One Piece - сапунките могат да са добри

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Sep 05, 2014 5:01 pm

Claymore47_Fen
подхващай мангата
Това ми изглежда малко redundant, защото анимето я адаптира близко.
Не е някаква история, която ме изгаря от нетърпение да я довърша.

В момента съм в настроение за анимация. Има маса по-интересни книги, комикси и може би филми (не го вярвам това за филмите:lol:), но аз наблягам на анимация.
Трае вече години (да не кажа десетилетия) и може да продължи неопределено време.
Гледам заглавия с невероятно глупави сюжети, само защото в анимациите и рисунъка има интересни трикове, технологии и стилистики.
Има и друга пречка - ако смятам да подхващам мангата, трябва да почна от първия том и да повторя повечето неща от Април месец насам. Това хич не ми се нрави, а 700 чаптъра сигурно ще са адски досадни за изнамиране.

Xellos
3D2Y
Аха, любимите ми теми - възстановяване след травма ("Ейсуууу, докудааа? Ейсуууу, докудааа? Ейсуууу, докудааа?" Моите травми кой ще възстановява после?) и тренировки.
Не че няма заглавия, които успяват да обърнат тренировките в нещо интересно (поне интересно за мен), ма досега не съм го видял тук.

По аналогия с други френчайзи - филмите трябва да са общо взето излишни, освен ако не си някакъв уберфен, който ще се радва на всяка поява на познат персонаж. :lol:
Примерно от изгледани 17 за Конан (+ 2 кросовъра с Люпен III-ти) си струват максимум 4 + 2 кросовъра с Люпен III-ти (то едното е спешъл, ама може да мине за филм).
Филмите на Инуяша също не ме радваха и не съм стигал отвъд 2-рия.

Виж оригиналните аниметата, както и тези, които са адаптация на нещо друго, понякога вадят добри филми - филмът на Харухи, филмът на Gundam 00.

Та колкото и да ми ги хвалите, не ме пленява идеята да OP филми и това си е :lol: .
Last edited by alshu on Fri Sep 05, 2014 6:28 pm, edited 1 time in total.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Sep 05, 2014 6:07 pm

alshu wrote:Claymore47_Fen
подхващай мангата
В момента съм в настроение за анимация. Има маса по-интересни книги, комикси и може би филми (не го вярвам това за филмите:lol:), но аз наблягам на анимация.
Трае вече години (да не кажа десетилетия) и може да продължи неопределено време.
Гледам заглавия с невероятно глупави сюжети, само защото в анимациите и рисунъка има интересни трикове, технологии и стилистики.
Всеки луд с номера си, но никога не ми е било някое хоби по - важно от друго за твърде дълго време. Да, в момента гледам главно анимета, ма пак чета оттук - оттам че имам бая накупени и нечетени книги, а игрите за момента са на пауза. Но не бих могъл когато и да е съвсем да заеба книгите или игрите. Но ако някога трябва да направя избор да остана с едно хоби, трябва да са книгите, колкото и да харесвам нещата които филмовият, телевизионният и игровият медиуми могат да правят, книгата си е книга. Музиката не я броя за хоби, щот без музика не мога да функционирам.
А за мангата очевидно го предложих точно в случай че не можеш да изтраеш да не знаеш какво става. :lol:
Last edited by Claymore on Fri Sep 05, 2014 8:04 pm, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Sep 05, 2014 6:23 pm

Ще ви копирам едно резюме на 3D2Y, от което ще ви изпопадат капите.

Не мисля, че може да се брои за спойлер.:lol:
Резюме: Това е нов филм в, който се разказва за обучението на Луфи с Рейли в Остров Русикайна след битката при Маринефронт.
Този филм също така, разполага с нов злодей на име Брудни Лоардо, който е известен, като '' Разрушителят на светове ''
и има силата на Повече Повече плода. Луфи трябва да защитава Боа Ханкок от нов враг, който е избягал от ниво 6 на
Имепел Даун. Филмът е с нов дизайн от оригиналния създател на мангата , Ода Ейчиро
Този BK2011 е непризнат гений.
И тролсъбс да пишеше, пак нямаше да е толкова смешно.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Sep 06, 2014 12:44 am

Начи алшу, можеш да погледнеш поне Strong World и Z филмите, щото Ода има някво участие в тях. В Z има и една много ценна сцена с Аокижи. Останалите филми са на ниво приличен ОП филър фенсървис - може да ги прецъкаш и тях ако заскучаеш някой път.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Sep 08, 2014 9:51 am

Предавам се.

Стигнах до 27-и епизод и не издържам повече детинското разказване (именно детинско, а не детско като в любимия ми Future Boy Conan).
Светът и митологията са със страхотен потенциал, персонажите са интересни, свръхспособностите също, обаче историята ми идва хем разтеглена, хем адски детински поднасяна и все по-често превъртам поредното вбесяващо словоблудство като за малоумни.
Вече нямам желание дори за еднократно гледане.

