Не съм в час с комиксите, но някои рисунки тук са направо ужасяващи и се опитват да убият кефа от четенето.
Moderator: Moridin
Съгласен съм с нищонеставането на доста места, но не и че това пречиMatrim wrote:Прочетох The Name of the Wind на Патрик Ротфъс и като цяло не съм чак толкова впечатлен, особено на фона на океана от хвалби от други писатели за книгата. Много четивна, доволно увлекателна, но изводът, до който стигнах аз е, че Ротфъс е един много добър разкачвач на една не чак толкова интересна история. Поне засега, защото интерлюдиите със "стария" Kvothe са безапелационно най-качествената част от книгата (изключая легендите за миналото на света, които бяха много яки също) и намекват за интересно развитие по-нататък. Останалото като нищо можеше да е със стотина страници по-кратко без да се забележи осезаема разлика, сюжетът се влачи като народна песен, да не говорим, че честичко се дави в клишета, нищо че Kvothe се опитва под път и над път да вмята "ако това беше приказка щеше да стане..." Освен Kvothe всички герои са плоски като писта от Формула 1, а той милият пък е такъв свръхчовек, че авторът трябва да полага неимоверни усилия, за да му пречи да си постига целите бързо и лесно. Също адски дразнеща беше и тенденцията на разказвача да се изявява като счетоводител през цялото време, ще кажеш че разказва историята си за пред данъчните баси.Светът е един безличен, но то освен историите, които споменах почти нищо не научаваме за него, освен един-два вметнати обичая на пичове от далечни земи, които Ротфъс май е вкарал колкото да не е без хич.
Множко станаха критиките - не казвам, че книгата смуче и че не я четох с кеф, просто в началните към 200 страници даваше заявка да е нещо велико, но не би.
Това съм го чела отдавна в някой от броевете на "Съвременник"RAT400 wrote:Днес в библиотеката си хванах за малко "Мистър Бог, тук е Анна"
long passages of overblown and often mawkish prose
и любимото ми:such sequences sit uneasily with the rest of the prose
Кой и защо им позволява на такива хора да пишат послеслови...These purple passages must have made readers grit their teeth in 1889, let alone today.
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests