Принципно насилието над животни е доста разпространено - от посипването на охлюв със сол за експеримента ( гадно е) до тестване на прашки и въздушни пушки.
Говорим за
жестокостта спрямо животни. Знам, че понятието е мъгляво, ама хайде да има разлика в психиката на човек който запраща джапанка по хлебарка и такъв, който последователно реже краката на животно, плуващо в кръв и квичащо от болка.
Точно заради тази причина намирам за доста трудно за юридическо обосноваване криминализирането на жестокостта към животни. Както каза човекът по-горе, уловените в капани мишки ги давели. Хубаво, има разни разпоредби за хуманно убиване на животните за храна. Ако подхождаме систематично, не трябва ли да има същите разпоредби за убиване на животните вредители? А за лова пък изобщо не искам да отварям дума.
Това, че е трудно не значи, че трябва да бъде отсвирено по принцип. И пак повтарям, говорим за жестокостта, а не за нехуманността. Да, някъде там има размита граница между тези двете. Но има и случаи в които то си е само едното.
Не знам, на мен ми е много очевидна връзката между насилието към симпатично малко животно и човек.
Каквото каза младежът.