Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat May 22, 2010 3:53 pm

b.t.w. Току що се обади жената да се извини че мъжа и бил махмурлия и че би забравил бележката която тя му дала.

Изобщо - веселба да става :D

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat May 22, 2010 4:02 pm

Морве, издребняваш до крайност. Колко на милион е шансът някой със същото име като твоето да ходи да ти вземе счупения телевизор от сервиза, размахвайки photo id-то си? Да, във всяка система могат да се намерят пролуки, получаваш пчеличка, че си забелязала. :lol:
За всеки случай за identity thief-овете подобен метод би бил крайно непрактичен. Далеч по-лесно и печелившо е да дойдеш с чужда кредитна карта и да разчиташ, че няма да ти поискат id. За да стигнеш до това кой какво си е оставил в определен магазин трябва а) да имаш пълен достъп до сервиза му, т.е. в него ще те познават или б) да имаш подробна информация за И откраднати документи на някой близък роднина/приятел.

А и аз имам една доста лесна система за проверка на клиента, когато дойде без бележка. Първо го питам за телефонния му номер. Съответно ако не си го знае наизуст, значи има потенциал за нещо мътно. Колкото до еднаквите имена, и в България, и в Канада id-тата имат адрес. За всеки случай досега не ни се е случвало и веднъж да върнем нещо на грешния човек, при положение че през сервиза ни минават поне 50 компютъра седмично.
Last edited by AlDim on Sat May 22, 2010 4:59 pm, edited 1 time in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat May 22, 2010 4:38 pm

А какво бихте направите ако няма телефон а адреса му е името на някакви село?

Казвам бихте защото не виждам как това би станало в но тук е често срещано.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat May 22, 2010 4:58 pm

Хахах. Еми в този хипотетичен случай винаги имаме двете му имена и възможността да му поискаме някаква идентификация. А и телефонът всъщност е задължителен за записване в нашата система. :)

В случай, че ни дава име, но няма телефон или идентификация или пък идва с грешно име и не може да каже телефон, можем само да му кажем докъде е стигнала машината, за която е дошъл, и да го пратим по живо по здраво. В края на краищата никъде не можеш да получиш нещо без нищо. Единственият случай, в който давам нещо поправено без да ми се покаже каквото и да е, е ако съм запомнил клиента.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat May 22, 2010 7:41 pm

Не мога да си обясня защо в саундтрака на "Армагедон" са забравили да включат евърбрауна "Камъните падат".
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat May 22, 2010 8:15 pm

Ухаааа каква педалска снимка ми направиха преди малко на изпращането на едно момче. Голям компромат! :mrgreen: Нямам търпение да го видя! :D Аз и момчето се държим за ръчички. Каквито сме нефотогенични и двамата, сигурно се е получила епична снимка! :mrgreen:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat May 22, 2010 8:28 pm

AlDim wrote: А и аз имам една доста лесна система за проверка на клиента, когато дойде без бележка. Първо го питам за телефонния му номер. Съответно ако не си го знае наизуст, значи има потенциал за нещо мътно. Колкото до еднаквите имена, и в България, и в Канада id-тата имат адрес. За всеки случай досега не ни се е случвало и веднъж да върнем нещо на грешния човек, при положение че през сервиза ни минават поне 50 компютъра седмично.
Аз не си знам номера наизуст, бтв. Но пък и не ми се е налагало до сега да нося сериозна техника на сервиз, де...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat May 22, 2010 10:18 pm

Току-що по телевизия Черно море показаха изключително странно ГМО-явление, завъдило се във варненското село Орешак. Иде реч за инак нормално сливово дърво, на което едновременно със зелените сливки е покарала и странна бобова култура - с шушулките му, с всичко. :shock: И при това не е майтап. Цялото дърво е осеяно хем със сливи, хем с грахобоб. Направо ме е яд, че на тоя етап не мога да издиря линк и да ви го покажа...

Уук.

bsb
Paragon

Post by bsb » Sat May 22, 2010 10:46 pm

Чудя се дали е добре, или зле, че в интернет може да се намери и такава информация:
http://www.gardenbanter.co.uk/edible-ga ... -tree.html
Не че особено ни помага, разбира се.
А неуместният "морален" въпрос възникна у мен, понеже след като намерих горната дискусия, се сетих за една приказка, че the internet is an ocean of information... knee deep.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat May 22, 2010 10:57 pm

Хех, червейче. :) Помага, що. "In that case, you should find a little worm
developing inside the structures that look like peas." - ами точно като грахче изглеждаше в шушулката. Значи е такова. :)

Уук.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sun May 23, 2010 9:57 pm

Преди време си бяхме купили една зелка, половината стана на зелева салата, а другата част беше зарязана до мивката. Около 2 седмици никой не се сети да направи нещо с нея и зелката си стоеше и обираше пръски от чешмата. По едно време, нещо взе да расте от нея. След около още 1 седмица, 20 сантиметрово, неидентифицирано, буреноподобно нещо беше израсло от зелката. Съквартирантката го изхвърли, щото беше почнало да мирише лошо, преди да се сетя да го документирам, още ме е яд. Опитах се да пресъздам чудовището, ама не стана втори път.
Look at the darkness...
...around me.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon May 24, 2010 1:19 pm

Уф не ми се работи днеска ама... :?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 24, 2010 2:45 pm

Днес с какъв кеф си ползвам отпуска и се наспах като за последно :). А навън пере дъжда.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 24, 2010 3:54 pm

е днеска не е ли почивен ден?
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 24, 2010 4:39 pm

За някои може и да е почивен :)