Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Jun 26, 2009 7:12 pm

Най-после ми възложиха един текст, с който отдавна ми се иска да се преборя. Колко добре ще се получи - Божа работа.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Jun 26, 2009 7:16 pm

Честито и успешна работа :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri Jun 26, 2009 9:44 pm

:D :D :D
VMITW!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 26, 2009 9:54 pm

Кво ти казах :P
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 27, 2009 9:36 am

Уф безсилието ме дразни много. Снощи си говорим с майка ми за акта ми от миналата седмица и стана на въпрос, че тия са писали с предпоставка за ПТП, като такава нямаше. Ама айде няма проблем, затварям си очите за това. След това ми казва за един доста стар мой акт. Преди повече от година една кука ми писа един абсурден акт. Няма да навлизам в детайли, но беше сам полицай в патрулката. Спря ме и ми написа акта. И то пак с предпоставка за ПТП, което беше лъжа. И освен това си е написал някакъв свидетел колега, който не съществуваше, че и подписи и т.н. Е как не ги е срам? И защо няма една институция към, която да се обърнем при такива своеволия от страна на полицията? Единствения вариант е да плащаш за адвокат. Няколко пъти при това и няма гаранция, че нещо ще стане, а ония боклуци си имат служебни юристи. Бахти гадната държава! :devil:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 27, 2009 9:44 am

Не знам , аз нито един акт нямам, приятели също. Как успяваш да се прецакаш така остава специално умение.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 27, 2009 9:49 am

Като се повозиш с мен ще разбереш. Или не защото аз вече съм примерен. :) Но това не променя факта, че полицията си прави каквото иска. Какви са тия измислени свидетели, издути несъществуващи нарушения? И защо няма една институция към, която да се обърнеш, а трябва да си вадиш от личния джоб кинти? Един контролиращ орган да им направят и ще станат изрядни! Да знаят, че не могат да си правят каквото поискат, нямат право и ще бъдат наказани. Както е в момента те нямат страх от закона, защото те са закона. Да не говорим, че си карат личните коли без винетки. Има неписани правила между полицаите и не се глобяват, а същевременно ние можем да даваме пари за винетки и да спазваме закона. Грррр!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Jun 27, 2009 10:12 am

Добре де, просто не подписваш акта, ако е измислен. А институция, има, можеш да обжалваш акта.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 27, 2009 10:22 am

Не подписвам да. Ама тогава съм бил неопитно пишлеме. Мен не ме боли за тоя акт. Дразни ме, че могат да постъпват така и да се възползват от неопитността на хората. Него случай акта дори не беше писан в мое присъствие. Ако сега ми се случи нещо подобно ще им вдигна скандал, но тогава съм се стресирал. Всепак втори акт ми беше и то ме караха да ходя в РПУ-то за него. Голям цирк беше, а аз още бях с жълто около устата.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 27, 2009 10:37 am

Спокойно , най-много да ти вземат книжката.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 27, 2009 10:46 am

Е те за последното нарушение глобата е от 50 до 200 лева и от 1 до 6 месеца отнемане на книжката. А имам и още едно, което е 4 точки и незнайно колко пари. Майка ми каза, че е много вероятно да ми сложат 200 лева, като видят че съм системен нарушител. Аз лично се надявам да се смилят понеже година и половина съм без нарушения.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jun 27, 2009 10:50 am

Kатo посъбере човек повечко актове и му дават колело :D Иначе са си с преференции, и тва е. Ама като нямаш връзки ше внимаваш повече какво правиш. :roll: Са кой не кара само не прави нарушения, ма знае се къде киснат куките и поне там може да се се внимава. Иначе масата хора в джипове мисля, че трябва да бъда изкарвани през предното стъкло с щангата профилактично къде ги фане светофара.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 27, 2009 10:50 am

спокойно , нали заплатата ти не е 200 лева - значи не си закъсал чак толкова :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jun 27, 2009 10:53 am

Абе няко има ли идея ако искаш да си пребойдисаш коня зелен, до колко е безумна разправията в КАТ. Че мое да се вреда за тенекиджията дет праи половината таксита в София по някое време и понеже така и така требе се китоса и боядиса цялата от градушката поне 1 далавера да има.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 27, 2009 11:33 am

Една година брачен живот. Равносметката - МНОГО Е ЯКО!!! Ненам що хората се оплакват толкоз. :D
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.