На изпита поголовно двойки всички, като изключим няколко човека. След няколко седмици на поправката 60 двойки и едно 2 и половина. На есента го хващат нещо на кеф и на ликвидацията повечето минават(аз за нещастие не бях там, но може да се окаже и за добро).
А проблема не е толкова в слабата оценка. Те изпитите ще се вземат, но от ненаучаването на електронните елементи тръгва една линия от провали на по-високите стъпала. Как се учи електронна схемотехника без да се знаят електронните елементи? И всичко се навързва.
А по компютърни архитектури е най-голямата звезда - доцент Симеонов. Тази мръсна гад е най-голямата напаст, която съм виждал. Огромно самочувствие, огромни комплекси. Постоянно избиване на тези комплекси. От 60 човека само аз му опонирам на глупостите, от 60 човека аз и още 3-4ма си имаме някакво понятие от материята, но на изпита кой приписал, кой назубрил, на мен ми пише две. Кара ни да се занимаваме с писане на Assembler, на C, на C++, а това е хардуерна специалност и ние бъкел понятие си нямаме от тия неща.
Към този микс прибави хомосексуални асистенти, които чатят на лаптопа по време на упрежнения, отегчението на даскалите и неумението да преподават, прекомерната възраст и невъзможността да се справи с пасмината "студенти" и т.н. Това си го купувам за 950 лева на семестър. Има точно 3 или 4 коректни преподавателя и специалиста в целия технически факултет. Двама от тях са много опитни и начетени асистенти, които могат да преподават много добре. Има и един Семенлийски, който е невероятно точен и добър преподавател. Имаше и още един, но не помня вече.
И какво? Заради психопатията на определени индивиди, аз трябва да дам 700+ лева само за ликвидации. 1 ликвидация = 70 лева. Няма проблем де, ще ги дам и ще приключа с тая чисто нова дупка. Но винаги ще си спомням смехотворните учебни планове, липсата на каквато и да е насока в обучението. Те не знаят на какво искат да ни научат. Нямаше един човек да седне първата година и да обясни, че посредством тези и тези предмети целим това и това. Смешници...
А сега да ни видят големите специалисти как всеки семестър ни шибат проекти за разни тъповати алармени системи, светофари и т.н. шитни, с които трябва да си губиш шибаното време, щото нямаш нужните знания да ги направиш сам. Догодина приключвам и ще трябва лично да събера парченцата ненаучено и неусвоено и да ги науча сам. След това ще си направя лично проектите вместо да плащам пари на някой да ми ги направи и да не знам нищо след това. Така както го смятам бакалавърската степен ще ми излезе поне с 1000 лева над планираното, но майната му, всичко ще направя сам, с мои знания. Майната им на всички нещастници в тоя нещастен университет. И без друго на 22 години правя повече пари от тях. На сила ще си взема нужното от тоя университет, щото той упорито не иска да ми го даде. 99.9% от хората излизат смазани и си мислят, че те са виновни за всичко. Насажда им се, че са малоумни и за нищо не стават. И на края просто си купуват/назубрят/преписват и си вземат дипломата. И стават никакви. Минженери.
Аз това и му казвах на учителя, който най-много уважавам и най-много критикува отношението ми към колегите му и управата. Казах му, че те упорито не искат да преподават, а на мен въобще не ми пука. И що съм плащал ме пита. Натиск... Мама и тате искаха да стана инженер, е инженер не се става с преписване/купуване на изпитите. Важните дисциплини или ги знам и ги вземам, или не ги знам и не се явявам. Но нещата малко по-малко си идват на мястото.

Между другото, ако тръгна да приказвам за мизериите с парите, които се изливат в университета и сякаш изчезват някъде, просто няма да ми стигне цял ден. Една нова сграда построиха с 1 тон шашми и толкоз.