Amelia wrote:Шонен сапунките страдат от разни пошлости като дълги диалози (или монолози) по време на битка, обяснения като за кретени, мелодрама и прочее лайна.
alshu wrote:Е, словоблудството ще трябва да го търпиш, защото е характерно, а и така се правят 600+ епизода.
Ами явно не съм в целевата група за шонен сапунки.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Gribo
Adept

Post by Gribo » Mon Sep 08, 2014 10:49 am

alshu wrote:До 27-ми.
Watching anime is so much pain! :lol:

Държат ме играта на сеютата, спорадичния хумор и някои от музикалните теми.
Както виждаш, не си единствения на когото му е станало лошо около 27ми епизод :) Ако проследиш мненията на Алшу отпреди няколко месеца, ще видиш, че има положително развитие. Или просто почни да четеш мангата, откъдето си стигнал - ще ти отнеме значително по-малко време да прецениш какво е положението.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Sep 08, 2014 10:55 am

Проблемът ми обаче не е с конкретните истории, а с начина, по който се разказват. Имам куп заглавия, които чакат ред за първо или повторно гледане/четене, та не ми се губи повече време с това. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Sep 08, 2014 1:07 pm

passer-by
1. Не се връзвай на реакциите ми, аз съм малко drama queen. :lol:
2. Тогава съм псувал, но днес нямам проблем да вървя и отвъд 660-ти. Има такива пасажи в шоуто, които са досадни, но яките моменти си заслужават. Примерно и аз ненавиждам Baratie, но пък Санджи ми е най-любимият герой.
3. Следващият арк - Arlong Park е по-добър. Да, стилът е сходен и има маса отклонения и флешбеци, но "рибоците" са интересни (част от тях се проявяват и много по-нататък), а някои от познатите герои преживяват character development.
Финалната битка ми хареса дори на мен, а съм излишно критичен към и шоненщините, и към анимацията в този етап на шоуто.
Ако игнорираме пълнежите епизоди, следващите аркове - Loguetown, Reverse Mountain и Whiskey Peak са абсолютна класика и силно разширяват света и митологията.
4. Предлагам ти това, което ти каза и Амелия в темата за препоръките.
Концентрирай се в гледането на други неща, но гледай между другото и One Piece.
Ей така.
Не като абсолютен шедьовър, а както сапунка и "семки занимавка". Аз го гледах по този начин и не съжалявам. С времето се натрупва доста епична обща картина.
Ти споменаваш големия потенциал, всъщност бедна ти е фантазията как се разраства историята натам. :lol:
5. Не знам как е при теб или при останалите, но аз гледам заглавия заради елементите които ми харесват, а тук имаше достатъчно такива - играта на сеютата, музиката, кретенските майтапи, оригиналните локации (нататък стават все по-големи и по-неописуеми), странните и понякога напълно откачени персонажи (изглеждат праволинейни и елементарни, но често не са), гротескните супер-сили, масивните организации, натрупващите се и разкриващите се загадки и пр. и пр.
6. Ако се опиташ да гледаш някоя друга 100+ серийни шоненки, ще забележиш обрания ефект - началото е силни зарибяващо и динамично, но после инерцията се губи и почват едни локуми и рекапи, дето могат да те осмъртят. One Piece в сравнение е много по-човешко, а и с времето се развива към по-добро. Естествено процесът е нелинеен, но пиковите стойности са уникални за жанра.

Накратко - трябва време за да може човек да хареса шоуто (както и да се научи да не реагира на глупостите му :lol:). Не му се нахвърляй щурмово, това са 14+ години!

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Sep 09, 2014 10:51 am

One Piece ep. 660 - "виолетката" била "химе" и леля на гладиаторката. На Санджи напоследък му върви на принцеси.

Тук щях да приказвам някои работи, ама и по-горе съм ги писал. Сигурно е досадно да ме четете, как повтарям едно и също по няколко пъти.

Ето класация на приключените арковете до тук и кратки обяснения.
Естествено съдържа спойлери, но не искам да крия текста зад бутон. (Ако passer-by все още е на борда, де.)

1. Thriller Bark - най-любимата ми арка. Най-изпипан и красив дизайн, най-добра анимация, най-откачени нови герои, най-странни магически сили, най-интересни сюжетни обрати, най-красива локация, най-забавни боеве и най-изчанчен хумор. :lol:

2. Impel Down - кефят ме най-много дизайните на различните частите от затвора и как някои от отрицателните герои идват интересни и дори симпатични. Окамите бяха досадни с изключение на шефа им и онзи със щипките и двуцветния мотив. Бъги и Номер три са голяма част от шоуто. Завръщането на Крокодила е още един от големите плюсове.

