Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Mar 29, 2010 7:59 am

Като капак на всичко тая вчера успя да се изкашли мощно в лицето ми веднъж и от снощи съм с 38 градуса температура. И днес цял ден съм в шибания Бургас с тая температура. Ще е прекрасно.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Mar 29, 2010 8:56 am

Искам да ви кажа, че гадните кърлежи вече са плъзнали, гадини мръсни! Снощи открих на малкия на ушето един, а ако не бях тръгнала да му чистя ушите кой знае докога щеше да стои там :evil:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Mar 29, 2010 9:54 am

Преди малко най-случайно попаднах на снимка на кученцето, на което онова изчадие му отрязало крачетата. Не ме е срам да кажа, че се разревах.

Омръзна ми да живея в такъв свят. Писна ми от толкова омраза, от толкова зло, което просто си витае наоколо и буквално ти се вре в очите на всяко вдишване. Боли ме чисто физически. Съвсем отговорно заявявам, че ако оня хуманоид ми падне, ще го докарам до състояние, в което ще ме моли да го убия.

Хора, честна дума, писна ми. Много ми писна.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Mar 29, 2010 10:15 am

Marfa wrote:Преди малко най-случайно попаднах на снимка на кученцето, на което онова изчадие му отрязало крачетата. Не ме е срам да кажа, че се разревах.

Омръзна ми да живея в такъв свят. Писна ми от толкова омраза, от толкова зло, което просто си витае наоколо и буквално ти се вре в очите на всяко вдишване. Боли ме чисто физически. Съвсем отговорно заявявам, че ако оня хуманоид ми падне, ще го докарам до състояние, в което ще ме моли да го убия.

+1. Мисля, че към това просто няма какво повче да добавя :cry:
Image

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Mar 29, 2010 10:43 am

Това с кучето е начин за съседска саморазправа характерен за балканската област. За съжаление се случва доста често по тукашните села - убиване на животни за отмъщение.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Mar 29, 2010 11:04 am

Е то по-"хуманно" щеше да бъде наистина да му тегли куршума, вместо това, баси. Честна дума, искам на тоя да му се случи наистина нещо много, ама много лошо. Това вероятно не ме прави добър човек, но смятам, че елиминацията на подобна твар би покачила общото добро в света с няколко единици.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Mar 29, 2010 11:20 am

като казвам убиване нямам предвид куршума а ! следва гаден списък
Spoiler: show
тровене, бесене по дърветата, чупене на гръбнак с тояга, сечене на крака с брадва, вадене на очи и други такива

Дядо ми имаше едно кучет което един миндил го беше отровил заради някъкъв спор за ябълки.

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Mon Mar 29, 2010 11:27 am

Трябва да се промени закона и да почне да се прилага, че да спрат такива изцепки. В момента наказанието е същото като да не си почистил снега пред имота си. Пълно малоумие.
А по селата е масово. Първото коли на баба ми и дядо ми го убиха поради вражда. Отново свръх садистично. Това не са хора просто. Явно тук масата разбира само от тояга.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Mar 29, 2010 12:11 pm

На един мой съсед му се случи да отиде на гроба на майка си на годишнината от смъртта й... и да намери там - на гроба - явно оставено *точно* в този ден - съвсем малко, почти новородено кученце с отрязани задни лапи (само лапите, краката си ги имаше) и отрязана опашка.

Евала му правя, че въпреки всички други простотии, които е правил като съсед и като човек (не ми се влиза в подробности, но никоя от тези, за които знам, изобщо не може и да се приближи до ранга на *такова* "отмъщение"... то не знам има ли нещо, каквото и да е, което да "заслужи" такова "отмъщение"), та въпреки всички негови големи недостатъци на характера, той взе това кученце и се грижи за него като... ми да кажа "като за свое", ще е тъпо, щото то си стана негово. Порасна на практика пълноценно куче с много, много добър характер - само тичаше малко по-бавно и си пазеше територията *много* по-яростно (пазеше я от други кучета, не от хора). Почина си от естествена смърт, когато си му дойде времето, и липсва на всички в квартала. Той имаше някакви подозрения кой може да го е оставил, но май не направи нищо по въпроса - то законово нищо и не може да направи, а извън рамките на закона какво да се занимава с такива изроди.

Още ми излизат сълзи на очите, като я разправям тая история, дори в писмена форма.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Mar 29, 2010 3:27 pm

Marfa wrote:Преди малко най-случайно попаднах на снимка на кученцето, на което онова изчадие му отрязало крачетата. Не ме е срам да кажа, че се разревах.

Напълно съгласна! Марфе, аз също ревнах и си много права за всичко написано
VMITW!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Mar 29, 2010 4:45 pm

Cruelty wrote:Трябва да се промени закона и да почне да се прилага, че да спрат такива изцепки. В момента наказанието е същото като да не си почистил снега пред имота си. Пълно малоумие.
А по селата е масово. Първото коли на баба ми и дядо ми го убиха поради вражда. Отново свръх садистично. Това не са хора просто. Явно тук масата разбира само от тояга.
Естествено, че ще е, тъй като животните за закона са вещи, както всички надявам се добре знаете.

Ужасни истории, и аз съм за някаква промяна, просто не ми е ясно как ще стане от правна гледна точка (конкретния механизъм така че вече да не са вещи би бил объркал ненужно правната ни система:))).

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Mon Mar 29, 2010 5:45 pm

Днес най-накрая успях да открия сезона с едно луекинко Марково (:
Интересното е,че някак си не успях да си изплюя дропчетата на финалната права,както обикновенно се случва на първата по-сериозна разтривка за годината.
Или съм набрал тренинг от миналата година или просто ниските температури си оказват благоприятното влияние.

Събота ако е добро времето се мятам директно в гората,там вече ше има йекшънImage
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Mar 29, 2010 6:27 pm

Още има сняг в планините, ама сега стягам байка и аз, да е готов като снега се стопи след месец ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Mar 29, 2010 7:45 pm

Споделям колко е яко да отидеш на обедна или следобедна прожекция в Арена (м/у 12 и 6). Ем билета е почти наполовина (5 кинта), ем в залата винаги има максимум 10 човека и е голям кеф да гледам без досадни лигавещи се тийнове или майки/бащи с малки деца. И с пуканките става почти като вкъщи, ама по яко :mrgreen:
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 29, 2010 9:07 pm

Muad_Dib wrote:
Cruelty wrote:Трябва да се промени закона и да почне да се прилага, че да спрат такива изцепки. В момента наказанието е същото като да не си почистил снега пред имота си. Пълно малоумие.
Естествено, че ще е, тъй като животните за закона са вещи, както всички надявам се добре знаете.

Ужасни истории, и аз съм за някаква промяна, просто не ми е ясно как ще стане от правна гледна точка (конкретния механизъм така че вече да не са вещи би бил объркал ненужно правната ни система:))).
Е аз пък по случая с кученцето, четох цитати от закона, че си има наказания за, цитирам "проявена жестокост към животни".
This is it. Ground zero.