на вяра думите им е нямало дори да опитат. Което в известна степен е чудовищно.

П.П. Наскоро имаше случай, макакр и не точно такъв - човек на който българските лекари казали, че могат да го оправят като му премахнат окото. Е, оказало се, че в чужбина може да се мине и без това, човекът се оперирал, след което осъдил България за това, че му отказали дори да кандидатства за средства от фонда за лечение в чужбина. Защото
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 07, 2010 7:09 am

Е, Морве, съмнява ме да си се родила в 23-та гестационна седмица. Са, разбирам ги донякъде що не са се утрепали да го спасяват и не са му правили нищо отвъд сърдечен масаж и обдишване. Закво да го тормозят? Като оцелее и е супер увредено, кво? Майка му очевидно не го е искала, появила се е, снесла го е и е избягала по тъча, щото го е криела от родителите си. Иначе нямаше да го заебе там, а щеше да се напиня да го спасява като вашите теб. Кому е нужен един такъв непълноценен живот? Само ще му разтеглят агонията.

Бе трябва да се регламентират по-добре тия неща с новородените и абортите и в тия случаи ако трябва - евтаназия, вместо да го чакат да се спомине само. Надявам се да не се е мъчило много...

Иначе на лекарите езикът е чудовищен и циничното им отношение към живота, съчетано с некадърност може да доведе до смъртоносни изцепки. В България няма семейство, което да не може да блъвне лична черна хроника по въпроса - всички без изключение сме страдали от некадърен доктор. Аз и в Канада страдам - да знаете, че са навсякъде. Тук си мерят приказките обаче, щото иначе ще им се случи случка. Но всичко се оценява в пари. И те нямаше да се захванат да спасяват това бебе - разходът не е оправдан.

Та, мисълта ми е, че докторите са уроди, но това не е причина срещу тях да се прави изфабрикувана медийна кампания по най-некоректния възможен начин. Народът се захласва като прочете манипулативен материал за зловещата смърт на бебе и забравя да мисли. Цветанов нещо се вживя прекалено със зрелищните репортажи, а медиите ни са на толкова жалко ниво, че дори не могат да осъзнаят колко са нелепи и използвани в момента. Като тоалетна хартия са - със същото качество и предназначение. Искрено се надявам тия докторя да осъдят няколко тв канала и вестника и докато са на тая вълна - и държавата. Ай сиктир с тия арести и с тая полицейщина! Милицията съвсем се отнесе горката. Следваща стъпка - отварят Белене и вкарват в него всички врагове на Пожарникаря и кликата му. Или не, простете. Враговете на Пожарникаря имат навика да умират с взрив в центъра на София. Човекът има будна икономическа мисъл - така спестява пари на данъкоплатците си. Въобще изобщо, надявам се да ги сменят на следващите избори, щото не ми се преживяват още 45 години тоталитаризъм, тоя път с генерален секретар на ЦК на ГЕРБ, чийто анален отвор се върти като пеленгатор. Тоя на бай Тошо поне беше фиксиран в една посока, да му се ненадеваш.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 08, 2010 4:32 pm

Мама му! Спомняте ли си църковния ропот срещу двата дракона във Варна?
Е, драконите може и да са аморални, но поставянето на скулптура на пенис за църковните дейци явно е похвално.
Първият в Европа Паметник на фалоса щръкна у нас

Лидерът на Партията на българските мъже Росен Марков подари на варненци Паметник на фалоса. Монументът беше поставен вчера до спирка „Патриарха" и бе осветен от отец Андрей.

http://curious.actualno.com/news_326385.html
Spoiler: show
Image
Да ни имам и църквата скапана. Детските приказки са греховни, обаче ексхибиционизмът трябва да се освещава.
I don't wanna die

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 08, 2010 4:37 pm

Както съм казвал много пъти - БПЦ е точно обратното на религията.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 08, 2010 4:50 pm

what the hell @@
This is it. Ground zero.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Dec 08, 2010 5:03 pm

Къде е Пикаещото момченце, къде е тоя грозен Фалос - баси, срам ме е :evil: :evil: :evil:
Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Dec 08, 2010 5:13 pm

Паметник не се ли правеше на нещо умряло? Какво ли е подтикнало Росен Марков да го направи...

Ениуей, то... Абсурдно е. И тъпо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 08, 2010 5:19 pm

Хубаво е че не е чешмичка на която да се покланяш.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 08, 2010 5:23 pm

бтв само аз ли мисля, че е потресаващо грозен, че и двойно повече с тази табелка отпред???
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 08, 2010 5:40 pm

Мисля, че буквите по него са от принтиран лист, лепнат с тиксо. И да, потресаващо грозно е.
I don't wanna die

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 08, 2010 5:55 pm

it's divine to own a dick както пееха монти пайтън... ама за тва неам думи. :mnia:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Dec 08, 2010 7:28 pm

Аз в момента кротко се надявам лидерката на партията на българските жени Весела Драганова да не реши също да одарява Варна. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.