3. Whiskey Peak - кратка, но абсолютно сладурска арка.

4. Loguetown и Reverse Mountain - най-накрая дълбоко навлизане в историята и митологията на One Piece. Смокър и асистентката му са голям плюс. Лабууун :lol: ми е малко противоречив. Хем е интересен отвъртре, хем историята му е страшно досадна и емоционална (че и с развите по-късно).

5. Enies Lobby - адски разточена и сръхдраматизирана, но и адски епична. Важни събития и персонажи тук. Локацията е обширна и пълна с шантави инженерни съоръжения. CP 9 в пълния си блясък.

6. Sabaody Archipelago - важна информация и персонажи тук (най-лошата генерация!). Добри битки също, но и до ден днешен не съм съгласен, че разпращането по островите е било съвсем логично, освен в случая със Зоро (и Пелона в Thriller Bark). Останалите клонят от случайност до deus ex machina при Луфи и Нами, защото според мен Кума не е могъл да знае предварително, как би се отразило това.

7. Marineford - хем се случваха много неща наведнъж, хем някак беше прекалено разтеглено и хаотично. Важни събития, но представени според мен не по най-добрия начин. Интересни архитектурни особености на мястото :lol:.
Иначе на хартия е най-епичното събитие в One Piece.

8. Punk Hazard - в това място на списъка е само заради безбройните сгради, коридори, тунели и всякакво оборудване, каквито неща принципно си ме радват. Друга заслуга имат няколко страхотни битки, от които най-великата е Лоу срещу Смокър.

9. Arlong Park - най-накрая по-силни и по-интересни лошковци. Хачи е инстантен симпатяга. Арлонг е офицер от SS.

10. Skypiea - самата история не е кой знае какво, но е пълна с интересни идеи и задълбочава митологията прилагайки "небесна археология" :lol:. (Дзънннн!)

11. Straw Hat's Separation - местата където се озоваха Сламените шапки, бяха интересни: най-вече това на Зоро, Брук и Франки.

12. Post-Enies Lobby - Гарп и Коуди правят някои любопитни разкрития.

13. Water 7 - запознава с интересни персонажи и започва интересна история. Самата локация адски ме кефи. Най-силните моменти бяха в пътуването с влака към Enies Lobby. Запознават ни с Франки и CP 9.

14. Fishman Island - не ми е от най-любимите, но началото с кракена беше готино, дизайнът на самия "остров" е интересен, цветовата гама е красива, а събитията въпреки, че са страшно разточени са важни за основния сюжет.

15. Return to Sabaody - малко наритване на задници за загрявка. Идеята за фалшиви Сламени шапки ми хареса много.

16. Alabasta - силата тук е на Крокодила, Робин и останалата част от абсолютно побърканите Барок Уъркс. Имаше интересни персонажи и в кралската стража, но толкова.

17. Little Garden - забавното бяха Барок Уъркс и кретенските им сили

18. Jaya - нищо особено, но ни запозна с важни и откачени персонаж.

19. Drum Island - имаше интересни неща, интересна архитектура и интересни бъзици, но личната драма на някои персонажи ми дойде в повече.

20. G-8 - май единственото AO, което става за гледане.

21. Amazon Lily - не го обичам този арк. За мен прекалено насилено вкарват цялото развитие.

22. Post-War - хем скоро го гледах, хем вече почти се е заличил в спомените ми. Тази част с детството на Луфи и Айс ми беше досадна и ми напомняше за най-първите аркове. Но поне видяхме откъде почват Гому-Гому техниките.

23. Long Ring Long Land - тук-таме интересни идеи, но общо взето досаден арк.

24. Baratie - демонстрира всичко, което не харесвам в шонените, но пък е важна за историята.

25. Orange Town - нищо, но Бъги е голям плюс.

26. Syrup Village - излишно драматично, но пък Джанго е плюс.

27. Romance Dawn - нищо особено. Това е арката която ме отблъсна навремето. Просто се преглъща.

Пропускам много любими неща, като да кажем адиралите Аокиджи и Кизару, или пък тотално сбъркания екипаж на Тийч, но ако почна да пиша всички детайли, ще го обърна на преразказ. :lol:

SatanicSlayer
Merchant

Post by SatanicSlayer » Tue Sep 09, 2014 7:51 pm

Нещо не видях в тази класация, къде се намира Фокси :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Sep 09, 2014 11:31 pm

Номер 23 е Фокси.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Sep 10, 2014 9:38 am

Аз мисля, че SatanicSlayer говори за AO-тата с Фокси. Аз за никое друго освен G-8 не смятам, че си заслужава да се говори, но пък май не заслужава да е но 20-то място...все пак дал съм му едно рамо заради идеята.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Sep 10, 2014 3:41 pm

ОМГ, земи тоз инфодъмп!!! :shock:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Sep 10, 2014 6:46 pm

Това за някакъв нов епизод/спешъл/чаптър?

Gribo
Adept

Post by Gribo » Wed Sep 10, 2014 6:55 pm

Повечето коментари, включващи удивителни и/или caps lock, са за новите чаптъри :)