Споделете пак
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Драгън... к'во да кажа, не знам - 'браво!', 'честито!', 'марш да спиш!'
Бе като цяло, много хубава новина - и евала на админите ви (и на всички други, които са/сте участвали) за кошмара по възстановяването - имам представа какво е, макар и в по-малки мащаби.

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Рецептата за курабийки, която бях обещал на Марфа:
Продукти:
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлябна сода
1 ч.л. бакпулвер
3-4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. канела (може и без нея)
1 ч.ч. захар (може и 1 и 1/2 ч.ч. захар)
3 с.л. олио
1 ч.ч. пюре от тиква (варена или печена)
1 ч.ч. орехи (ситно смлени)
1 яйце
Начин на приготвяне:
Смесват се брашното, бакпулвера и хлябната сода (брашното може да се пресее преди да се смеси с другите продукти). В друг съд се слагат яйцето, захарта, киселото мляко (канелата), олиото като се бъркат до хомогенна смес. След това се прибавят тиквата и орехите. Брашното се изсипва в сместа и се бърка около 5 минути. Със супена лъжица се взима от сместа и се слага в намаслена тава за печене. Може да се ползват формички за мъфини. Пече се на горна и долна фурна. Само не знам на колко градуса понеже на баба печката няма градуси и тя си ги знае.
И като се взима с лъжицата от сместа трябва да се стремиш да оформяш сладките като целувки иначе ще се разтекат и ще станат много тънки при печенето после направо ще залепнат за тавата.
Ако искате може да си ги направите с мед вместо захар. Така стават доста по-сладки. И двата варианта ми харесват на мен. Някъде 1 ч.ч. или дори малко повече мед е нужно вместо захарта. Може да се сложат и 2-3 ванилийки за аромат.
Бих постнал и снимки, но изядох последната партида. Изглеждат зловещо вкусни!
Продукти:
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлябна сода
1 ч.л. бакпулвер
3-4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. канела (може и без нея)
1 ч.ч. захар (може и 1 и 1/2 ч.ч. захар)
3 с.л. олио
1 ч.ч. пюре от тиква (варена или печена)
1 ч.ч. орехи (ситно смлени)
1 яйце
Начин на приготвяне:
Смесват се брашното, бакпулвера и хлябната сода (брашното може да се пресее преди да се смеси с другите продукти). В друг съд се слагат яйцето, захарта, киселото мляко (канелата), олиото като се бъркат до хомогенна смес. След това се прибавят тиквата и орехите. Брашното се изсипва в сместа и се бърка около 5 минути. Със супена лъжица се взима от сместа и се слага в намаслена тава за печене. Може да се ползват формички за мъфини. Пече се на горна и долна фурна. Само не знам на колко градуса понеже на баба печката няма градуси и тя си ги знае.
И като се взима с лъжицата от сместа трябва да се стремиш да оформяш сладките като целувки иначе ще се разтекат и ще станат много тънки при печенето после направо ще залепнат за тавата.
Ако искате може да си ги направите с мед вместо захар. Така стават доста по-сладки. И двата варианта ми харесват на мен. Някъде 1 ч.ч. или дори малко повече мед е нужно вместо захарта. Може да се сложат и 2-3 ванилийки за аромат.
Бих постнал и снимки, но изядох последната партида. Изглеждат зловещо вкусни!

- tigermaster
- Elder God
Най-добрият текст в историята е на "Warriors of the World United" на Manowar.

- Spoiler: show
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.