WoT 12 - The Gathering Storm
Всички от Шайдо излязоха от Пустощта, след събитията от четвърти том. От другите кланове сериозна част си останаха в пустинята.
Иначе аз съм определено съгласен, че поредицата щеше да е доста по-добра, ако цялата сюжетна линия с Перин след 6-ти том въобще я нямаше, защото тя е едновременно безумно скучна, развлачена и нямаща никакво значение за главния сюжет.
Иначе аз съм определено съгласен, че поредицата щеше да е доста по-добра, ако цялата сюжетна линия с Перин след 6-ти том въобще я нямаше, защото тя е едновременно безумно скучна, развлачена и нямаща никакво значение за главния сюжет.
Last edited by Demandred on Mon May 10, 2010 12:27 am, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- armageddon
- Forsaken
Линията на Перин (вероятно де, нищо не оправдава цялата и безмисленост) ако имаше някакво минимално значение за основната такава или въпросния имаше някакво развитие от ковач към командир на армии т.е за мен всички действия на Мат от 6та книга насам са също толкова безмислени и безумни но човека поне има някакво развитие като персонаж, а и Боби си изсмука от пръстие Тюон по едно време. Перин муча 3-4 тома за своята гарга рошава докато тя се учеше да пере коприна. Айде моля ви се.
Единственото нещо по залюхано от Перин и неговите простотии беше Елейн и нейните.
Възхода на Сенчанците в Тарабон нямаше нищо общо с Пророка, доколкото имам спомен. Последващата инвазия в Амадиция може и да е била леко спомогната от там вършеенията на въпросния, впредвид обаче че след като Педрон Ниал му светиха маслото поради разни вътрешни спорчета за власт, за които ми се губят всички подробности, те просто изчезнаха като някаква сила/страна в цялата схема на нещата, което мисля че е показателно само по себе си какъв отпор биха дали на нашествениците без комадира си.
Единственото нещо по залюхано от Перин и неговите простотии беше Елейн и нейните.
Възхода на Сенчанците в Тарабон нямаше нищо общо с Пророка, доколкото имам спомен. Последващата инвазия в Амадиция може и да е била леко спомогната от там вършеенията на въпросния, впредвид обаче че след като Педрон Ниал му светиха маслото поради разни вътрешни спорчета за власт, за които ми се губят всички подробности, те просто изчезнаха като някаква сила/страна в цялата схема на нещата, което мисля че е показателно само по себе си какъв отпор биха дали на нашествениците без комадира си.
- RRSunknown
- Elder God
- armageddon
- Forsaken
- RRSunknown
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken
Подробните рецепти за печене на лимонов кекс, принципите за избор на добър кон, както и основните статистически методи за изчисление степента на пробуждане на Сянката въз основа на квантитета на гъгриците в житото да не се пипат, моля. В тези детайли е едно от очарованията на поредицата ;р
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
Аз пък си мисля, че поредицата трябваше да я превежда някой на който му допада.Interpreter wrote:Подробните рецепти за печене на лимонов кекс, принципите за избор на добър кон, както и основните статистически методи за изчисление степента на пробуждане на Сянката въз основа на квантитета на гъгриците в житото да не се пипат, моля. В тези детайли е едно от очарованията на поредицата ;р
- Interpreter
- Forsaken
- RRSunknown
- Elder God
Прочитайки последната книга, се сетих нещо доста странно и нелогично, поне на пръв поглед.
По въпроса за ползването на белфир (гибелния огън)- някъде в началото на поредицата беше обяснено че в един момент по време на войните и двете страни са се съгласили негласно че няма да го ползват, виждайки последиците от безразборното му ползване.
Добрите (нашите хора) обаче хич не се срамуват да ползват белфир и си го плякат наляво и надясно.
Лошите- напротив, спазват правилата, като примерни ученици. Не се сещам в поредицата някой от Отстъпниците да го е ползвал, като явно всички го могат.
Какво излиза- лошите сазват правилата, докато на добрите хич не им пука за последствията и го дават по максимата целта оправдава средствата?
Нещо много нелогично ми е това! Или има някаква по-дълбока идея?
Мнения?
По въпроса за ползването на белфир (гибелния огън)- някъде в началото на поредицата беше обяснено че в един момент по време на войните и двете страни са се съгласили негласно че няма да го ползват, виждайки последиците от безразборното му ползване.
Добрите (нашите хора) обаче хич не се срамуват да ползват белфир и си го плякат наляво и надясно.
Лошите- напротив, спазват правилата, като примерни ученици. Не се сещам в поредицата някой от Отстъпниците да го е ползвал, като явно всички го могат.
Какво излиза- лошите сазват правилата, докато на добрите хич не им пука за последствията и го дават по максимата целта оправдава средствата?
Нещо много нелогично ми е това! Или има някаква по-дълбока идея?
Мнения?

Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry
- armageddon
- Forsaken
Имам някакви спомени, че Моридин им заповяда на Отстъпниците да не ползват белфир. Пък и то за техните цели белфир, мелфир няма особена разлика, не е като някой да почне да съживява добрите, нали? 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- RRSunknown
- Elder God
Абе не е точно така.
Първо да уточним че Моридин използва белфира срещу Машадар (сянката на Шадар Логот) а не срещу Ранд.
Конкретно по въпроса -
Шеста книга , пролога
Тъмния пита Демандред - Ще ползваш гибелния плам за мен?
Демандред отговаря - да.
Осма книга Могиден прерязва с белфир лодката на Нинив без изобщо да се колебае.
Първо да уточним че Моридин използва белфира срещу Машадар (сянката на Шадар Логот) а не срещу Ранд.
Конкретно по въпроса -
Шеста книга , пролога
Тъмния пита Демандред - Ще ползваш гибелния плам за мен?
Демандред отговаря - да.
Осма книга Могиден прерязва с белфир лодката на Нинив без изобщо да се колебае.