Кой какво чете?

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Random
Ascendent

Post by Random » Tue Aug 31, 2004 2:11 pm

Дъдли си е пич. Обзалагам се, че всъщност той е Заплахата, а не Волде...не-знам-кой-си. Сигур е някакво чудовище, пратено да унищожи хранителните запаси на мъгълите;p Ма айде стига толкоз с глупостите, че го обърнах на тотален спам :lol:
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 31, 2004 4:14 pm

Факт... ;)

Междувременно аз се чудя как, баси, след тая яка книга ("Malazan" #4) ше фана да чета тъпия Тад Уиляма :( не че съм я свършил, ма е на няколко дена разстояние...
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Aug 31, 2004 6:03 pm

Рол, това си е чист душевен мазохизъм. Аз само първия съм чел, но беше някъде след втория или третия Ериксон и едвам не я изхвърлих тая помия. Но пък може да гледаш позитивно - че си към края и скоро ще се свърши :) Някакси не мога да пповярвам, че авторът, сътворил прекрасния Адърланд(Дамян Яков, мръсници, ей, мразя виииии!!!) може да напише такава боза.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 31, 2004 6:38 pm

Хмм, душевен мазохизъм, а? Знаеш ли кво, мисля на теб да дадем да пишеш ревю за следващия Едингс :р Изедници, никво съчувствие към ревюиращите! Да не мислиш, че за кеф ше я чета, а?!

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Tue Aug 31, 2004 7:19 pm

Аз до миналия ден също слушах Най-свежия глас на българското фентъзи, който за малко да ме оглуши с адските си писъци в комбина с Другия Глас Дейвид Ко, пеещ "Наследник на престола", но стига вече! След като от тази обединена звукова атака едва не се гътнах, в момента се възстановявам с препрочитане на Фионавар - същински балсам за прегрелите ми сетива...:Р

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Aug 31, 2004 7:47 pm

Ааа!!! Не ме бий, моля!!! Ако трябва и за Едингс ревю ше напиша, не ме бий, особено с някой Уилямс, че много тежат:p Сериозно, аз ти съчувствам, много даже. Щото каузата ти е благородна, поне ще отвориш очите на тоя оня, че ако слушат някои други списания... Не знам доколко успешна би била тази тактика, но ми се струва, че ако се комбинира с някакви яки сай-фай разкази, ще е доста по-леко. Нещо доказано и леко като Еднорога на Зелазни, да речем, или пък някаква пародийка.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 01, 2004 12:07 pm

Може да се наложи, да... Или просто после на системи и така...

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Fri Sep 03, 2004 9:37 pm

Започнах "Гобленът на Фионавар", обаче...искам да попитам нещо, ама никой да не се засяга: за целия жанр фентъзи ли е характерен този убийствено претрупаноописателен, патетичен стил?
И героите са едни такива - живеят си те нормален средностатистически живот и внезапно без да задават въпроси тръгват след първия срещнат, който им заяви, че е магъосник от друго измерение и е дошъл да отведе тях - с нищо не отличаващите се от останалата част от човечеството- на място, където ще поемат ролята на "спасителите на света".
Не искам да се заяждам просто питам, защото и преди съм споменавала, че за мен "фентъзи" са Р. Зелазни и У. ле Гуин, а при тях такива неща няма.
Както и да е. Аз ще си я дочета тази книга. А пък после ще пиша пак.
А междувременно ще си препрочета "Хиперион".
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 03, 2004 10:32 pm

Ами не е характерно за всички, някои *просто* са глупави :) В началото си Фионавар е доста наивен, но като цяло поетичността и красотата на стила компенсират прекрасно :) Е, само на английски съм я чел поредицата, но все пак...

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Sep 03, 2004 11:03 pm

Аз пък я четох на бг и не че не ми хареса, но и не ме остави пленен. Явно преводът е бил здраво оплескан, защото в "Лъвовете..." имаше една такава невероятна красота на словото, а тук даже не съм се замислял особено над стила. Иначе света си е много красив, но героите леко куцат, пък и малко изкуствено ми стои всичко. А и познато... :) Тигана ми звучи доста обещаваща иначе.

Аз пък си чета Чун Куо сега и съм много доволен. Само се чудя как ще ги чета после четирите неиздадени на бг...
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Sep 04, 2004 12:00 am

Regsa wrote:Започнах "Гобленът на Фионавар", обаче...искам да попитам нещо, ама никой да не се засяга: за целия жанр фентъзи ли е характерен този убийствено претрупаноописателен, патетичен стил?
И героите са едни такива - живеят си те нормален средностатистически живот и внезапно без да задават въпроси тръгват след първия срещнат, който им заяви, че е магъосник от друго измерение и е дошъл да отведе тях - с нищо не отличаващите се от останалата част от човечеството- на място, където ще поемат ролята на "спасителите на света".
Не искам да се заяждам просто питам, защото и преди съм споменавала, че за мен "фентъзи" са Р. Зелазни и У. ле Гуин, а при тях такива неща няма.
Както и да е. Аз ще си я дочета тази книга. А пък после ще пиша пак.
А междувременно ще си препрочета "Хиперион".
Всъщност Кей се води за един от авторите с най-добър стил в жанра, с което аз съм напълно съгласен. Има и много по-зел от него особено в стилово отношение. Отделен е въпросът, че преводът на Фионавар е дебилен, първите опити на автора са твърде наивни и повлияни от Толкин, че началото на поредица е ужасно малоумно и т..н. Важното е, че в другите си книги човекът има страхотен напредък.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Sep 04, 2004 7:20 am

Random, ако ти се чете от компа, ги имам последните четири в html и доста четивни, да знаеш :) Колкото до Фионавар, на мене патетичността и поетичността доста взе да ми харесва по едно време, в началото е просто не на място поради делничната обстановка, но после се...хм... калибрира по блестящ начин.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 04, 2004 10:24 am

Аха, точно :)

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Mon Sep 06, 2004 5:28 pm

Вчера след изпита четох "Идору" и съм все още under the influence. Случайно да искате да ви напиша нещо за Гибсън? ;-)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Sep 08, 2004 9:32 pm

Искаме, искаме :) Аз тази книга не я разбрах. Прочетох я наскоро и съвсем не беше това, което очаквах. Някаква философия, някакви визии за бъдещето имаше в нея, маскирани с елементи на трилър, че и екшън... Много ми е странна.

Тъкмо прочетох "Кръгът" - от чиста фенщина, прзнавам си. Пак някаква странна смесица, или аз нещо не го разбирам японският стил.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.