Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu May 13, 2010 12:33 am

Пък ние в Бургаския свободен имаме Рахнев. Той е велик! :lol: В упражнение по електронни елементи влиза, дава ни задача(ние сме първа година, бъкел не разбираме, а това е най-основния предмет), седи 5 минути и излиза. В 90% от времето вони на спирт. Веднъж беше излязал и го заварихме заспал на стола в коридора. То е едно подземие и няма движение, като има и офис, та никой не му пречи да си сърба. Имаше един в нашата група, който беше по-голям и беше учил и преди нещата, та ни решаваше задачите.

На изпита поголовно двойки всички, като изключим няколко човека. След няколко седмици на поправката 60 двойки и едно 2 и половина. На есента го хващат нещо на кеф и на ликвидацията повечето минават(аз за нещастие не бях там, но може да се окаже и за добро).

А проблема не е толкова в слабата оценка. Те изпитите ще се вземат, но от ненаучаването на електронните елементи тръгва една линия от провали на по-високите стъпала. Как се учи електронна схемотехника без да се знаят електронните елементи? И всичко се навързва.

А по компютърни архитектури е най-голямата звезда - доцент Симеонов. Тази мръсна гад е най-голямата напаст, която съм виждал. Огромно самочувствие, огромни комплекси. Постоянно избиване на тези комплекси. От 60 човека само аз му опонирам на глупостите, от 60 човека аз и още 3-4ма си имаме някакво понятие от материята, но на изпита кой приписал, кой назубрил, на мен ми пише две. Кара ни да се занимаваме с писане на Assembler, на C, на C++, а това е хардуерна специалност и ние бъкел понятие си нямаме от тия неща.

Към този микс прибави хомосексуални асистенти, които чатят на лаптопа по време на упрежнения, отегчението на даскалите и неумението да преподават, прекомерната възраст и невъзможността да се справи с пасмината "студенти" и т.н. Това си го купувам за 950 лева на семестър. Има точно 3 или 4 коректни преподавателя и специалиста в целия технически факултет. Двама от тях са много опитни и начетени асистенти, които могат да преподават много добре. Има и един Семенлийски, който е невероятно точен и добър преподавател. Имаше и още един, но не помня вече.

И какво? Заради психопатията на определени индивиди, аз трябва да дам 700+ лева само за ликвидации. 1 ликвидация = 70 лева. Няма проблем де, ще ги дам и ще приключа с тая чисто нова дупка. Но винаги ще си спомням смехотворните учебни планове, липсата на каквато и да е насока в обучението. Те не знаят на какво искат да ни научат. Нямаше един човек да седне първата година и да обясни, че посредством тези и тези предмети целим това и това. Смешници...

А сега да ни видят големите специалисти как всеки семестър ни шибат проекти за разни тъповати алармени системи, светофари и т.н. шитни, с които трябва да си губиш шибаното време, щото нямаш нужните знания да ги направиш сам. Догодина приключвам и ще трябва лично да събера парченцата ненаучено и неусвоено и да ги науча сам. След това ще си направя лично проектите вместо да плащам пари на някой да ми ги направи и да не знам нищо след това. Така както го смятам бакалавърската степен ще ми излезе поне с 1000 лева над планираното, но майната му, всичко ще направя сам, с мои знания. Майната им на всички нещастници в тоя нещастен университет. И без друго на 22 години правя повече пари от тях. На сила ще си взема нужното от тоя университет, щото той упорито не иска да ми го даде. 99.9% от хората излизат смазани и си мислят, че те са виновни за всичко. Насажда им се, че са малоумни и за нищо не стават. И на края просто си купуват/назубрят/преписват и си вземат дипломата. И стават никакви. Минженери.

Аз това и му казвах на учителя, който най-много уважавам и най-много критикува отношението ми към колегите му и управата. Казах му, че те упорито не искат да преподават, а на мен въобще не ми пука. И що съм плащал ме пита. Натиск... Мама и тате искаха да стана инженер, е инженер не се става с преписване/купуване на изпитите. Важните дисциплини или ги знам и ги вземам, или не ги знам и не се явявам. Но нещата малко по-малко си идват на мястото. :)

Между другото, ако тръгна да приказвам за мизериите с парите, които се изливат в университета и сякаш изчезват някъде, просто няма да ми стигне цял ден. Една нова сграда построиха с 1 тон шашми и толкоз. :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu May 13, 2010 9:06 am

тъповати алармени системи, светофари и т.н. шитни, с които трябва да си губиш шибаното време, щото нямаш нужните знания да ги направиш сам
Това са стандартни проекти май - и аз имах същите.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu May 13, 2010 10:35 am

Ghibli wrote:
tigermaster wrote:моята коса е толкова огромна и тежка...
Искам снимка, моля! Може и в гръб, ако се притесняваш да се покажеш :)
И аз, и аз, tigermaster-е :) Гони ме нещо носталгията по времето когато бях с дълга коса.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu May 13, 2010 11:58 am

В момента единствената снимачна техника, с която разполагам, е леко неработеща уеб-камера, затова е невъзможно. Извинявам се, ама...

Както и да е, и преди съм споделял, че от известно време насам почна да ме влече писането на музика. Познанията ми по съответната теория са направо отрицателни, де, поради което не знам дали е разумно да пиша това в момента, но ето едно от последните ми, хм, творения:
http://www.sendspace.com/file/cyumnh
След конвертирането на моменти се получи някакво доста неприятно кънтене, което, честно да си призная, не знам от къде дойде - с "Guitar Pro"-то го нямаше. Дано не ви издразни много :oops:
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu May 13, 2010 2:56 pm

Току що забелязах че темата ни за Старкрат 2 във Форплей има 164 страници ! Не сме ли маниаци. :shock:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 14, 2010 12:09 am

Който не знае какво значи да си зарибен на WoW - http://vbox7.com/play:abbe1862

Мен и един от най-добрите ми приятели :lol: Аз карам и не говоря много, щото съм си дал почивка от играта, но все пак. :mrgreen:

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Fri May 14, 2010 12:04 pm

Ееееххх Божич, хубава разходка - Ахелой и пътя за Поморие - даже за малко си зърнах и бившата работа :)

Нищо не стоплих от дискусията за разните там тринкети, нараменици и особености на Алианса и Ордата (ама това е щото УоУ не ме вълнува изобщо), но май колата хубаво вози :)

Пусни продължение на клипчето след табелата на Поморие - да пророня някоя и друга носталгична сълза :)

По темата - споделям, че още съм в тъпа неплатена отпуска, която вече почва да ме изнервя невъобразимо много, денят ми минава в спане, гледане на филми и цъкане на компа, но и това писва до едно положение...

Не съм мислел, че ще го кажа толквоа категорично, но - да отивам на работа във Вторник, че да има малко разнообразие поне...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 14, 2010 4:32 pm

Дано се оправят нещата! Сигурен съм, че скоро ще почне бачкането и при теб! :)

Иначе особено показателни за БГ селянията са коментарите под клипа. От тук насетне започвам триене на излишния хейт.

Само не знам хейт ли е или просто завист. Хм.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon May 17, 2010 11:38 am

Чудя се кое ще се случи първо - дали ще ме съкратят, ще ме уволнят или аз ще напусна сама. Баси началото на седмицата.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 17, 2010 11:55 am

Да ви кажа ли как се бори държавата против престъпниците?
Току що получихме писмо от Търновска прокуратура че разследвали някаква Търновска фирма за ДДС. Каква връзка има с нас ще попитате ?
Много просто - 2008 година фирмата за която става дума си купили едно вентилаторче за 15 лева от нас , та затова ни искат Фактура към фирмата, фактура с която ние сме закупили стоката, данъчна деклкарация за 2008, справка за продажба от банката. В писмен вид.

Zee
Adept

Post by Zee » Mon May 17, 2010 1:43 pm

Има и по-тежки случаи, като този, описан преди седмица във в. СЕГА:
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0001201

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 17, 2010 3:41 pm

:shock: Е тва вече е...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 17, 2010 9:54 pm

Опитвам се да преместя последните постове в Абсурдистана, където им е мястото, ама не мога. Ама и бъгава работа ама! :evil:

Та! Споделям! Гледам аз България търси талант и попадам на леля-чеченка от Котел, дето пя оная изтъркана песен на Аеросмит от Армагедон. ЕБАСИ ЖЕНАТА-ГЛАС, ЗАКЛЕВАМ СЕ! :shock: Още ме побиват тръпки и дори пратих смс за нея, дет по принцип и с пистолет в челото не можеш ме накара да правя такива работи. Сюзън Бойл пасти да яде. Ма то толкова школувано, толкова отработено, толкова на място всичко, че... Оня охлюв Любо от ТЕ (май) я гледаше със зейнала уста.

Само да не беше тоя потресаващ руски акцент и одма я вземаха за заместник на Стиви. Са ме е яд, че не заби с Я свободен на Кипелов например, сигурно щях да цвиля от кеф. Ама искам да я чуя как ще изпее и това!

Edit:
Ей за таз леля иде реч. Ама с Аеросмит раздра пердетата просто.

Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 18, 2010 5:23 pm

Ето го изпълнението.
Много е добра! :)

Edit: Започва от около 2:10 до към 5:35 :)
Last edited by Marfa on Tue May 18, 2010 8:18 pm, edited 1 time in total.

Уук.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue May 18, 2010 7:11 pm

Marfa wrote: Само да не беше тоя потресаващ руски акцент и одма я вземаха за заместник на Стиви. Са ме е яд, че не заби с Я свободен на Кипелов например, сигурно щях да цвиля от кеф. Ама искам да я чуя как ще изпее и това!
С акцент, обаче поне пее на истински английски, за разлика от доста български певци, които само си мислят, че го правят. Страхотни изпълнения.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”