Споделете пак
Moderator: Moridin
- Interpreter
- Forsaken
Уф безсилието ме дразни много. Снощи си говорим с майка ми за акта ми от миналата седмица и стана на въпрос, че тия са писали с предпоставка за ПТП, като такава нямаше. Ама айде няма проблем, затварям си очите за това. След това ми казва за един доста стар мой акт. Преди повече от година една кука ми писа един абсурден акт. Няма да навлизам в детайли, но беше сам полицай в патрулката. Спря ме и ми написа акта. И то пак с предпоставка за ПТП, което беше лъжа. И освен това си е написал някакъв свидетел колега, който не съществуваше, че и подписи и т.н. Е как не ги е срам? И защо няма една институция към, която да се обърнем при такива своеволия от страна на полицията? Единствения вариант е да плащаш за адвокат. Няколко пъти при това и няма гаранция, че нещо ще стане, а ония боклуци си имат служебни юристи. Бахти гадната държава! 

- RRSunknown
- Elder God
Като се повозиш с мен ще разбереш. Или не защото аз вече съм примерен.
Но това не променя факта, че полицията си прави каквото иска. Какви са тия измислени свидетели, издути несъществуващи нарушения? И защо няма една институция към, която да се обърнеш, а трябва да си вадиш от личния джоб кинти? Един контролиращ орган да им направят и ще станат изрядни! Да знаят, че не могат да си правят каквото поискат, нямат право и ще бъдат наказани. Както е в момента те нямат страх от закона, защото те са закона. Да не говорим, че си карат личните коли без винетки. Има неписани правила между полицаите и не се глобяват, а същевременно ние можем да даваме пари за винетки и да спазваме закона. Грррр!

Не подписвам да. Ама тогава съм бил неопитно пишлеме. Мен не ме боли за тоя акт. Дразни ме, че могат да постъпват така и да се възползват от неопитността на хората. Него случай акта дори не беше писан в мое присъствие. Ако сега ми се случи нещо подобно ще им вдигна скандал, но тогава съм се стресирал. Всепак втори акт ми беше и то ме караха да ходя в РПУ-то за него. Голям цирк беше, а аз още бях с жълто около устата.
- RRSunknown
- Elder God
Е те за последното нарушение глобата е от 50 до 200 лева и от 1 до 6 месеца отнемане на книжката. А имам и още едно, което е 4 точки и незнайно колко пари. Майка ми каза, че е много вероятно да ми сложат 200 лева, като видят че съм системен нарушител. Аз лично се надявам да се смилят понеже година и половина съм без нарушения.
Kатo посъбере човек повечко актове и му дават колело
Иначе са си с преференции, и тва е. Ама като нямаш връзки ше внимаваш повече какво правиш.
Са кой не кара само не прави нарушения, ма знае се къде киснат куките и поне там може да се се внимава. Иначе масата хора в джипове мисля, че трябва да бъда изкарвани през предното стъкло с щангата профилактично къде ги фане светофара.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- RRSunknown
- Elder God
Абе няко има ли идея ако искаш да си пребойдисаш коня зелен, до колко е безумна разправията в КАТ. Че мое да се вреда за тенекиджията дет праи половината таксита в София по някое време и понеже така и така требе се китоса и боядиса цялата от градушката поне 1 далавера да има.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”