Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Mar 08, 2013 4:47 pm

Muad_Dib wrote:Tomb Raider. Крали са с шепи от достатъчно други мои любими игри, но все пак е SO MUCH WIN! :lol:
Е то повечето от тия игри са крали от Tomb Raider по начало. :P

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Mar 08, 2013 4:55 pm

Сашенце, моля ти се бате, ясно е това само дето новият ТР е едно към едно Ънчартед, а не е като последният да не е дообогатил доста концпецията на ТР.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Mar 08, 2013 6:46 pm

Еми женският Tomb Raider си взима заема с лихва от мъжкия :mrgreen:

Иначе приключенията на бат Дрейк дообогатиха концепцията на Tomb Raider най-вече с малко Gears of War. Uncharted си изгради имиджа с качество, не с оригиналност. При Tomb Raider се забелязва точно обратното - поредицата на практика създаде жанра, но в по-голямата си част е посредствена.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Mar 08, 2013 8:24 pm

AlDim wrote:При Tomb Raider се забелязва точно обратното - поредицата на практика създаде жанра, но в по-голямата си част е посредствена.
Най-сетне един, който да не е сляп фен. Макар че Ларчето ми е сред любимките, не мога да не призная, че всъщност последните няколко игри са доста зле.

Затова се радвам, че Reboota е сполучил толкова. Новата Лара радва, чак се принудих да и сложа якенцето от костюмите, че циците и ме разсейват. :lol: Damn it.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 08, 2013 8:41 pm

Последните няколко игри са единствените които изтърпях повече от два часа.

Още 98-99 година TR беше обект на подигравка лаф за хардкораджиите и на поредицата се носеше славата на надценена комерсиална боза която цикли едно и също и се играе само от пъпчиви тийнове лъскащи на задника на Лара .

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Mar 08, 2013 8:47 pm

RRSunknown wrote:Последните няколко игри са единствените които изтърпях повече от два часа.
Може би защото преминаха от adventure puzzle към чист екшън, което като за заигравка си се нрави, не беше зле, а и имаше не малко ай канди. Но аз имам хубави спомени от първите TR, не че бяха върха, но си бяха нещо готино за онова време и ги харесвам доста повече от последните врътки. Но в следващите 10 години франчайза не мръдна с нищо, освен с графика и екшън към края на живота си.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 08, 2013 8:52 pm

Аз пък имам много гадни спомени - TR бяха нарицателно за скапана камера, калпаво управление и доене на поредицата с продължения.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Mar 08, 2013 9:01 pm

RRSunknown wrote:Аз пък имам много гадни спомени - TR бяха нарицателно за скапана камера, калпаво управление и доене на поредицата с продължения.
Не отричам, но във всичко това си имаше някакъв чар, поне първите 2-3 игри. След което доенето стана прекалено очевидно, а старата формула писна, или за да бъда политически коректен, писна на тези от нас, които я харесваха. :wink:

Сега новата игрица кърти, новата Лара също, но няма да е зле за в бъдеще да посмалят малко екшъна или поне да го накарат да изисква някакви умения. Защото сега съм 1 girl army, дори на максималната трудност. Направо им влизам с лък/пистолет и хедшоти, особено елементарно е с пистолета. И на всеки убит лутя по 5-6 патрона, което прави нещата още по-елементарни. Също тия скриптирани конзолни button mashingи са пълен ташак, спам ляво-дясно, shift+f, спам Е... Не знам кой кретен е решил, че това трябва да бъде в играта, но е за бой.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Mar 08, 2013 9:22 pm

Първата Tomb Raider игра беше революционна и много добра за времето си. 2 и 3 бяха приемливи, но не постигнаха нищо. А след The Last Revelation нещата наистина тръгнаха надолу.
Crystal Dynamics със сигурност вкараха нов живот в поредицата с Legend, но Underworld пак изостана от конкуренцията.
И сега имаме поредно "ново начало"...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Mar 22, 2013 6:57 pm

Цъкам The Binding of Isaac. Въпреки флашплейър графиката, тази игра крийпва с атмосфера и гъделичкане на въображението. Като си представям всички босове и гадини ефектът е много по - голям отколкото ако играта беше с Dead Space графика и in your face естетика. Геймплея е супер и въпреки че съм брутално зле и още не съм стигнал до края и вече пети път умирам на 3тото ниво не ми пука. Има страшно много неща за събиране и всички променят Исак ( :P ) по - различен начин.
А още като бях малък и четох тази част в Библия за деца много ме учуди и изплаши:"Убий сина си за да докажеш вярата си" и наум си казвах детския еквивалент на WTF. :lol:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Sat Mar 23, 2013 9:52 am

Зарибявам се все повече и повече по Path of exile. Първоначално поцъквах от време на време, още от Closed beta-та насам, но вече почнах да не усъзнавам колко време отделям за тази игра хД. Някой друг да има този проблем?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Mar 27, 2013 7:48 pm

Много тъжно е, че най-добрата рали игра за последните няколко години е експанжън за Forza Horizon... В Dirt ралитата са малко и ултра кратки, а другите по-нови заглавия просто не стават.
Последните няколко дена разцъквам Horizon Rally и съм меко казано впечатлен от усещането, качеството на контролите и невероятно красивите stage-ове. Трудността, между другото, е много висока. Досега съм спечелил само едно цяло рали и тук-там по някой stage. Карането с 200+ км/ч в Скалистите планини е страшничко дори в игра и усещането за скорост е съвсем различно в сравнение с Dirt.
Мога само да си мечтая, че някой ден ще се пръкне нещо подобно за WRC...
http://www.youtube.com/watch?v=t0OT2lVjIhM

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 27, 2013 8:03 pm

Тоя Horizon има ли сингъл като Forza 4 по принцип?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 27, 2013 8:08 pm

AlDim wrote:Много тъжно е, че най-добрата рали игра за последните няколко години е експанжън за Forza Horizon... В Dirt ралитата са малко и ултра кратки, а другите по-нови заглавия просто не стават.
Последните няколко дена разцъквам Horizon Rally и съм меко казано впечатлен от усещането, качеството на контролите и невероятно красивите stage-ове. Трудността, между другото, е много висока. Досега съм спечелил само едно цяло рали и тук-там по някой stage. Карането с 200+ км/ч в Скалистите планини е страшничко дори в игра и усещането за скорост е съвсем различно в сравнение с Dirt.
Мога само да си мечтая, че някой ден ще се пръкне нещо подобно за WRC...
http://www.youtube.com/watch?v=t0OT2lVjIhM
I feel your pain!

Лошото е, че няма изгледи да се появи нова добра рали игра. Освен, ако WRC: FIA World Rally Championship не вдигне рязко качеството си, в общи линии не виждам какво друго може да спаси положението.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Mar 28, 2013 3:57 am

RRSunknown wrote:Тоя Horizon има ли сингъл като Forza 4 по принцип?
Естествено. Играта е еднакво добра и за сингъл, и за мулти. Просто структурата е много по-различна и е вкарана малко повече аркадност поради тематиката. Със сигурност е най-добрия рейсър от този вид от първия Most Wanted насам.

Междувременно в RL най-накрая си tune-нах Mitsubishi-то, много яко дърпа и power curve-а му е някакви пъти по-мазен! :mrgreen: С още малко бъзикане може да му докарам долу-горе мощността на Evo-то, но за това ще потърся професионална помощ при някой от местните tuner/dyno механици през лятото.
Само не ми е ясно, защо не ги настройват така колите директно от фабрката... :roll: