Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Feb 11, 2010 5:05 pm

Mother wrote:
dellusion wrote:Една седмица, от как съм на е-цигара.
Изпитвам нулев никотинов глад, пуших тютюн само един път, понеже ми падна батерията. Оказа се обаче, че не е съвсем безвредно устройството, както хората говорят. Вътре има най-различни булшитс(етилен гликол, нитрозамини...), същите тия съставки(и много други) обаче ги има и в тютюна, а нитрозамините изглежда ги пъхат и в разни колбаси, така че като цяло положението е ОК.
Да и като прибавиш и това че чувството не е същото като да пушиш истинска цигара, то какво остана да му е хубавото :)
Е... че не ям катрани.
Look at the darkness...
...around me.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 11, 2010 5:06 pm

@Amikae
Хех, точно. Винаги съм се чудела какво кара хората да започнат с пороците, които не са им естетсвени. В смисъл, примерно преяждането - ок, желанието за ядене си е първичен инстинкт. Да речем, че е така и с безразборния секс, а някои наркотици просто носят удоволствие. Но не мога да разбера от какъв зор човек започва да пуши или препива с лош алкохол/одеколон/спирт със сок.
В смисъл, не съдя никой. Просто не разбирам.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Mother
Misting

Post by Mother » Thu Feb 11, 2010 5:07 pm

Е дано помогне да откажеш този порок, така или иначе остава една голяма част от пушачите които не могат да се откажат или не искат. Баща ми например - безнадежден случай :)

Mother
Misting

Post by Mother » Thu Feb 11, 2010 5:10 pm

Morwen wrote:@Amikae
Хех, точно. Винаги съм се чудела какво кара хората да започнат с пороците, които не са им естетсвени. В смисъл, примерно преяждането - ок, желанието за ядене си е първичен инстинкт. Да речем, че е така и с безразборния секс, а някои наркотици просто носят удоволствие. Но не мога да разбера от какъв зор човек започва да пуши или препива с лош алкохол/одеколон/спирт със сок.
В смисъл, не съдя никой. Просто не разбирам.
Явно в човешката природа е заложено всичко да се пипне и опита.... последвано от нуждата да се пристрастиш към нещо. В повечето случаи пристрастяването вреди така че ето ти го резултата. А и удоволствието вече не е същото като в началото, остава само нуждата...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 11, 2010 5:11 pm

Да, де но въпросът е, че в началото при пушенето и пиенето на силен лош алкохол удоволствие няма, трябва да възпиташ себе си да изпитваш удоволствие от това и тогава идва нуждата.
I don't wanna die

Mother
Misting

Post by Mother » Thu Feb 11, 2010 5:22 pm

Човека е странно животно и не са му чужди всякакви извращения :)
Аз и ти примерно не можем да разберем защо препиват с евтина водка от 2 лева, но явно си има такива хора. Един познат още пуши арда като луд и като го питам как може да я пуши тая гадост той отговаря че с това е почнал и така е свикнал, че друго не може да запали.... Не е до пари проблема.
Сега ясно е че да препиваш честичко с долнокачествен алкохол си е дебилизъм, но мазохисти много по тоя свят.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Feb 11, 2010 6:19 pm

Morwen wrote:Да, де но въпросът е, че в началото при пушенето и пиенето на силен лош алкохол удоволствие няма, трябва да възпиташ себе си да изпитваш удоволствие от това и тогава идва нуждата.
+1 !!!

Ето това никога не съм разбирал. Не пия алкохол. Ама изобщо. Това е. Просто не мога да се насиля да ми хареса. Напивал съм се лошо няколко пъти с цел да разбера кое аджеба му е якото. След всичките си опити не успях да харесам алкохола. Самият вкус на водката ме отвращава примерно. Така и не проумях.

Същата работа и с цигарите. Като бях хлапе си спомням, че за 2-3 дни опитвах. Нали е модерно да се пуши. Не че го направих защото е модерно, просто исках да разбера. За тези 2-3 дни изпуших около 10-тина цигари. Отвратително е просто... Пълна отрова и гадост. Начи трябва да си натискаш парцалките яко за да се зарибиш на такова нещо. Па ми се смяха дечицата, че съм издухан и не пуша цигари, но не ги пропуших заради нечие чуждо мнение.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Feb 11, 2010 6:22 pm

Има една теория, че човек се пристрастява към цигарите заради вродения си инстинкт за смучене :). И чак в последствие идва никотиновата зависимост.
Amikae wrote:Па ми се смяха дечицата, че съм издухан и не пуша цигари, но не ги пропуших заради нечие чуждо мнение.
Добре, това трябва да е няква градска легенда. Страшно много хора съм чувал да го казват, но аз никога не съм ставал свидетел на такова нещо, а съм живял на 3 различни места в тинейджърските си години.
Look at the darkness...
...around me.

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Thu Feb 11, 2010 6:46 pm

Това, между другото, и аз никъде не съм го виждал.

Но пък аз и това, че цигарите били гадни, не можах да го проумея. Три цигари кашляш, две плюеш и нататък е приятно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 11, 2010 8:07 pm

Като с всеки придобит вкус (пиене, пушене, секс с клонирано ухо), началото обикновено е продукт на комформизъм, пиър прешър или криво разбрано желание да "се научиш" на нещо.

Оттам нататък, когато вкусът вече е придобит, идва и нуждата. За наливането с двулевова водка мисля, че е очевидно - много хора имат конкретното желание да постигнат състоянието на мощно напиване. Двулевовата водка просто е най-евтиният, бърз и смъртоносен начин...
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Feb 11, 2010 10:52 pm

Вземи тоя пиър прешър за секса с клонираните уши обаче. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Feb 12, 2010 1:27 am

Мда, аз боклучавия алкохол го дадох по-скоро като пример за нещо, което със сигурност не ти харесва на прима виста, но после му се свиква (защото смятам, че има алкохол, който ти харесва и от първия път).
В тази връзка един въпрос - има ли някой тук на кой то от първи път да му е харесал силен алкохол? Аз имам чувството, че единствено слаби са ми харесвали веднага....
I don't wanna die

Mother
Misting

Post by Mother » Fri Feb 12, 2010 1:32 am

Аз. Коняк и ракия. И никога не съм се напивал и с двете. За разлика от бирата която ми горчеше неистово в началото, горните две ми легнаха на душичката просто.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Feb 12, 2010 1:32 am

Morwen wrote:Мда, аз боклучавия алкохол го дадох по-скоро като пример за нещо, което със сигурност не ти харесва на прима виста, но после му се свиква (защото смятам, че има алкохол, който ти харесва и от първия път).
В тази връзка един въпрос - има ли някой тук на кой то от първи път да му е харесал силен алкохол? Аз имам чувството, че единствено слаби са ми харесвали веднага....
Red Label + Red Bull брои ли се? :roll:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Feb 12, 2010 1:33 am

Уискито ми хареса от раз. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!