Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Dec 06, 2010 9:17 am

По BTV новината директно беше "лекари убиват новородено"

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 06, 2010 10:48 am

Оф, не знам, от една страна - бебето е почти аборт, не е желано и т.н. Ако е било оживяло, най-вероятно е щяло да стане поредният пациент на някой дом за деца с тежки увреждания и кой знае дали би преживяло много. От друга страна случаят е показателен за безхаберието на лекарите. Не тъпите подслушани разговори - все тая за тях. Ражда се някво бебе, а те не правят нищо, въпреки че явно е поне донякъде жизнеспособно и че деца по 600 грама са оцелявали. Абсолютно нищо. Каква е гаранцията, че ако нормално бебе се разболее, ще му обърнат внимание, а няма да го оставят - ако оживее, оживее? Аз напоследък съм се наслушала на разкази как лекарите, израждащи бебета, гледат да претупат ражданията по-бързо, все едно какво ще срежат с опасност да оскатят я майката, я детето и колко ще боли - това ми се вижда просто различно проявление на същото...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Dec 06, 2010 10:53 am

Според мен са били толкова сигурни че ще умре че някой се е скатал да пие кафета вместо да се пробва да прави нещо а когато се е оказало че още не е умряло са изпадали в задънена улица защото вече са били казали че е умряло и ако са се отметнели е щяло да загазят.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 06, 2010 11:45 am

Това е ясно, да. Въпросът е, че в някои случаи явно лекарите не биха си нарушили спокойствието, за да спасят някой. Бтв, аз съм подобен случай - родила съм се недоносена и с неразвити дробове и какво ли още не. Лекарите казали на майка ми да мисли за друго дете, защото аз няма да оживея, а ако оживея вероятно ще съм увредена. Да обаче майка ми и баба ми не се отказали и затрупали лекарите с подаръци, уредили лекарства през братовчед в Правителствена болница и т.н., в резултат на което някак се оказало, че мога да оживея много успешно. Въпросът е, че ако нашите са били приели на вяра думите им е нямало дори да опитат. Което в известна степен е чудовищно.

П.П. Наскоро имаше случай, макакр и не точно такъв - човек на който българските лекари казали, че могат да го оправят като му премахнат окото. Е, оказало се, че в чужбина може да се мине и без това, човекът се оперирал, след което осъдил България за това, че му отказали дори да кандидатства за средства от фонда за лечение в чужбина. Защото
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 07, 2010 7:09 am

Е, Морве, съмнява ме да си се родила в 23-та гестационна седмица. Са, разбирам ги донякъде що не са се утрепали да го спасяват и не са му правили нищо отвъд сърдечен масаж и обдишване. Закво да го тормозят? Като оцелее и е супер увредено, кво? Майка му очевидно не го е искала, появила се е, снесла го е и е избягала по тъча, щото го е криела от родителите си. Иначе нямаше да го заебе там, а щеше да се напиня да го спасява като вашите теб. Кому е нужен един такъв непълноценен живот? Само ще му разтеглят агонията.

Бе трябва да се регламентират по-добре тия неща с новородените и абортите и в тия случаи ако трябва - евтаназия, вместо да го чакат да се спомине само. Надявам се да не се е мъчило много...

Иначе на лекарите езикът е чудовищен и циничното им отношение към живота, съчетано с некадърност може да доведе до смъртоносни изцепки. В България няма семейство, което да не може да блъвне лична черна хроника по въпроса - всички без изключение сме страдали от некадърен доктор. Аз и в Канада страдам - да знаете, че са навсякъде. Тук си мерят приказките обаче, щото иначе ще им се случи случка. Но всичко се оценява в пари. И те нямаше да се захванат да спасяват това бебе - разходът не е оправдан.

Та, мисълта ми е, че докторите са уроди, но това не е причина срещу тях да се прави изфабрикувана медийна кампания по най-некоректния възможен начин. Народът се захласва като прочете манипулативен материал за зловещата смърт на бебе и забравя да мисли. Цветанов нещо се вживя прекалено със зрелищните репортажи, а медиите ни са на толкова жалко ниво, че дори не могат да осъзнаят колко са нелепи и използвани в момента. Като тоалетна хартия са - със същото качество и предназначение. Искрено се надявам тия докторя да осъдят няколко тв канала и вестника и докато са на тая вълна - и държавата. Ай сиктир с тия арести и с тая полицейщина! Милицията съвсем се отнесе горката. Следваща стъпка - отварят Белене и вкарват в него всички врагове на Пожарникаря и кликата му. Или не, простете. Враговете на Пожарникаря имат навика да умират с взрив в центъра на София. Човекът има будна икономическа мисъл - така спестява пари на данъкоплатците си. Въобще изобщо, надявам се да ги сменят на следващите избори, щото не ми се преживяват още 45 години тоталитаризъм, тоя път с генерален секретар на ЦК на ГЕРБ, чийто анален отвор се върти като пеленгатор. Тоя на бай Тошо поне беше фиксиран в една посока, да му се ненадеваш.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 08, 2010 4:32 pm

Мама му! Спомняте ли си църковния ропот срещу двата дракона във Варна?
Е, драконите може и да са аморални, но поставянето на скулптура на пенис за църковните дейци явно е похвално.
Първият в Европа Паметник на фалоса щръкна у нас

Лидерът на Партията на българските мъже Росен Марков подари на варненци Паметник на фалоса. Монументът беше поставен вчера до спирка „Патриарха" и бе осветен от отец Андрей.

http://curious.actualno.com/news_326385.html
Spoiler: show
Image
Да ни имам и църквата скапана. Детските приказки са греховни, обаче ексхибиционизмът трябва да се освещава.
I don't wanna die

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 08, 2010 4:37 pm

Както съм казвал много пъти - БПЦ е точно обратното на религията.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 08, 2010 4:50 pm

what the hell @@
This is it. Ground zero.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Dec 08, 2010 5:03 pm

Къде е Пикаещото момченце, къде е тоя грозен Фалос - баси, срам ме е :evil: :evil: :evil:
Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Dec 08, 2010 5:13 pm

Паметник не се ли правеше на нещо умряло? Какво ли е подтикнало Росен Марков да го направи...

Ениуей, то... Абсурдно е. И тъпо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 08, 2010 5:19 pm

Хубаво е че не е чешмичка на която да се покланяш.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 08, 2010 5:23 pm

бтв само аз ли мисля, че е потресаващо грозен, че и двойно повече с тази табелка отпред???
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 08, 2010 5:40 pm

Мисля, че буквите по него са от принтиран лист, лепнат с тиксо. И да, потресаващо грозно е.
I don't wanna die

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 08, 2010 5:55 pm

it's divine to own a dick както пееха монти пайтън... ама за тва неам думи. :mnia:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Dec 08, 2010 7:28 pm

Аз в момента кротко се надявам лидерката на партията на българските жени Весела Драганова да не реши също да одарява Варна. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.