Трудносмилаема?Interpreter wrote:Да, трудно смилаема, но здрава книга. Мисля, че ще се наложи.

Moderator: Moridin
За да ти спестя четенето, и в четвъртата книжка нищо не се решава, аз затова се отказах. Иначе идеята беше добра, ама нещо много забозява - жалко.Demandred wrote:Прочетох третата част от поредицата на Фармър за Речния свят - The Dark Design. Бях чувал, че след първите две книги (единствените издадени у нас) поредицата тръгва рязко надолу и за съжаление това се оказа вярно. Този том е пълен с изсмукани от пръстите обрати и груби противоречия с предишните части. Освен това сюжетът яко цикли и се повтаря, всичките герои правят общо взето едни и същи неща (строят кораби, дириджабли и балони и пътуват с тях към северния полюс). Има и твърде много съвсем излишни неща (примерно 2-3 страници подробно описание на членовете на екипажа на даден кораб, които след това не се появяват никъде в книгата) и елементарни грешки, издаващи слаба редакция. Да не говорим колко идиотска е идеята на автора да дава всяко разстояние и в футове, и в метри, и така около 1000 пъти.
Няма и развръзка накрая, книгата просто свършва и всичко се отлага за другия том, който обаче надали ще седна да чета някога.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests