Е... че не ям катрани.Mother wrote:Да и като прибавиш и това че чувството не е същото като да пушиш истинска цигара, то какво остана да му е хубавотоdellusion wrote:Една седмица, от как съм на е-цигара.
Изпитвам нулев никотинов глад, пуших тютюн само един път, понеже ми падна батерията. Оказа се обаче, че не е съвсем безвредно устройството, както хората говорят. Вътре има най-различни булшитс(етилен гликол, нитрозамини...), същите тия съставки(и много други) обаче ги има и в тютюна, а нитрозамините изглежда ги пъхат и в разни колбаси, така че като цяло положението е ОК.
Споделете пак
Moderator: Moridin
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
@Amikae
Хех, точно. Винаги съм се чудела какво кара хората да започнат с пороците, които не са им естетсвени. В смисъл, примерно преяждането - ок, желанието за ядене си е първичен инстинкт. Да речем, че е така и с безразборния секс, а някои наркотици просто носят удоволствие. Но не мога да разбера от какъв зор човек започва да пуши или препива с лош алкохол/одеколон/спирт със сок.
В смисъл, не съдя никой. Просто не разбирам.
Хех, точно. Винаги съм се чудела какво кара хората да започнат с пороците, които не са им естетсвени. В смисъл, примерно преяждането - ок, желанието за ядене си е първичен инстинкт. Да речем, че е така и с безразборния секс, а някои наркотици просто носят удоволствие. Но не мога да разбера от какъв зор човек започва да пуши или препива с лош алкохол/одеколон/спирт със сок.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Явно в човешката природа е заложено всичко да се пипне и опита.... последвано от нуждата да се пристрастиш към нещо. В повечето случаи пристрастяването вреди така че ето ти го резултата. А и удоволствието вече не е същото като в началото, остава само нуждата...Morwen wrote:@Amikae
Човека е странно животно и не са му чужди всякакви извращения
Аз и ти примерно не можем да разберем защо препиват с евтина водка от 2 лева, но явно си има такива хора. Един познат още пуши арда като луд и като го питам как може да я пуши тая гадост той отговаря че с това е почнал и така е свикнал, че друго не може да запали.... Не е до пари проблема.
Сега ясно е че да препиваш честичко с долнокачествен алкохол си е дебилизъм, но мазохисти много по тоя свят.

Аз и ти примерно не можем да разберем защо препиват с евтина водка от 2 лева, но явно си има такива хора. Един познат още пуши арда като луд и като го питам как може да я пуши тая гадост той отговаря че с това е почнал и така е свикнал, че друго не може да запали.... Не е до пари проблема.
Сега ясно е че да препиваш честичко с долнокачествен алкохол си е дебилизъм, но мазохисти много по тоя свят.
+1 !!!Morwen wrote:Да, де но въпросът е, че в началото при пушенето и пиенето на силен лош алкохол удоволствие няма, трябва да възпиташ себе си да изпитваш удоволствие от това и тогава идва нуждата.
Ето това никога не съм разбирал. Не пия алкохол. Ама изобщо. Това е. Просто не мога да се насиля да ми хареса. Напивал съм се лошо няколко пъти с цел да разбера кое аджеба му е якото. След всичките си опити не успях да харесам алкохола. Самият вкус на водката ме отвращава примерно. Така и не проумях.
Същата работа и с цигарите. Като бях хлапе си спомням, че за 2-3 дни опитвах. Нали е модерно да се пуши. Не че го направих защото е модерно, просто исках да разбера. За тези 2-3 дни изпуших около 10-тина цигари. Отвратително е просто... Пълна отрова и гадост. Начи трябва да си натискаш парцалките яко за да се зарибиш на такова нещо. Па ми се смяха дечицата, че съм издухан и не пуша цигари, но не ги пропуших заради нечие чуждо мнение.
Има една теория, че човек се пристрастява към цигарите заради вродения си инстинкт за смучене
. И чак в последствие идва никотиновата зависимост.

Добре, това трябва да е няква градска легенда. Страшно много хора съм чувал да го казват, но аз никога не съм ставал свидетел на такова нещо, а съм живял на 3 различни места в тинейджърските си години.Amikae wrote:Па ми се смяха дечицата, че съм издухан и не пуша цигари, но не ги пропуших заради нечие чуждо мнение.
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Като с всеки придобит вкус (пиене, пушене, секс с клонирано ухо), началото обикновено е продукт на комформизъм, пиър прешър или криво разбрано желание да "се научиш" на нещо.
Оттам нататък, когато вкусът вече е придобит, идва и нуждата. За наливането с двулевова водка мисля, че е очевидно - много хора имат конкретното желание да постигнат състоянието на мощно напиване. Двулевовата водка просто е най-евтиният, бърз и смъртоносен начин...
Оттам нататък, когато вкусът вече е придобит, идва и нуждата. За наливането с двулевова водка мисля, че е очевидно - много хора имат конкретното желание да постигнат състоянието на мощно напиване. Двулевовата водка просто е най-евтиният, бърз и смъртоносен начин...
And you can't dance with a devil on your back...
Мда, аз боклучавия алкохол го дадох по-скоро като пример за нещо, което със сигурност не ти харесва на прима виста, но после му се свиква (защото смятам, че има алкохол, който ти харесва и от първия път).
В тази връзка един въпрос - има ли някой тук на кой то от първи път да му е харесал силен алкохол? Аз имам чувството, че единствено слаби са ми харесвали веднага....
В тази връзка един въпрос - има ли някой тук на кой то от първи път да му е харесал силен алкохол? Аз имам чувството, че единствено слаби са ми харесвали веднага....
I don't wanna die
Red Label + Red Bull брои ли се?Morwen wrote:Мда, аз боклучавия алкохол го дадох по-скоро като пример за нещо, което със сигурност не ти харесва на прима виста, но после му се свиква (защото смятам, че има алкохол, който ти харесва и от първия път).